Dakteo Yibangin (2014–2014) 23

Doctor Stranger · 닥터 이방인
60' · dél-koreai · dráma, sorozat, thriller 15
1 évad · 20 rész

Park Hoon-t gyerekkorában édesapjával együtt Észak-koreai ügynökök elrabolják, ahol a kisfiú apja nyomdokaiba lépve frenetikus sebésszé lesz.

Mély szerelembe esik Song Jae-hee-vel, az osztálytársával. Miután Park Hoon édesapját megölik, Park Hoon megpróbál megszökni Észak-Koreából… [tovább]

Képek 6

Szereposztás

Lee Jong SukPark Hoon
Park Hae JinHan Jae Joon
Jin Se YunSong Jae Hee
Kang So RaOh Soo Hyun
Chun Ho JinJang Seok Joo
Choi Jung WooMoon Hyung Wook
Jun Gook HwanOh Joon Gyu
Kim Sang JoongPark Hoon apja
Lee Jae WonKim Chi Gyu
Jung In GiKim Tae Sool

További szereplők

Dakteo Yibangin (2014–2014)
Rendező
Forgatókönyvíró

Gyártó
SBS

Streaming
Netflix

Kedvencelte 8

Várólistára tette 39


Kiemelt értékelések

Lucy 

Közel sem hibátlan, de nagyon szerettem és emiatt nem tudok kevesebbet adni rá.
Én és a részletes értékeléseim a befejezést követő 1 órában ><
A következőket inkább good to knownak mondanám mint tényleges értékelésnek:
– szerethetően kiszámítható spoiler
– nyakatekert románc spoiler
– komédiás mellékszereplők spoiler
– LEE JONG SUK! spoiler
– PARK HAE JIN és a kiskutya szemei spoiler
– Budapest és a Corvinus spoiler

Shad 

Nem kicsit vagyok csalódott:P de nézzük *nagy sóhaj*:
Történet: 20 évvel ezelőtt kezdődik, mikor is Dél-Korea legjobb szívsebésze egy elég aljas hátsó szándékkal át lesz irányítva Észak-Koreába, hogy megmentse az aktuális diktátort. Fiát is viszik vele, hogy zsarolhassák. Bizonyos okok miatt végül ott ragadnak. Park Hoonból végül ugyanúgy fantasztikus szívsebész lesz, iszonyatos áron. Fiatal korában szerelembe esik Jae Hee-ba, de eljegyzésük után szétválasztják őket. Apja önfeláldozásának köszönhetően a két fiatal Budapestre kerül, ahonnan végül csak Park Hoon tud megszökni. Két év múlva Dél-Koreában Hoon azért küzd, hogy megtalálja szerelmét és megmentse, de ehhez rengeteg pénz kell. Végül a sors úgy hozza, hogy fény derül a képességeire és Szöul egyik legjobb kórházának szívsebészetére kerül. Itt folyamat összetűzésbe kerül a Harvardon végzett szuper sebésszel Jae Joon-val, akinek ugyancsak titkai vannak. Azonban biztos, hogy a sors rendezte ezt így? vagy a háttérben más okok állnak? olyan biztos, hogy Jae Hee Észak-Koreában van? vagy ki lehet Han Seung Hee, aki Jae Hee szakasztott mása? és mi lesz Oh doktornővel? Sok-sok kérdés, amire a sorozat ad választ:)
Karakterek: Alapvetően a négy főszereplőből hármat szerettem. Park, Jae Joon és Oh doktornő :) Park egyszerűen cuki volt egyik pillanatban őrült, másikban átkapcsolt orvosba, az egyetlen amit nem szerettem, hogy elvakultan imádta Jae Hee-t (nagy bánatomra). Jae Joon egy nagyon érdekes és összetett karakter. Egy felől szerelmes Oh Soo Hyun-ba, másik oldalról pedig hajtja a bosszú. Oh doki pedig…nagyon kedveltem a doktornőt:) nem úgy Jae Hee-t, egyszerűen képtelen voltam megkedvelni…Mellékszereplők többé-kevésbé szerethetőek. Dr Moon az elején vicces volt, aztán a végére engem már irritált, hogy nem volt gerince és folyton ide-oda csapódott.
Hogy miért vagyok mégis csalódott? Sokkal több volt ebben, mint amit ténylegesen kaptunk:( TÉNYLEG SPOILER! spoiler Ezen kívül elgondolkoztam, hogy ezek a szívsebészek tényleg 10 centis sarkú cipőben rendelnek? és hogy érdekes mód, akárkivel találkoztak a váróban, mindenkinek a szíve volt beteg?:P noh mindegy:)
Csillagozást direkt a végére hagytam, hogy legyen időm elgondolkodni az értékelés közben. Alapból az én romantikus szívem csalódottságából adódóan legszívesebben 5 pontot adnék rá, de aztán győz egy kicsit az eszem és a szívem másik fele:P fél pont jár a budapesti jelenetekért, 1,5 csillag legalább a telibe mutatott szívműtétekért. Alapvetően nem bírom az ilyet, de itt határozottan érdekes volt és élveztem a „műtéteket”. Komolyan a sorozat fénypontjai voltak. Aztán legyen plusz egy csillag a színészi játékra, nem húzhatom le az egészet a forgató könyv miatt:(
Kinek ajánlom? akinek azért van erős gyomra, az első két részben az Észak-Koreai jelenetek brutálisak, azután pedig a műtétekhez kell a gyomor:) Az egész sorozat inkább dráma, mint vígjáték, de azért van benne némi humor faktor is:)

