Éjszaka a Földön (2020–2020) 13

A természetfilm-sorozat új technológiája fellebbenti a fátylat a világ élőlényeinek rejtett éjszakai életéről a vadászó oroszlánoktól a szárnyaló denevérekig.

angol

Képek 15

Szereposztás

Samira Wileynarrátor

Kedvencelte 1

Várólistára tette 46


Kiemelt értékelések

Chriss 

Nagyon szeretem ezt a sorozatot. Már rengeteg természetfilmet láttam, és most az éjszakáról is lerántják a leplet. Gyönyörű felvételek ritka, csodálatos élőlényekről. És nem maradhatott el az „így készült” epizód sem a végéről. Teljesen odaszögezi az embert a képernyőhöz. A narrációtól kezdve az operatőri munkákig minden tökéletes. Én csak ajánlani tudom.

Kemiviki 

Nagyon érdekes és különleges felvetélek, kellemes narráció.

Echelon_girl

Samira Wiley hangja nagyon illik az egész hangulatához. Imádtam!

Evna 

Netflix, dokumentum-, természetfilm. Utóbbiak kicsit más mérce szerint mérettetnek meg nálam, mert szerintem nagyon nehéz a természetről unalmas filmet csinálni, minden apróság érdekes – ahogyan a valóságban is. (A könyvekkel már nem vagyok ugyanígy, ahhoz kell egyfajta érdekfeszítő stílus, különben a hosszú leírások agyonvághatják a hangulatot.)
A sorozat első évada hat részes, a részek 50 perc körüliek, ez abszolút befogadható hosszúság ebből a tartalomból. A koncepció ugye az, hogy a technika fejlődésével, az egyre jobb kamerákkal már olyankor is lehetséges forgatni, amikor eddig nem volt érdemes: éjszaka. Leginkább extra fényérzékeny kamerákra támaszkodnak, amelyeknek a Hold (főleg teliholdkor) visszavert fénye is elegendő az éles képekhez, de a hőérzékeny kamerákat is bevetik olykor.
Nekem az volt az érzésem, hogy rendelkezésre állt valamennyi anyag, és azokat utóbb próbálták valamiféle laza összetartó szál mentén részekbe rendezni. Ez az első egy-két résznél talán még zavaró volt nekem, szétesett kicsit a „sztori”, de aztán vagy hozzászoktam, vagy aztán könnyebbé vált követni.
A képek egyszerűen lenyűgözőek, emellett pedig elég informatív a narráció, és jókor jó tényeket tesz a képek mellé (pl. egy elefánt-oroszlán éjszakai összecsapásnál azt, ki mikor mennyivel lát jobban, így kinél van a helyzet adta előny).
Nem rendelkezem igazán mély ismeretekkel az állatok viselkedéséről, így nekem bőven adott újat a sorozat, még új fajokat is megismertem. Sokszor hivatkozott arra is, hogy ezek az új, éjszakai felvételek olyan szokásokat is leleplezett, amiket ezelőtt soha nem láttunk – én elhittem :)
Lélegzetelállítóan szép, informatív, és többnyire izgalmas. Ennél többet szerintem nehezen lehetne kívánni egy természetdokutól. Ha akár a dokumentumfilmeket, akár az állatokat szereted, azt hiszem, nem fogsz benne csalódni.


Hasonló filmek címkék alapján