Feszültség (2015) 17

Life on the Line
97' · amerikai · akció, dráma 16

Duncan még csak pályakezdő kábeles, vagyis magasfeszültségű villanyszerelő, de karrierje nem indul jól. Főnöke, Beau szívből gyűlöli, nem is sejtve, hogy Duncan az apja az unokahúga, Bailey gyermekének, akit Beau nevelt fel. Hamarosan rájuk tör az évszázad vihara, és Beau és csapata mindent… [tovább]

angol

Szereposztás

John TravoltaBeau
Kate BosworthBailey
Devon SawaDuncan
Gil BellowsPok' Chop
Julie BenzCarline
Sharon StoneDuncan anyja
Emilie UllerupBecky

Várólistára tette 8


Kiemelt értékelések

desertangelable 

Onnantól kezdve, hogy kábelesnek hívták az áramszolgáltató embereit nem tudtam eldönteni, hogy sírjak vagy nevessek. Egyrészt szegény apukám forog a sírjában, Isten nyugosztalja, másrészt ki az a magyar, akinek a kábeles szó hallatán nem egyből, de legalábbis másodjára nem a „kábelfektetés” jut eszébe átvitt értelemben… Jézus! Tényleg nem volt egy épeszű ember, aki valami más kifejezést tudott volna találni rá, mondjuk áramosok?!…
„- Tudod, hogy apád kábeles.” … :DDDDDDD Sajnos én innentől kezdve nem tudtam komolyan venni a filmet. Hozzáteszem, ettől függetlenül sem tetszett, nem kötött le.

dulkap 

Mindössze a szándék miatt kap 3 csillagot a film. Az tiszteletre méltó, hogy emléket állít és felhívja a figyelmet a hétköznapi, névtelen hősökre, akik az életüket kockáztatják, csak hogy mi a legnagyobb viharban is tv-zhessünk.
Viszont maga a film kegyetlen rossz, mert túl sokat akar markolni és kihullik minden a kezei közül. Ha csak a 'kábelesek' előtt szeretett volna tisztelegni, akkor lehetett volna jó film, de van itt emellett, családi viszály, önmarcangolás, háború utáni stressz, zaklatás stb. Erőlködve próbál nagyon drámai lenni, de sajnos komolyan vehetetlen szinten csinálja ezt. Az utolsó 5 percet érdemes megnézni, a többi felesleges.

1 hozzászólás
Negative_Singularity

Érdekes témaválasztás volt ez a rendezőktől; nagyon lassan indul a film, és ez a csordogáló tempó végig elkíséri a nézőt. Az emberi kapcsolatok szinte felszínesen klisések, elrongyolt szerelmek, rossz döntések, válság és kitörni képtelenség.
Azonban – és ez a nagy ereje –, egy olyan szakmát mutat be, ami veszélyes, de egyáltalán nem gondol bele az ember, hogy honnan jön az áram, ki húzza meg a kábelt, kit csap meg a feszültség.
Nagyon érdekes, hogy egy alapellátás alsó fokán dolgozó munkások életét viszi vászonra, azt a komolyságot és felelősséget, amit az ember nem hiszem, hogy alapjáraton kinézne belőlük.
A vége odacsapós volt (szó szerint).
Szeretem az ilyen filmeket, amik emléket állítanak a hétköznapi hősöknek.


Hasonló filmek címkék alapján