Dreamborder 

Elfogadom a véleményeket, amelyek a Doctor Stranger hibáit emlegetik. Van is bennük valami. De mégis ez a sorozat volt az, amit négy megkezdett dorama után volt kedvem végignézni. Nagyon szerettem! Igaz, néhol tényleg kicsit túldramatizálták, de nekem ez bőven belefért. Szerettem a történetet és nagyon élveztem a műtős jeleneteket. spoiler A színészi játék szerintem kiemelkedő volt, teljesen át tudták adni a karaktereket. Lee Jong Suk eddig itt tetszett a legjobban. Nem csodálom, hogy díjat kapott érte, zseniális volt! Rengeteg arcát meg tudta mutatni ebben a szerepben. :) <3 Az egyedüli problémám Jae Hee-vel volt. Egyszerűen nem tudtam megkedvelni. Vagy inkább megszeretni. Valószínűleg azért, mert mindig éreztem rajta a kétségbeesést, amit Hoon, köszönhetően a személyiségének, jobban tudott kezelni. spoiler Oh doktornő sokkal közelebb állt a szívemhez, de megértem, hogy a Jae Hee karaktere mért olyan volt, amilyen. spoiler
A rosszfiúkat nagyon utáltam, legfőképpen a Miniszterelnököt, na meg minden politikust és a csatolmányaikat. (Kivéve persze Nyalóka urat :P)
Örültem, hogy Park doki egyenes jelleme formálta az embereket. Nagyon jó volt nézni ezeket a jeleneteket!
Igazából kész érzelmi hullámvasút volt a sorozat. Nevetés, dráma, dráma, nevetés. Imádtam. Fogalmam sem volt, hogy ilyen kemény története lesz. Jól esett volna egy vidámabb darab. De egyáltalán nem bántam meg, hogy kitartottam mellette. :)

5 hozzászólás
kkata76 

Egyes részeket túlságosan is melodramatikusnak éreztem (néha a zene is túl sok volt), de ezekért bőségesen kárpótolt a fergeteges humor és a remek színészi játék.

EeNii

Nagyon jó és összetett sorozat volt, imádtam!! Simán orvosos sorozatra számítottam, de a politikai rész amit bele vontak egyszerűen fantasztikus volt. Mindenki sakkban tartott mindenkit, és ez volt a legszebb az egészben. Főleg amikor 1-1 karakternek a háttértörténete összekapcsolódott a másikével és oh ezazz, kellene több ilyen a sorozatokba.
Habár sajnálom, hogy a shippem nem jött össze.

Mellesleg egy csillag levonás, amiért egyik részben műtét előtt még göndör volt Park Hoon haja, műtét után meg már vasalt és más színű. Mi a baj a göndör hajjal? Ez a harmadik dorama, amiben egyszer csak kivasalták a csini göndörségeket minden szó nélkül, pedig az jobban áll nekik :T


Hasonló filmek címkék alapján