Godzilla x Kong: Az új birodalom (MonsterVerse 5.) (2024) 35

Godzilla x Kong: The New Empire
115' · amerikai · akció, sci-fi, kaland, thriller 12

A mindent eldöntő, minden eddiginél nagyobb háború nem ért véget azzal, hogy Kong és Godzilla szembetalálkozott és összemérte az erejét. Mert az ember most már kénytelen belenyugodni, hogy nem ő a legerősebb a földön. És nem ismeri igazán a saját világát: várja még néhány eddig rejtve maradt… [tovább]

angol
angol

Szereposztás

Dan StevensTrapper
Rebecca HallIlene Andrews
Brian Tyree HenryBernie Hayes
Rachel HouseHampton
Alex FernsMikael
Kaylee HottleJia
Fala Cheniwi királynő
Yeye Zhouiwi harcos
Ron SmyckHarris
Chantelle JamiesonJayne

További szereplők

Kedvencelte 2

Várólistára tette 64


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

A Monsterverse elég gyengén indult anno számomra, de az első darabjait idővel megszerettem az egyértelmű kis hibáival és butaságaival együtt is. Sajnos a legutóbbi két epizóddal azóta sem sikerült megbékülnöm és a nevetséges + unalmas emberi szálaik máig szálkák az oldalamban. Az új film kapcsán viszont reményt adott nekem a franchise részét képező Monarch sorozat, ami minden téren visszakanyarodott kicsit a kezdetekhez, így reménykedtem, hogy talán a GxK is inkább ezt a színvonalat hozza majd…
Sajnos ebben tévedtem, azonban egyértelműen szórakoztatóbb lett (legalábbis szerintem), mint az előző 2 mozifilm. Sokan ezt is szidják azzal a sznob érvvel, hogy: „Jaj, hát a Godzilla Minus One után ez egy viccnek hat…” Ugyan az említett darabot nem láttam, de az előző produkciók után komolyan valaki azt várta, hogy ez a széria majd hirtelen elkezdi komolyan venni magát és a cirkuszi szórakoztatás helyett inkább az Oscar-ra hajt majd, mint a japán vetélytárs(ak)? Ne nevettessetek már! Miért ne lehetne egyszerre egy véresen komoly és egy laza verziónk is ugyanabból a franchise-ból?
Én csupán egy agykikapcsolós, látványorientált szörnyzúzdát vártam, amit érdemes nagy vásznon nézni, és bizony ezt is kaptam. Ezúttal ráadásul végre kicsit háttérbe szorultak az emberek és jóval nagyobb hangsúly helyeződött a lényekre, hála a Bobby-mentességnek (vagyis Millie Bobby Brown kisasszony hiányának). Nélküle máris élvezhetőbb az összkép, de sokat segített még a menő, de könnyen gyűlölhető, diktátor jellegű főgonosz, a rengeteg váratlan humormorzsa, melyeket ezúttal nem is feltétlen az emberek szolgáltattak, illetve a manapság kissé klisévé vált, 80-as éveket idéző soundtrack is (synthwave és a korból válogatott betétdalok).
Tetszett, hogy Kong és Godzilla olyanok voltak, akár két MMO játékos, akik épp várják, hogy megjelenjen a következő kiegészítő és megnyíljon az új zóna, mert max. szinten már mindent könnyedén lezúznak. A magányos majmunk lényegében átmegy Kratos-ba, meg szerez egy spoiler, a hüllőnk pedig tanul egy új „spell-t”, hogy készen álljon az új boss lezúzására, ami spoiler.
Igazából most az emberekkel sem volt komolyabb bajom. Dan Stevens karaktere pl. tényleg olyan, akár egy visszafogottabb Ace Ventura, amit egy ponton még ki is emelnek, míg talán az egyetlen negatívum velük kapcsolatban az a jócskán erőltetettnek érződő, tipikus spoiler klisé. Enélkül is remekül meglett volna a sztori, de ez van. Kárpótlásul kaptunk viszont egy spoiler, tényleg minden beleadó, már-már Kojima szinten koreografált összecsapásokat és egy cuki, Colosseumban alvó Godzillát, ami miatt most végképp el akarok menni Rómába. Az a hely nekem már nem csak egy ősrégi aréna, hanem Godzilla ÁGYA.
Amúgy igen, tele volt rengeteg marhassággal, meg „over the top” őrültséggel, de néha ilyen darabok is kellenek, miközben tagadhatatlanul pörgős, látványos és bájos a maga módján, hogy ez ne érdekeljen. Felőlem lehet utálni, meg köpködni, de én a saját kategóriáján belül pontoztam, és a GvK hat csillaga után simán megérdemelt tőlem egy hetest.

amnézia 

Lényegében ugyanaz, mint a többi Monsterverse rész, kisebb-nagyobb eltérésekkel. Pl. Az emberek szerepe itt tényleg elenyésző, a kaidzsúkon van a hangsúly, ami egy ilyen témájú film esetében mondjuk nem is hátrány, de általában szeretni szoktam, ha van benne akár mélyebb emberi szál is.
Ezúttal Kongon volt a hangsúly, akit kedvelek, szóval nem is bántam. Az elején előre vetítették, hogy a fajtájából adódóan szociális, azaz társ(ak)ra lenne szüksége, és ez ígéretesnek tűnt, csak megint hamar érdektelenné vált a film (számomra). A meghatározó részt pedig ezúttal is a bunyók teszik ki. A film számlájára írhatóak a zenék, illetve, hogy ezúttal több és érdekesebb lényt mutattak be.
Néha akadt 1-2 humoros(abb) megnyilvánulás, az emberi karakterek közül pedig az a szőke, hawaii inges pasi (nem tudom beazonosítani a szereplőgárdából, de köszi, ha valaki megírja nekem) volt a legszimpatikusabb.
Nem volt rossz, de nekem az volt igazán nagy élmény, hogy 1998, vagyis gyerekkorom óta nem néztem Godzillát moziban.

6,5 csillag

2 hozzászólás
Tévéherceg 

Csak azért néztem meg, mert ez egy kultikus sorozat. King Kong és Godzilla is legendás szörnyek a filmes témákban.
De ugyanakkor nem hittem volna, hogy ilyen jó film lesz.
És? Az lett. Teljesen elvarázsolt a gödöllői moziban.
Nagyon lebilincselő volt a képi világa már 2D-ben is, de 3D-ben biztosan jobb választás lett volna.
Drukkoltam a szörnyeknek és az embereknek is, hogy tegyenek jót a világgal. Ez sikerült is nekik, több-kevesebb sikerrel.
A sebhelyesarcú nagy majom is brutális és gonosz volt. Pont, mint egy negatív figura. Jól eltalálták a karaktert.
A világ számos pontján bukkan fel Godzilla. Ez is remek megvilágítása annak, hogy ez egy szuper film.
Majd King Kong felfedezi az Üreges Földet, ami szintén nagyon bejött nekem.
Azt elmondhatom, hogy most kedvet kaptam a régebbi részekhez is. Miért is ne? Lényegében ezek a maguk nemében csúcsfilmek.
Tehát, tessék moziba menni, ne hallgassatok a kritikákra. :-)
A film mondanivalója is nagyon jó: mint ha a Bibliát venném alapul: szeresd felebarátodat, mint magadat. Ez úgy jön elő, hogy King Kongnak is lesz majd több segítője is és az emberek is összefognak. Egy cél érdekében: A Föld megóvása és az Üreges Föld megmentése miatt. Ezt hihetetlen jól tálalták.
Kiemelendő még a fejlett technológia, ilyet a Jurassic Parkban is láthattunk.
Mi kell még? Kóla, pattogatott kukorica vagy nachos? Ülj be a moziba és meglátod. Nekem tetszett ez a mozi, lehet neked is fog. Meglátjuk. :)

Roboraptor 

A Godzilla x Kong: Az új birodalom azonban közel sem élvezhetetlen film a maga nemében. A hasonló blockbusterekre úgyis leginkább a látvány és az óriásszörnyes pusztításorgia miatt ülünk be. A SzörnyVerzum új felvonása sajnos ebből a szempontból is kicsit fárasztóbb, mint ez előzményei. Kevés újdonságot hoz, és nagyon könnyű túltelítődni a művi CGI látványvilággal. A szörnypankráció és a rombolásfilmek híveinek még így is kihagyhatatlan móka.

Bővebben: https://www.roboraptor.hu/2024/04/03/godzilla-kong-az-u…


Népszerű idézetek

aranylimonádé 

Jia: Én nem tartozom ide. Nem tartozom sehova.
Ilene: Hozzám tartozol. Én pedig hozzád.

aranylimonádé 

Ilene: Ez a hely lehetne az otthonod.
Jia: Akárhova megyünk, akármit csinálunk, együtt csináljuk. Te vagy az otthonom.


Folytatása

Összehasonlítás

MonsterVerse


Hasonló filmek címkék alapján