Egyre távolabb (2006) 18

Away from Her
110' · kanadai · dráma 12

1 díj · 0 jelölés

Fiona és Grant több mint negyven éve házasok, életük alkonyán rá kell döbbenniük, hogy Fiona rossz memóriája egy súlyosbodó Alzheimer-kór jele, majd a nő hirtelen el is tűnik. Mikor megtalálják, már ő sem vitatkozik: tudja, hogy ellátásra szorul, és egy otthonba vonul. Az otthon szabályai… [tovább]

Képek 2

Szereposztás

Julie ChristieFiona
Gordon PinsentGrant
Olympia DukakisMarian
Kristen ThomsonKristy
Wendy CrewsonMadeleine
Michael MurphyAubrey
Nina DobrevMonica

Kedvencelte 2

Várólistára tette 40


Kiemelt értékelések

Carmilla 

    Kik vagyunk? Az emlékeink. És mi fűz össze két embert? A közös emlékek. De ha ez egyik részről egyszer csak megszűnik… Na igen.
A betegséget nem mutatja be reálisan a film, meg az idősek (vagy betegek?) otthonát sem, mert az a 30 napos szabály tökéletesen értelmetlen sőt hülyeség (amikor már minden „tiszta” perc kincs!). Ahogyan az is, hogy 44 év felgyülemlett emlékeit így felül tudná írni egy 30 napos új ismeretség. Áh, ugyan már! Emellett még a film kissé negédes-érzelgős hangulata sem tetszett –, de mégis érdekes volt a két idős ember egymásra utaltsága. Na meg a Fionát alakító színésznő szépsége – hogy 65 évesen még ennyire vonzó és szexis (!) legyen valaki, olyan elegánsan és légiesen nőies, ami sokaknak még 20 évesen sem megy, az megragadó volt.

Kontra_Judit 

Nem volt rossz a film, de valami nekem hiányzott belőle. Talán túl kevés volt a kommunikáció, nem voltak egyértelműek a jelzések. Most a férfi megcsalta a feleségét? Vagy nem? A nő valóban büntette a férjét Aubrey-val?
Lassú cselekményvezetés, sok üresjárat. Kicsit untatott. Jó, elismerem, hogy egy Alzheimer-kór mellett nincs pörgés…de ez még annál is lassabban ment.
Én kicsit másként alakítottam volna a történetet.


Népszerű idézetek

Osli75 

Sosem tudjuk, hogyan alakul az életünk. Nagyjából tudjuk, de sosem lehetünk biztosak benne.

Kontra_Judit 

Fiona: A természet soha nem öncélúan dekoratív.

Kontra_Judit 

Fiona: Az emberek túl követelőzők. Minden nap szerelemesek akarnak lenni. Micsoda teher lehet.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján