Coming Out (2013) 210

Erik az egyik legismertebb magyar homoszexuális személyiség, rádiós műsorvezető. Nyíltan vállalja másságát, és küzd a homoszexuálisok jogaiért egy olyan országban, ahol mindig is háttérbe volt szorítva ez a kérdés. Az elmúlt öt évben Erik boldog párkapcsolatban élt a kedvesével, Balázzsal, és… [tovább]

magyar

Képek 9

Szereposztás

Csányi SándorErik
Mucsi ZoltánPecsák úr
Für AnikóJúlia
Karalyos GáborBalázs
Gyabronka JózsefKálmán
Tompos KátyaLinda
Borbély AlexandraFruzsina
Nényei KláraFanni
Bakonyi AlexaNővér
Simon KornélÁron

További szereplők

Kedvencelte 14

Várólistára tette 65


Kiemelt értékelések

lipotdorka 

Hát ez valami nagyon gáz volt. Már eleve az, hogy ha elütnek valakit attól nem váltassz hirtelen szexuális irányultságot, és ezek szerint igazából valaki csak meleg vagy csak heteró lehet, mert ugye a pan/biszexualitás nem létezik természetesen.. Viccesnek nem volt vicces szerintem, sokkal inkább frusztrált az egész. Egyedül a Mucsis részeket élveztem.
Most itt csináltak egy filmet, ami igazából a melegekről szól(na), és akkor a főszereplőből csak így hirtelen eltűnik ez az érzés, ez milyen üzenetet közöl? Hogy belül valahol mélyen mégis minden meleg hetero?
Nem lett volna ez annyira rossz, csak nem így kellett volna csinálni. Érdekes is lehetett volna ez a „fordított coming out”, de kicsit jobban kellett volna kivitelezni.

17 hozzászólás
Midnightsp

Nem is értem, hogy vetemedhettem arra, hogy megnézzem ezt a borzalmat.
Most attól eltekintve, hogy ez is a magyar filmgyártás egyik legalja, tök káros az üzenete is. Beveri a fejét a főszereplő és aztán egyből hetero lesz? Aztán meg nekiáll affektálni meg segget rázni, hogy „visszamelegítse” magát? Nem tudom, nálam ettől már csak egy lépés a conversion therapy meg a többi.

Az ízléstelenséggel meg semmi bajom, végtére is ez egy szabad ország, de pont egy olyan helyen kell ráerősíteni ezekre a hülye meleg sztereotípiákra, ahol még mindig téma, hogy betiltsák-e a pride-ot? Mármint, merem remélni, hogy ezeket nem gondolták komolyan… de ezt tényleg muszáj? Könyörgök, hát Amerika ott tart, hogy Holdfény, mi meg itt, ezen a neandervölgyi szinten…

Ezzel a szerencsétlen ripacs Csányival meg még mindig nem tudok mit kezdeni. Valamikor a kétezres évek elején elszublimált belőle minden tehetség, aztán azóta is csak erre a félnyáladzó mosómedvefejre képes.

Na szóval… gáz… nagyon gáz.

spoiler

Klaudia98 

Nem.
A két csillag a zenére, pár poénra és néhány színészre megy.
Rá kéne rakni a fantasy címkét is, mert olyan nem létezik, hogy egy balesettől megváltozik valaki szexualitása…

4 hozzászólás
MrsCumberbatch 

Igazából ez egy jó film, jó színészekkel, jó poénokkal, még egy-két igazság és mondanivaló is elbújt benne… De hogy maga az alapsztori, mekkora baromság?! Oké hogy a 'te vagy a végzetem' klisé szépen kialakult, de akkor is. A film ellentmond a saját mondanivalójának. Jaj.

mandu 

4 éve vártam rá, hogy megnézhessem, de valahogy mindig elmaradt… :D Valószínűleg háttérbe szorult a sok koreai és amerikai film mellett, amiket kinéztem magamnak. Aztán így 2017 januárján szépen sort kerítettem rá, mert unatkoztam és valahol megláttam a plakátját (ami egyébként nagyon „amcsisan” néz ki ><).
Az egyetlen kérdésem így a film végére, hogy mi a f*szomért volt ez ilyen k*rva jó? :D

essz 

borzalmas…
nem tudom eldonteni, hogy ezt viccnek szantak..
szatiranak… komolynak.. vercikinek… ?!?? esetleg dramanak… vagy horrornak…gorbe tukornek..??!

ez a film milyen celt szolgalt? mi lehetett a mondanivaloja?
.. hogy egy meleg pasi fejserules utan hetero lesz.. es az a f..sza. mert ugy boldog igazan?! mi a p*cs*m?!

