Elit egység (2008–2012) 4

A sorozat egy torontói elit rendőri egység legizgalmasabb ügyeit kíséri figyelemmel. Az egység tagjait olyan esetekben vetik be, amikor más egységek már csődöt mondtak, azaz túszejtéskor, bombafenyegetés esetén, vagy különösen veszélyes fegyveres bűnözők ártalmatlanítására. A rengeteg fegyver és… [tovább]

Szereposztás

Hugh DillonEd Lane
David PaetkauSam Braddock
Amy Jo JohnsonJules Callaghan
Enrico ColantoniGregory Parker
Sergio Di ZioMike Scarlatti
Michael CramKevin 'Wordy' Wordsworth
Tattiawna JonesWinnie Camden
Stephen AmellPeter Henderson (S02E13)
Rachel SkarstenNatalie Braddock
Mark TaylorLewis 'Lou' Young

További szereplők

Kedvencelte 3

Várólistára tette 8


Kiemelt értékelések

Kemiviki 

1 évad: Nem egy mindennapi darab ezt bátran állíthatom. A sorozat inkább az esetek lélektani részét veszi előtérbe, s nem a lövöldözésen és a robbantgatásokon van a hangsúly. Sokszor az elsőnek bűnösnek gondolt ember, maga is csak egy áldozat, aki más kiutat nem lát a bajából. Ez a valóság.
Az évad végére a csapattagokat is egyre jobban megismerjük, bepillantást nyerünk az életükbe, és hogy ez hogyan befolyásolja a munkavégzésüket.A barátság és a kölcsönös bizalom felépítése nem megy olyan könnyen pillanatok alatt.
Kedvenceim: Ed, Jules, Parker, Sam, Wordy, Spike

Coralie 

Nagyon jó kis sorozat, igazi rendőrdráma. Minden túlzástól mentes, itt nincsenek nagy robbantgatások, meg lehetetlen akciók, csak a hétköznapi valóság. Nagy hangsúlyt fektet az esetek lélektani hátterének bemutatására, itt nem az a lényeg, hogy a bűnözőt agyonlőjék látványosan, hanem a tett elkövetéséig végbement folyamatot láthatjuk. Bizony az epizódok végére sokszor kiderül, hogy a tettes maga is áldozat, vagy egy átlagos hétköznapi ember, akinél bekattant valami. A csapaton belüli érzelmek is szépen átjönnek, a feltétlen bizalom felépítése és megtartása, az összetartás fontossága, és a nehézségek közös feldolgozása.


Népszerű idézetek

Sunshine 

Ed Lane: Az igazsághoz bátornak kell lenni.

Sunshine 

Greg Parker: A kamaszok meg a reggelek nem férnek össze.
Ed Lane: A kamaszok szinte semmivel nem férnek össze.

Sunshine 

Scarlatti: Gyakorolnunk kell egy gyakorlatra?

Sunshine 

Leon: Cooper. Robert Cooper. C o o
Ed Lane: Köszi! Tundunk betűzni. Spike, hallottad!
Mike Scarlatti: p e r. Máris intézem.

Sunshine 

Sam Braddock: Mikor beléptem ide [az egységhez] sok hibát követtem el. Volt miért mentegetőznöm, de azért soha nem kértem bocsánatot, ha őszinte voltam. Ha látsz valakit, ami hatással lehet az ügyre, ha véleményt formálsz a környékről, ami a tapasztalataidon alapul, azt mondd ki.

Sunshine 

Spike: Minden rendben?
Ed Lane: Igen. A fiam bezárkózott a szobájába. Egy bűnözőt meggyőzhetek, de a fiamat soha.


Hasonló filmek címkék alapján