Kedvencelte 23

Várólistára tette 78


Kiemelt értékelések

Saori 

Ahh, Stroud bácsi, olyan büszke vagyok!

Oké, előszöris, elvonatkoztatva a könyvektől… A sorozat jól épül, jó a tempója, szimpik a karakterek (jó, többnyire szimpik… inkább szimpik, mint nem?), izgalmas… Szerintem nem sikerült rosszul, és a könyvek ismerete nélkül is teljesen érthető volt (erre majd visszatérünk egy-két soron belül). Szóval szerintem egész jól sikerült, kicsit vanília, ami nem mindig baj.

Na, és akkor:
Az első évad az első két könyvet (az ötből) dolgozza fel nagyon könyvhűen – habár vannak benne részek, amik nem teljesen stimmelnek. Ezek legtöbbje apróság, amik idegesítőek, de tud működni a sztori így is, csak a legtöbb változtatás szerintem tök indokolatlan volt. A legtöbb ilyen egyébként a harmadik résztől spoiler van, de hát mit van mit tenni. Remélem, azért meg tudják oldani, hogy a jövőben ezek ne kavarjanak be. spoiler spoiler

Arról szólva, hogy mekkora tinidráma lett belőle… Stroud egyik kedvenc karakterépítése számomra, hogy a tinijei nem gyakran viselkednek teljesen tiniként. Lockwood komoly, munkamániás, magába forduló, nem szeret lelkizni (mindez csak félig jött át a sorozatban sajna). Lucy abszolút főhős energiával áll hozzá mindennek, érett, logikus, intelligens csajszi (itt? Itt majdhogynem idegesített. Pedig szeretem könyvLucyt :( ). George meg szenvedélyes de visszahúzódó, okos és nagyon tudományosan közelít meg mindent (vaaagy egy szeretethiányos gyík a sorozat szerint spoiler)… Egyem a májukat, itt egy merőkanállal több tinidráma volt, mint kellett volna lennie.

Remélem, azért elviszik a végéig. Remélem ez jel, hogy több Stroud sorozat is jön… khmmBartimaeuslécciléccikhmm….

SunflowerSz 

Eddig tetszik a sorozat és remélem, hogy nem kaszálják el, mert egyértelműen nyitott vége maradt. Bevallom én nem ismertem a könyvet amiből készült, de azért így is átjött ez az egész sztori, le tudott kötni. Tetszett a zenéje is, a CGI-tól nem kell nagy durranásokat várni, de szerintem egy ilyen típusú ifjúsági sorozathoz bőven elég volt. A szereplőket nem volt nehéz nem szeretni, főleg Anthony-t meg George-ot, Lucy-t még kicsit szoknom kell – néha idegesített, de tulajdonképpen a szerepe ebben a társaságban fontos. Kíváncsian várom a folytatást :)

Zsuzsanna_Botond 

Kis tiniként biztos imádtam volna és feltételezem, hogy a könyvet is… viszont így felnőttfejjel inkább háttérzajnak ment, bár abból az érdekesebb fajta volt, valóban.
Kíváncsi voltam, hogy Ruby Stokes miért hagyta ott a Bridgertont, de szerintem nem érte meg neki, én pedig kifejezetten csalódott vagyok, mert szerettem volna a későbbiekben is Francesca-ként látni még, ezért szerintem én vagyok az egyedüli, aki nem örült a színészváltásnak.
A sztori még érdekes is lehetne, bár a készítők se a világ, se a karakterábrázolásba nem fektettek annyi energiát, hogy igazán bevonódjon a néző, ezért ha lesz is második évad berendelve – amit az az igazság, hogy kétlek –, ezekre jobban rá kéne feküdniük, mert ez így gyenge volt. Határozottan azt éreztem, hogy a könyv ismeretében jobban lekötne a dolog, de az az igazság, hogy talán már nem is az én korosztályom a célcsoport se a sorozat, se a könyv tekintetében, ezért nem valószínű, hogy pótolom ezt a hiányosságomat.
Gyengus sztori, ellenben szellemes – kackac, bocs :D

2 hozzászólás
Fremy18

Már éppen le akartam mondani a netflix előfizetésem mikor rátáltam erre a gyöngyszemre.
Nagyon félös vagyok de szeretem az ilyen típusú sorozatokat.
Sajnálom hogy a könyvet nem olvastam illetve nem folytatják VISZONT a sorozat nagyon tetszetf, nagyon jó megcsinálták. A szereplők nagyon szimpatikusak voltak és a cselekmény is nagyon jó volt. Én nagyon remélem hogy nem kaszálják el, mert meg érdemli a maradék két évadot amit beterveztek neki mert ahogy a vège lett az első èvadnak az valamj kriminális nekem. Nem szeretem az ilyen végeket… :D

brnrose

Az első rész után voltak kétségeim, de utána teljesen beszippantott, örülök hogy tovább néztük. Nagyon érdekes a világ, amiben játszódik a történet, viszont kár, hogy nem sok háttérinfót kapunk róla. A szereplők szerethetőek, bár Lucy néha kicsit idegesítő volt :D Összességében nekem nagyon tetszett a sorozat, kellemes meglepetés volt. Szórakoztató, nincsenek benne unalmas részek. Szeretem az ilyen misztikus, rejtélyes, ifjúsági sorozatokat, remélem nem kaszálják el és lesz folytatás!

