Csúfak és gonoszak (1976) 5

Brutti, sporchi e cattivi
115' · olasz · dráma

1 díj · 0 jelölés

Giacinto Mazzatella és népes családja egy római külváros barakkjában tengeti életét. A fiatalabb nemzedék az utcán próbál valami pénzmagra szert tenni – ki így, ki úgy. Giacinto viszont egy munkahelyi baleset miatt némi kártérítéshez jutott, így valóságos milliomosnak számít. Az csak… [tovább]

Képek 4

Szereposztás

Nino ManfrediGiacinto Mazzatella
Giovanni RoviniAntonecchia
Ettore GarofoloCamillo
Francesco AnnibaliDomizio
Maria Luisa SantellaIside
Maria BoscoGaetana
Giselda CastriniLisetta
Alfredo D'IppolitoPlinio
Giancarlo FanelliParide
Marina FasoliMaria Libera

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 6


Kiemelt értékelések

SteelCurtain

Zseniális. Ettore Scola megmutatja a kilátástalan nyomort, ahonnan nem vezet út felfelé. Szereplői a végtelenségig önzőek, elfogadott alapértékük a mértéktelen kapzsiság. Már rég letettek arról, hogy munkával boldoguljanak, s legalább egy sivár bérlakás fényűzését megengedhessék maguknak. Simliskednek, ügyeskednek, lopnak, van aki koldul, s van aki kiáll az út szélére. Gátlásaikat már a pelenkával levetették. S mégis ezt a perspektívátlan nyomorúságot olyan kirobbanó életerővel viselik el, hogy végig, még a legszívszorítóbb jeleneten is nevetni kell.
Hatalmas kedvenc!

2 hozzászólás
Lillebror_Ostehaps 

Itt tényleg mindenki atomrusnyán néz ki, és többségük elég gonosz is. A film egyszerre elborzasztó és nagyon vidám, nyüzsög, pereg, hemzseg, mindig mindenhol történik valami, zsúfolt képi világ, és néha nagyon szép, néha meg meghökkentő képi megoldásokkal tele. Igazi filmes csemege.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján