Góliát (2018) 2

Goliat
88' · svéd · dráma, krimi 16

Egy kis svéd iparvárosi közösségben, ahol a helyiek nagy része bűnözésből él, a 17 éves Kimmie apja drogkereskedelem miatt börtönbe kerül. A fiúra hárul a feladat, hogy gondoskodjon a megszokott életéből kibillentett család megélhetéséről. Kőkemény választás elé kerül: tovább viszi-e apja üzleti… [tovább]

svéd · angol

Szereposztás

Cedomir DjordjevicStefan
Joakim SällquistRoland
Sampo SarkolaÖrjan
Sebastian LjungbladKimmie
Cornelia AnderssonJonna
Tuva LinghultIngela
Hirdetés

Várólistára tette 36


Kiemelt értékelések

Pistee66 

A fim egy 17 éves svéd kamasz Kimmie és családja története. Az apának börtönbe kell vonulnia és a srácnak be kellene szállnia a drogkereskedelembe, mert az ő feladata az, hogy apja távollétében biztosítsa a megélhetést az egész családja számára.
Kimmie nem akar az örege nyomdokaiba lépni, de kényszerítik, hogy tanulás és tisztességes munka helyett a bűnözést válassza. Kétségek gyötrik, mert közben barátnője, aki szintén menekülne otthonról, munkát talál és Kimmie is mehetne vele. Ez számára is vonzó lehetőség, de nagyon nagy kétségek gyötrik, mert nem szeretné cserben hagyni a családját, de főleg a legkisebb testvérét.
A film a családi kötelékekről és a sorsfordító döntésekről szól. Mottója ez is lehetne; „Egy út van előttem, melyiken induljak” (Nagy Feró, Beatrice)
A film bemutatja, hogy a svéd jóléti államban is léteznek nehéz és kemény sorsú szegény emberek, bűnözök.
Ez egy kemény és sallangmentes dráma komoly érzelmekkel egy kis szerelemmel de testiség nélkül, ami elvonná a figyelmet a lényegi dolgokról.
Nem tökéletes film; emberi történet, emberi érzelmek, emberi döntések jellemzik a filmet. Érdemes megnézni azoknak, akik szeretik ha egy film érzelmeket is kelt, és mondanivalója is van.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján