Dóra és az elveszett Aranyváros (2019) 68

Dora and the Lost City of Gold
102' · amerikai, ausztrál · akció, kaland, ifjúsági 12

Miután élete nagy részét azzal töltötte, hogy felfedezte a dzsungelt a szüleivel, semmi sem készíthette fel Dórát a lehető legveszélyesebb kalandra – a gimire. Mivel a felfedező bőréből kibújni nem tud, Dóra hamarosan azon kapja magát, hogy kis csapata – Csizi, (legjobb barátja, egy majom),… [tovább]

angol
magyar

Képek 3

Szereposztás

Isabela MercedDora
Eugenio DerbezAlejandro Gutierrez
Adriana BarrazaAbuela Valerie
Micke MorenoDiego
Eva LongoriaElena
Temuera MorrisonPowell
Madeleine MaddenSammy
Nicholas CoombeRandy
Madelyn MirandaFiatal Dora
Natasa RisticChristina X

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 5

Várólistára tette 78


Kiemelt értékelések

MrsCumberbatch 

Nekem tetszett ez a paródia XD

Mármint nekem tökre az jött le, hogy kb mindent belevettek, ami a gyerekeknek készült mese sorozatban benne van. Felnagyították és filmre hozták hogy mégis milyen képtelenség is. Például: Hogy fér annyi dolog a táskába?

Maradjunk annyiban, hogy van ami jobb ha mese marad. Nem kell mindennek élőszereplős változatot csinálni.

Kemiviki 

5 évig Dóra a felfedezőre keltem középsuli idején, a legjobb ébresztő volt, mert amint meghallottam hogy „Tüptürüp Dóra ” máris idegbeteg módon kutattam a távirányítóért. spoiler.
Szóval nagyon kíváncsi voltam, mikor felröppentek a hírek, hogy lesz Dóra film. És szerintem nem is lett olyan rossz,mint amennyire lehúzzák.
Egy hibája, hogy nem tudta eldönteni, hogy melyik korosztályt célozza meg.
Tetszettek a mesesorozatból átvett elemek, jelenetek. Jól építették be őket a filmbe. Mikor a spoiler hát azon a jeleneten olyan jót kacagtam! Meg a kakidal xD
A történet jól lett felépítve és érdekes is volt. A látványra panasz nem igen lehetett.
Isabela Merced teljesen olyan volt mint a rajzfilmes Dóra. Eva Longoria meg egy percet sem öregedett :)

Ui: Nekem is van feneketlen táskám, minden is belefér :D Aztán az más kérdés hogy nem bírom magammal cipelni :D

5 hozzászólás
Farkas_Évi

A mesét nem láttam, így nincs mihez viszonyítanom.
Így teljesen friss szemmel én imádtam :)
Jókat nevettem rajta, és nagyon élveztem a történetet is.

Meryl 

:D Hát ez a film nagyon készen van.. :D
Az első és a legnagyobb problémám az, hogy végül is nem lett eldöntve kinek készítik. Kamaszoknak, vagy gyerekeknek.. Mert ha a kamaszoknak akarták akkor gáz :D ha nem, akkor meg csak túl fura. De nem olyan vészes, de tény lehetett volna jobb ha tényleg tinis lett volna jobban és nem ilyen mixelt csoda.
Szóval, nem volt szerencsém az eredeti Dóra sorozathoz, de eltudom képzelni milyen lehet, mert nagyon sok elemét átvették a filmben pl: kibeszél a filmből, hogy mond utána, vagy amikor hülye dalokat talál ki, mindent megmagyaráz stb.
Voltak vicces részek amik nagyon bejöttek, de a legjobban az tetszett amikor beszívtak és spoiler Ami ciki jelenet volt, azt nézni se bírtam amikor csillagként nekiállt táncolni, na azt nem bírtam.. az már too much égés volt.. :"D
Csizi viszont nagyon jól sikerült, élethű vicces és talán ő volt az egyik legjobb színfolt a filmben.
A helyszínek nagyon jól sikerültek és igényesek voltak!!
Ha ciki filmet akarsz nézni akkor hajrá :D

TARDIS 

Erre nem is tudom, mit mondjak… Néhol bosszantott, hogy mennyire gyerekes. Oké, a rajzfilm se jobb és nyílván gyerekmese, de akkor is… ez… Sebaj, legalább egy kicsit kalandfilm, ami manapság úgyse nagyon van, be kell érni ezzel :)
Eugenio Derbez az egyetlen fénypont, ami miatt nem sajnálom az idöt, amit elvett XD

Popovicsp87 

Amikor először megtudtam, hogy a Dórából élőszereplős filmet fognak csinálni, dörzsöltem a kezem, hogy végre valamit jól le tudok húzni.
Aztán most, hogy sikerült megnéznem, még elnézést is kérek.
A Dóra egy igazán vicces családi kalandfilm. Főhősnőnk olyan természetesen gyermeteg, kedves, hogy nem tudtam nem szeretni.
Persze a sztori nem találja fel a spanyolviaszt, sablonokból építkezik. Itt jön a képbe a másik poénforrás, amikor Dóra a városba kerül.
Ami kicsit fura volt, az Swiper, a róka. Boots viszont igazán vicces, és van egy olyan jelenete, amitől a szám tátva maradt.
Látszik, hogy úgy akarták megvalósítani a filmet, hogy közben egyáltalán nem vették komolyan magukat. A mesére sok utalást lehet találni.

otaksa

Nyugodtan lehet kövezni érte, de nekem és a 9 évesnek is nagyon tetszett. Végre egy olyan gyerekfilm, ami már nem rajzfilm, ismerős a szereplő (mindenki tudja mi a Dóra sorozat, ha mást nem a humoristák viccelődése miatt), izgalmas is, csavaros is (már gyerekszemmel nézve), és kifejezetten jót tesz a lelkemnek a happy end. Igazi közös filmnézős program válhat belőle.

a_girl92 

Várólistát csökkentő kihívás miatt nézem meg ezt a filmet, hát eléggé rossz volt szerintem :D Én nem értem saját magamat, mostanában annyi rossz film van a várólistámon, és nem tudom mit keresnek rajta…mert még ha olyan filmet kéne néznem, ami más várólistáján van akkor oké, de ez a saját várólistám….A múltkori várólistás csökkentő kihívásomon is hát nem tudom volt e 2 db film ami tetszett a saját várólistámból…..ezek után körültekintőbben teszek fel filmeket várólistára, sztm megnézem az IMB értékelést és ha 6,0 mint ez vagy ez alatt van akkor fel sem teszem….ritkán van olyan ami tetszik ilyen értékelésnél…Én nem tudom h ebből eredetileg lenne valami mese még? de mindegy akkor sem tetszett….


Népszerű idézetek

Popovicsp87 

Sammy: Not sure I made myself clear earlier. But if you are going to take a shot at the queen, you better not miss.There is nothing more dangerous, than a wounded animal.
Dora: A lot of more things are dangerous, than a wounded animal. A healthy one for a start…

Popovicsp87 

Dora: I mean, in a way every place is a kind of place where people die.

Popovicsp87 

Sammy: She knows this monkey?
Of course, she knows this monkey.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján