Egy lélegzetnyire (2018) 35

Just a Breath Away · Dans la brume
89' · francia, kanadai · sci-fi, dráma, katasztrófafilm 16

Egy párizsi család igyekszik túlélni egy apokaliptikus földrengést, ami után a várost úgy a harmadik emelet magasságáig sűrű, sárgás, mérgező köd lepi el. A helyzetet bonyolítja, hogy a család lánya olyan súlyos beteg, hogy egy hatalmas átlátszó csőben kénytelen élni a nappali közepén, amiből… [tovább]

francia
magyar

Képek 8

Szereposztás

Romain DurisMathieu
Olga KurylenkoAnna
Fantine HarduinSarah
Michel RobinLucien
Anna GaylorColette
Réphaël GhrenassiaNoé
Erja MalatierCharlotte
Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 95


Kiemelt értékelések

max 

A terjedő köd ellepte az utcákat. Párizs nagyon látványos hely volt. Amit sajnáltam, az a spoiler hiánya volt. Nem fektettek rá nagy hangsúlyt. Így is nagyon jók voltak a pörgős jelenetek, de szerintem odaillő lett volna mégizgalmasabb jelenetekkel díszíteni. Nem baj, elnézem spoiler miatt. Úgy nemigazán tudott volna trükközgetni.
Mathieu és Anna mindent megtett, hogy a lányukat biztonságban tudják. Szurkoltam nekik. A végén pedig megdöbbentem. spoiler
Érdekes befejezés. spoiler

renata8721 

Nagyon kíváncsi voltam már erre a filmre, mert a bemutatója eléggé felkeltette az érdeklődésemet. Kicsit azért csalódott vagyok nem teljesen erre számítottam, voltak benne értelmetlen jelenetek és a szülők sem voltak mindig a helyzet magaslatán. Nem beszélve arról, hogy a néző eléggé hamar rájön a végére és ez nekem nem tetszett benne. Mindenesetre nem egy rossz film, egyszer meglehet nézni.

desertangelable 

Mondanám, hogy én ezt a filmet már láttam, és igaz is lenne, csak nem szó szoros értelemben. A film elején nekem egyből a Köd jutott eszembe, majd a végén egyértelműen a spoiler.
Körülbelül a film 10 perce után már sejthető, hogy mi lesz a film vége, a köztes történet meg sokszor több sebből vérzik. Aki nem olyan kötözködős az is sok olyan pontot talál, ami kicsit sántít, azt meg szomorúan veszem tudomásul, hogy manapság egyre jellemzőbb, hogy nem magyaráznak meg semmit a filmekben. Olyan mintha a készítők, ahelyett, hogy valami több oldalról is cáfolható magyarázatot találnának ki valamire, inkább nem mondanak semmit és a néző fantáziárá bízzák. Ez mind szép és jó, csak egy idő után unalmas, mert ilyen forgatókönyvet én is tudnék írni.

BeL1eVe

Szerintem rendkívül izgalmas és érdekes az alapfelvetése, technikailag is nagyon igényes (külön plusz pont az egészen profin felvett egysnittes jelenet).
És a befejezés is tetszett. Dacára annak, hogy a magyarázatokkal elég szűkmarkúan bánik, és néhol meglehetősen hatásvadász érzelmekkel bír. Ellenben végig pörög a film ezáltal fent tudta tartani végig a figyelmem. Részemről: 8/10.

Marcsi0603

Micsoda klisés vége volt, már az elejétől fogva sejtettem, hogy ez lesz, de ettől még tetszett. A két szülő azért sokszor elég béna volt, és voltak értelmetlen jelenetek, viszont összességében jól összerakott film volt.

Zajec_Sternenkind 

Ez a film olyan volt, mint a szülők a vásznon: átgondolatlan. Nagyon. Maga a történet egyébként nem volt rossz, a semmiből jövő füst és a „buborékba” zárt lány is kellően érdekes volt ahhoz, hogy az alaphangulatot megadja. Azonban… az akciójeleneteknek volt egy nagyon erőltetett kötelező jellege, ami iszonyú ostobává tette a filmet. A végére én nem számítottam, naiv nézőként bámultam, de a sok-sok fájdalmasan elfuserált jelenet után nem ütött nagyon. Elveszett a drámaisága, pedig nem kevés lélekrombolás lehetett volna benne a szeretetről, halálról, összetartásról, feláldozásról, reményről, és még lehetne a sort folytatni, de teljesen felesleges.

kivimango

Egy igazi francia film. Kicsit vontatott, kicsit művészi, kicsit túltolt, de ezt mégis egy egyszerű köntösbe bújtatva. Egyedi és karakteres. Húzza a történetet, vontatott, viszont végig tartotta az érdeklődésemet és izgultam.
Részletesebben: https://mizuvelem.blog.hu/2018/11/11/egy_lelegzetnyire

para_celsus

A képek szépek, kissé felüdülés a sok amerikai film után európai helyszíneket látni egy katasztrófa-moziban. Viszont a forgatókönyv gyakran önellentmondásba keveredik, az információadagolás néha béna és szájbarágós, a vége pedig… spoiler}

Rocska1989

Mikor meghallottam a film címét, meg 1-2 mondatban a tartalmát, elsőre azt mondtam, engem ez a film nem érdekel, de aztán valahogy mégis előkerült és megnéztem… Amit nagyon is jól tettem. Ez nem egy olyan sci-fi, ami nem a világ megmentéséről szól, hanem az egyszerű földi halandókról, akik egy pokoli helyzetbe kerülnek és próbálnak túlélni.
Adott egy apuka, egy anya és a beteg lányuk, aki egy izolációs buborékban éli a napjait. Majd egy földrengés után mérgesgáz lepi el egész Párizst több emelet magasságig, a szülők elmenekülnek a lakóépületük legfelső emeletére, de a lányukat hátra kell hagyniuk. Ezzel megkezdődik a „harc” az életben maradásért és a lányuk életben tartásáért.
A vége nagyon tetszett a filmnek, bár már a felénél, spoiler sejtettem, hogy valami ilyen fog történni.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján