Chang Ge Xing (2021–2021) 10

The Long Ballad / Princess Changge / Song of the Long March · 长歌行
45' · kínai · dráma, romantikus, sorozat, történelmi 15 !
1 évad · 49 rész

Kr. u. 626 Chang'an-jában járunk, miután a birodalmat megrendítette a Xuanwu Kapueset, a Tang-dinasztia ellen elkövetett sikeres puccs. Egy cselszövő herceg véres államcsínyt követett el, aminek során Li Chang Ge (Dilraba Dilmurat) családját lemászolták. Habár a lány sikeresen elmenekült, a… [tovább]

kínai · angol

Képek 38

Szereposztás

Dilraba DilmuratLi Chang Ge
Leo WuAshina Sun
Zhao Lu SiLin Leyan
Liu Yu NingHao Du
Wu Cheng XuXu Feng
Liu Hai KuanSitu Lang Lang
Alen FangWei Shu Yu

Kedvencelte 5

Várólistára tette 13


Kiemelt értékelések

Zolman

Nagyon ritkán fordul elő, hogy egy film/sorozat soundtrackjével hamarabb találkozok, mint magával a művel. Nem kerestem, nem ismertem, egyszerűen csak belefutottam. És valami elképesztő zenék vannak a sorozatban, főleg a főcímdal tetszett, de az nagyon. Miután már több hete hallgattam a soundtracket, ideje volt belekukkantanom a sorozatba is.

Nos, jó hosszú történet ez, a maga 49 részével. A főszereplők – nők, férfiak vegyesen – szépek, fiatalok, talán már túlzottan is azok a sorozatban alakított szerepükhöz képest. Számomra furcsa volt tábornokokat, vezető beosztásban lévőket 20-as éveikben járó színészek alakításában látni. De nem volt annyira vészes, meg lehetett szokni. A sorozat zenéiről csak szuperlativuszokban lehet írni, egyszerűen gyönyörűek és nagyon jó összhangban vannak az adott jelenettel. A helyszínek és a kosztümök is szépek, kellően színesek.

Mivel a sztori a történelmi korban játszódik, van bőven harcjelenet, aminek egy részét – feltételezem költséghatékonyság miatt – rajzfilmes megvalósításban látunk, amit kezdetben furcsának találtam, de igazából rájöttem, hogy nagyon jól megvalósították őket. Tetszett ez a képregényes változat. Szerencsére a párbajokat már a színészek/kaszkadőrök alakítják, és meglepően izgalmas koreográfiával.

Maga a történetszál elég hosszú és lassan építkezik, közben ilyen-olyan helyszíneken, városokban jó sokat időzünk, ami egy picit hullámzóvá tette a minőséget. Sajnos szép számmal található olyan jelenet, ami vagy felesleges volt, vagy túlontúl hosszan volt tálalva. Pl.: amikor Li Chang Ge hóesésben kisétál a városkapun kezében egy dobozzal, ott minden elképzelhető szögben rögzített felvételt megmutattak, nem kímélve a felesleges részleteket is. Egy 10-20 másodperces jelenetből csináltak vagy egy 5 perceset. Gondolom a drámai hatást akarták ezzel fokozni, de kissé eltúlozták. Szóval az ilyenek miatt volt bőven beletekerés a sorozatba. Volt, hogy egy 45 perces részt fél óra alatt néztem meg. A romantikus történetszáltól is egy picit többet vártam volna, mert amit kaptam, az elég kevés volt a 49 rész terjedelméhez képest.

Ami viszont igazán nem tetszett a megvalósításban, az sérülések, sebek kinézete. Jó pár becsületből elkövetett öngyilkos nyakelvágás látható a sorozatban, és elég bugyután valósították meg azokat. A sérülésekből történő felgyógyulások is eléggé távol állnak a valóságtól. Nem egy főszereplő szenved súlyos sérülést, de másnap, vagy pár nap múlva már vígan fickándozik. Az egyik főszereplő 3 mély szúrást is kap x idő leforgása alatt ugyanarra a területre, amin már kínomban nevettem, mert pár nap múlva már harcolt, mintha mi sem történt volna. Ez ám a kínai gyógyászat! :)

Szóval vannak hibái a megvalósításnak, de aki belekezd, az egy gyönyörű zenékkel megkomponált, hatalmi harcokban, cselszövésekben, bosszúban gazdag történetet ismerhet meg, ami nyomokban romantikus szálat is tartalmaz.
7/10-re értékelem.


Hasonló filmek címkék alapján