Egy gyilkos agya (2004) 70

Harris, az FBI tisztje egy csapat ügynökjelöltet oktat a sorozatgyilkosok pszichológiai személyiségrajzának technikájáról. A profilkészítés meglehetősen elvont tudomány, ezért Harris úgy gondolja, egy kis gyakorlati tréning sokat segítene diákjain. Az ügynöktanoncokkal együtt felkerekedik hát,… [tovább]

angol

Szereposztás

Val KilmerHarris
Christian SlaterJ.D.
Patricia VelasquezNicole
Jonny Lee MillerLucas
Kathryn MorrisSarah
LL Cool JGabe Jensen
Eion BaileyBobby
Will KempRafe Perry
Clifton Collins Jr.Vince Sherman
Cassandra BellJen

Kedvencelte 2

Várólistára tette 77


Kiemelt értékelések

Nevra

Nagyon tetszett! Nem is gondoltam volna, hogy ennyire magával ragad. Az ilyen filmek nagyon érdekelnek, a történet mondhatni nekem való. Gyilkosság, rejtély. Szuper. Annyira belemerültem, hogy nem tudtam azon agyalni, hogy vajon kinek a műve. De azt tudtam, hogy nem spoiler. Majd a DNS vizsgálat után spoiler De aztán spoiler jól becsapott. Azt hittem ő volt. De nem is foglalkoztam vele, figyeltem az akciót.
Nicole a végén már kicsit idegesített. Az elején kedveltem. Amúgy mindenki szimpatikus volt. De amikor spoiler na akkor gondoltam, hogy valami nem stimmel.
Újranézős.

Rahenys

Wow, ez a film felülmúlta a várakozásaimat. Bár nem jól tippeltem meg a gyilkost, mégsem lepődtem meg teljesen a fordulaton. Az elejét kissé untam, de viszonylag hamar beindul. Azt hiszem egy újabb kedvenccel bővült a listám. (:

ladybird12 

Sokat nem tudok mondani. Jó film volt. Nekem tetszett, főleg a rejtélynek a felépítése, meg az ott rejtőző félelem, hogy fog és hogyan meghalni. Meg se tudnám mondani, hogy kinek a halála volt a legdurvább. spoiler Ennyit a jó részéről.
Most jön a hátránya. Nem kedveltem LL Cool J karakterét. Valahogy olyan lenéző volt és unszimpatikus azokkal a béna beszólásaival, de a női karakterekkel is meggyűlt a bajom. Nicole idegesített a hisztijeivel spoiler meg Sarah is olyan okoskodó volt. spoiler Nevetséges.

Mr_Catharsis91

Az elképzelés nem volt rossz, de azok az irtó gagyi bábuk meg verekedések filléres filmmé redukálták. Nagyon össze tudja csapni a film-élményt, ha látszik, hogy ezeket tökre elhanyagolják és még egy gyerek is látja, hogy azok nem igaziak. A verekedéseket is vehették volna hihetőbbre, mert vicces volt látni a sok kamu-ütést. :)

2 hozzászólás
julcseee 

Ez jó volt! Egy igazi thriller, pont azt kapjuk tőle amit várunk, mégsem kevés. Végig leköt, izgalmas, végén a kötelező meglepő fordulat. Jó volt.

nattyreach

Hm. Valahogy elmaradt belőle az, ami miatt eredetileg látni akartam, a profilozás, emiatt úgy nézett ki, mint egy FBI köntösbe bújtatott Tíz kicsi néger. Nem hiszem el, hogy ez történne, ha egy gyilkos akarná levadászni az egy helyre terelt Gideont, Reidet, Morgant, Garciát meg a többieket. Az a pár trükk, amit beletettek, se volt valami nagy durranás, egyébként is kiszámítható. A végén a csavar sem vág oda.

Mégis kap egy szolid nyolc pontot, mert a színészek jók voltak, és a hangulat is tetszett, csak mondjuk ha sima rendőrpalántákat szerepeltetnek benne, jobban elhiszem, mint az elvileg nagyágyú FBI gyakornokokat.

_ada

Ennek a filmnek az első háromnegyedét igazán szeretem, na persze ha eltekintek LL Cool J-től. Nem csak az elcsépelt karaktertípus, hanem a beszólásai miatt. Cringe az egész. A vége pedig (gondolok itt a leszámolásra) lehetett volna csavarosabb. spoiler Szörnyű!!!
El tudnék viselni egy remake-t, de ki garantálja, hogy jó lesz; na meg hiányolnám a szereposztást. Legalább is a 80 százalékát.

Zsanni

Jó volt, a hasonló témájú filmek közül szerintem a jobb fajta, végig lehetett izgulni és meglepődni rajta.

fefe1968

Egy kellemes meglepetés! Nem ismertem ezt a filmet, de elég jó és újszerű volt a sztori számomra. Persze lehet 10 kicsi indiánozni, de volt ebben azért eredetiség! Nem volt kiszámítható és ahol összeakart a forgatókönyvíró zavarni minket, de nem hagytuk magunkat, ott is elbuktunk :)! Fordulatos volt!

EeNii 

Letöltöttem, mert a fordulatos filmek listáján láttam. És az elejét leszámítva tényleg jó volt. Imádom az ilyen típusú és elgondolású filmeket, de a halálesetek kivitelezésén még dobhattak volna. I mean a legelső nitrogénes eset?? Really??? Azért nem volt olyan hardcore hogy széttörjön az ember tőle :'DD


Hasonló filmek címkék alapján