Dr. Caligari (1920) 52

The Cabinet of Dr. Caligari · Das Cabinet des Dr. Caligari
67' · német · krimi, rejtély, horror

A közvetlenül az első világháború után készült film a német expresszionista filmstílus legnagyobb hatású, legtöbbet idézett alkotása, amely 1958-ban a híres brüsszeli szavazáson bekerült minden idők legjobb 12 filmje közé. Hatása nem annyira a közepes tehetségű rendező, mint inkább a… [tovább]

Teljes film

Trailerek

Képek 10

Szereposztás

Werner KraussDr. Caligari
Conrad VeidtCesare
Lil DagoverJane Olsen
Friedrich FeherFrancis
Hans Heinrich von TwardowskiAlan
Rudolf LettingerDr. Olsen
Dr. Caligari (1920)
Rendező
Forgatókönyvíró

Gyártó
Decla-Bioscop AG

Kedvencelte 14

Várólistára tette 49


Kiemelt értékelések

Lunemorte 

A képek többet mondanak minden szónál.

AnnaAnn

Erre a filmre nem lehet rosszat mondani. 1920-as születéséhez képest remekmű. Engem is rögtön a díszlet fogott meg, nem lehet elmenni mellette. Azt is azonnal észre lehet venni, milyen ferdén fut minden, érzékeltetve a film egész hangulatát. Az aláfestőzene is nagyon jó volt hozzá. A kedvenc szereplő természetesen a kis gnóm Dr. Caligari, még ha negatív szereplő is. A film vége érdekes volt, nehéz eldönteni, ki az őrült, s ki nem.

Gabriella_Balkó 

Élő zenei aláfestéssel láttam ezt a filmet is filmklubon. Sajnos sokszor úgy tűnt nekem, hogy viccet csinálnak egyes jelenetekből a zenészek, de azért élvezhető volt mellette a film. A díszlet valami fenomenális, ez a német expresszionista művészet. A film pedig egy nagy csavarral ér véget.

#Nostalgia


Hasonló filmek címkék alapján