lakatoszoltan01 

Izgalmas, ledarálós, fiatalos, kissé tinis, de ettől élénk. A szellemek annyira nem ijesztők, de hihetők. Sajnos a történet hátteréről kb semmi infót nem mond a sorozat (miért vannak szellemek, hogyan jelentek meg, hogyan épül fel a társadalomban a szellemlátó gyerekek szervezete…), de a kapott infókból kb össze lehet rakni.
A karakterek jók, szépen felépített figurák vannak. Persze a klisés dolgok megjelennek (nem mondunk el egymásnak dolgokat, vannak titkok, stb.), de nem túl zavaró módon.

Szerintem megéri megnézni, mert könnyed limonádé kellemes szórakoztató faktorral, ami pont jó kikapcsolódáshoz. (A szinkron jól siekrült.)

+ Magyarul könyvben csak a sikító lépcső jelent meg, ami sokkal bővebb sztori, a sorozatban inkább összemosott és kiegészített világ van több kötetből merítve.

bfg3 

Szódával elmegy, de annak egész élvezetes. Nekem speciel tetszett, hogy az elejét kikerekítették a könyvhöz képest.
Ami nagy kár, hogy a megvalósítás minden részletéről lesír a büdzsé hiánya: a környezet sokszor üres, élettelen, az akció lagymatag, és a szellemek se tudnak igazán ütősen kinézni – némileg több pénzből sokat hozzátehettek volna a hangulathoz.
Így nem csoda, ha nem hozta a nézőszámokat, és elkaszálták…

Update: nekiálltam újraolvasni a könyveket, és ennek fényében még jobb ez a bevezetés. Kidomborítja azt, amire a könyv épp csak hangsúlytalanul utal itt-ott, nevezetesen, hogy Lucy inkompetens kiképzőjén túl is milyen embertelen módon használja ki a gyerekeket ez a társadalom a saját kényelme és biztonsága érdekében, a szülők „odaadó” asszisztálása mellett.

1 hozzászólás
Dian_Lilla

Én nem is tudtam, hogy ebből van könyv! Lehet, hogy szeretném elolvasni, mert ami első sorban baromira tetszik ebben a sorozatban az a világa. Valami új de mégis régi sémára építve. A karakterek néha idegesítettek. Ők elvileg kamaszok. (Vagy nem?!) Mégis úgy viselkedtek, mintha 30 évesek lennének. Lockwood karaktere valami egoista öntelt nyomozóra emlékeztetett (az is volt), Gregor egy szerencsétlen, akire magasról szarnak a 'barátai'. Lucy meg… hát nem is tudom őt hiva tegyem. Még sem kapcsoltam ki, sőt: Bárcsak lenne 2. Évad!

Hippoforaccus 

Kellemes csalódás a Netflix tárházában egy ilyen gyöngyszemre bukkanni.
Jó, nem éppen egy világmegváltó alkotás, de legalább nem akar rámtukmálni semmit.

essz 

azt gondoltam, hogy teregetés mellé elindítom… aztán az lett a vége, hogy még éjjel is néztem alvás helyett…

annó, próbálkoztam a könyv olvasásával, viszont bármennyire is imádom a szellemes storykat… nem fogott meg a könyv…

ennek ellenére, a sori úgy bedarált .. egyszerűen imádtam…
eleve már a főcím zene is szuper .. és tetszik, hogy nem csak beszélnek róla, de mutatják is a szellemeket…
oké, nem kell több milliós látványképet várni, de egy netflixtől nem rossz…
a szereplők is szimpik voltak…
a történet is érdekes…
igaz, a világfelépítésen lenne mit pótolni… érdekelt volna több infó is erről a világról… gondolom, majd a következő évadban… hiszen eleve függővéges… és csak remélni merem, hogy ezt most kivételesen nem kaszálják…


Népszerű idézetek

Near 

The world's mad, and normal never fixed anything.

1. évad 2. rész – Engedj el!
kirimatou 

Lockwood: Can I offer you a cup of tea while you ransack my house? One lump or two?

1. évad 2. rész – Engedj el!

Hasonló filmek címkék alapján