ha mar egyszer csinaltak egy ilyet.. nem az elfogadast kellett volna erositeni.. ( vagy azzal levan tudva, hogy a szomszed bacsi elfogadta oket..)
.. meg vegulis mindegy nem?.. erositsuk csak azt tovabb,hogy csak heterokent lehet happy end..
aki meg mas" .. az meg ugye nem… jobb hijjan veresse fejbe magat.. hatha hetero lesz… azt minden jo ha vege jo…

cohhhhh…

1 hozzászólás
Alexandra

Először úgy gondoltam, nem csillagozom. Nem is akartam megnézni, de férj leragadt előtte. Nem tudom eldönteni, most sírjak vagy nevessek? Nevetséges… egy-két poént leszámítva, a nagy egészet nézve, nevetséges. De nem vicces. Egyébként egyetértek ezzel itt: https://snitt.hu/ertekelesek/169395

Sisyll

Ez a film annyira jó is lehetne, de nem élt a lehetőséggel.
Erik szerepére nekem Csányi Sándor kicsit baklövésnek tűnik. Lehet hülyén hangzik, de nekem túl tesztoszteronos hozzá. Inkább tűnik igazi nők kedvencének és a nők rabjának, mint olyannak, akinek élete szerelme egy férfi. Így hát a film felétől kezdve éreztem azt, hogy kezd kényelmesebb lenni a szerepe.
Számomra elég gyenge volt az Erik és Balázs közti szerelem, nem igazán éreztem, hogy egy pár lennének, viszont annál több sztereotíp dolgot tettek bele a melegekről és világukról. Kicsit úgy éreztem, hogy: oké, vállaljuk be, hogy meleg férfit játszunk, de csak semmi buzulás (bocsánat a kifejezésért) és majd a klisés dolgok kifejezik, hogy valóban homoszexuálisak vagyunk, nem kellenek itt mély érzelmek…
Az is erős, hogy valaki egy balesettől más szexuális beállítottságú legyen. Nem tudom, hogy ilyen létezhet-e, de mindegy a film így volt megírva, ezt kellett eljátszani.

Amúgy ahogy néztük párommal a filmet, azon gondolkodtunk, hogy a magyar filmek olyan furcsák, de nem tudjuk mitől. Pedig én esküszöm sosem indulok neki úgy egy magyar filmnek, hogy na ez tuti nem lesz jó. Sőt van is pár kedvencem, de sajna a legtöbb ilyen ízű, mint a Coming out.
A film pozitívuma az operatőri munka, a filmzenék, amik jó kis hangulatot tudtak varázsolni, Mucsi Zoli, akitől már az első pillanatban az ember arcára mosolyt csal. Mondanom sem kell, hogy rajta nevettem a legtöbbet. Pozitívum még Czeizel Endre bácsi jelenete, s Für Anikó, aki bár nekem kicsit kilógott a képből, valahol még is egy jó karakter volt, hiszen rajta keresztül láthatjuk, hogy hova tud süllyedni a magyar újságírás.
Így hát végül maradtam 5 csillagnál. Megnézhető a film, de nem szabad túl sokat várni tőle, főleg akkor nem, ha LMBT témában akarunk látni egy jó alkotást.

brena

Még mindig jó film, újra végig nevettem a poénokat. Imádtam most is. Hatalmas alakítások!!!!

christine

Mikor a film nézése közben rájöttem, hogy itt nem az értelemről van szó. máris más szemmel kezdtem el nézni, és a végére egészen megkedveltem. Igazából ha nem nézzük azt, hogy mennyire abszurd az alapötlet, és hogy Csányi Sanyi itt a szokásosnál is bókább, akkor talán még nézhető ez az egész. Máskülönben amúgy… eh.


Népszerű idézetek

Valcsa

Pecsák úr: Hangos a zene. A klasszikus zene.
Balázs: Majd lejjebb vesszük a hangerőt.
Pecsák úr: Buzik…
Balázs: Mit mondott?
Pecsák úr: Csak azt mondtam, hogy MUZIK!

Valcsa

Erik: Miért csak lány jöhet szóba?
Balázs: Csak.
Erik: Ja értem. Csak.
Balázs: Miért nem elég a „csak”? Nagyon jó kis szó. Én csak egy unalmas irodista vagyok, aki csak firkálgat , mert csak ez okoz neki örömet. Elég ennyi, vagy jobban rávilágí-csak?

Valcsa

(riporter): Egy melegjogi aktivista jelenleg miért küzd?
Erik: Azt szeretném, hogyha az emberek megértenék, hogy melegnek lenni az nem bűn, az nem betegség, legfőképpen pedig nem döntés kérdése, ugyanúgy, ahogy a heteroszexualitás sem az.


Hasonló filmek címkék alapján