Bungou to Alchemist: Shinpan no Haguruma (2020–2020) 3

Bungo and Alchemist: Gears of Judgement · 文豪とアルケミスト 〜審判ノ歯車〜
25' · japán · akció, kaland, fantasy, sorozat, történelmi, anime
1 évad · 13 rész

Egy bizonyos időben megváltozott Japán történelme és az egész országra hatással levő háború bontakozott ki. A békés korszakban az irodalmi művek célt és egyéniséget adtak a népnek, ám egy napon valami szörnyű rendellenesség következtében megjelentek a fekete kéziratok. Ezek elfeledtették az… [tovább]

Szereposztás

Nakamura YuuichiDazai Osamu (hang)
Suwabe JunichiAkutagawa Ryuunosuke (hang)
Sugita TomokazuSakaguchi Ango (hang)
Onosaka MasayaOda Sakunosuke (hang)
Watanabe TakumiTokuda Shuusei (hang)
Kakihara TetsuyaNakahara Chuuya (hang)
Nojima KenjiHagiwara Sakutarou (hang)
Tachibana ShinnosukeShimazaki Touson (hang)
Yoshino HiroyukiKume Masao (hang)
KennMushanokouji Saneatsu (hang)

További szereplők

Bungou to Alchemist: Shinpan no Haguruma (2020–2020)
Forgatókönyvíró
Zeneszerző

További stábtagok

Gyártó
OLM

Kedvencelte 2

Várólistára tette 14


Kiemelt értékelések

Yuuko 

Kétségtelenül sokkal pozitívabb hangulata volt az Aoi Bungaku Series-nél, hála a fantasy körítésnek és a bishouen íróknak. Igazából engem ez az alapötlet nagyon emlékeztetett a Touken Ranbu-ra. Azért ehhez a sorozathoz nem árt a benne előforduló művek ismerete, bár főleg Dazai Osamu és Akutagawa Ryuunosuke művei kerültek előtérbe, mert eléggé lelövik a történetek végét. Maga a sorozat is leginkább az ő kapcsolatukra fókuszál. A vége nekem kicsit már túl elnyújtott volt, de ettől függetlenül élveztem nézni.

Netta88 

Ahogy az Aoi Bungaku, ez is több író művét mutatja be, mint Dazai Osamu – Többé nem ember, Fuss Melos; Akutagawa Ryuunosuke – Fogaskerekek, A pokol látképe; Sakaguchi Ango – A Virágzó cseresznyefák erdejében; és még sok más írót és műveiket, de az említett animével ellentétben ez sokkal jobban tetszett. Ugyanúgy megvolt a mondanivalója, mégis könnyedebb volt, emészthetőbb, hála a fantasy köntösnek és egy új megközelítésnek az egész irodalom iránt.
Tetszett, hogy az íróknak az a feladatuk, hogy megvédjék a műveiket a Romlottaktól, és közben ugyanúgy megismerjük az adott művet, a mondanivalót és az adott írót is. Annyira sokmindent nem tudok az írókról, így kicsit furcsa volt, hogy Akutagawa itt idősebb volt Dazai-nál, ahogy a valóságban is (gyors utánanéztem XD), mert ugye a Bungo Stray Dogs-ban viszont fiatalabb. Szóval meglepő volt megtudni, hogy Dazai ennyire tisztelte Akutagawa-t. Egyébként róluk, az ő kapcsolatukról szól leginkább az anime a könyvek, az irodalom megmentése mellett, de igyekeztek a többi írót is, az ő kapcsolatukat is egymással, Akutagawa-val bemutatni.
Tetszett az összefüggés is Akutagawa Fogaskerekek című művével és azzal, ahogy az írók fogaskerekekkel mögöttük jelentek meg. Az is tetszett, hogy a fegyvereik könyvből alakultak át – bár ez leginkább Dazai-nál érzékelhető a combjára csatolt könyv miatt, amiből a kaszája lesz. A fegyverek is szépek voltak, azok is egyfajta kapocsként szimbolizáltak az írókhoz, ugyanis a közeli barátoké szinte egyforma volt.
A grafika szép, az animáció szerintem rendben van, a zenék is jók, illenek az animéhez. Az ending utáni kis vicces jelenetek aranyosak voltak. És annyira igaz, hogy mindent el lehet adni, csak a köntös számít. Ez is egy ilyen anime. Aki úgy érzi, hogy neki sok, megterhelő a lelkének pl az Aoi Bungaku, az is nézze meg ezt bátran, mert lényegében tényleg ugyanaz, sőt azt mondom még egy kis plusz is van benne.
Nekem kedvenc lett, és biztos, hogy újra is fogom nézni. Az egy csillag levonás azért van, mert csak ilyen rövid az anime :D Néztem volna még, jó lett volna még több művet, írót megismerni.

krlany 

Japán írók az irodalom megmentéséért. Könyveiket Romlottak fertőzik, akiket az alkimisták erejének segítségével győznek le. Könyvről könyvre, íróról íróra. Közben pedig megismerünk sok japán írót és műveiket, életüket és egymással való viszonyukat. Van egy menő könyvtár is egy macsek könyvtárossal. Mi kell még? Nekem az, hogy a végét pl. ne tolják túl.


Népszerű idézetek

Netta88 

Haruka: Ha engem kérdezel, egyszerű. Dazai Osamu, csak nem volt képes megbírkózni a társadalommal. De még így is… nem, pont ezért ezeket a csodás műveket tudta hátrahagyni a világnak.
Yoji: Azért tudott könyveket írni, mert egy lúzer volt?
Haruka: Olyasvalaki, aki a társadalom rabszolgája, sosem tudna olyat írni, ami ennyire sokkoló.

1. évad 4. rész – Howl at the Moon
Netta88 

Haruka: Ez a világ tele van szórakozással. Ha csak a telefont megnézed, máris csatlakozhatsz a világhoz. Hozzáférhetsz a valaha készült legjobb művekhez a világon. A modern világban nagyon ritka, ha valaki a könyveket választja…

1. évad 4. rész – Howl at the Moon
Netta88 

Haruka: Az első könyv, amit elolvastam a Többé már nem ember volt… Nem vagyok olyan, mint a történet főszereplője. Nem tudok együttérezni vele. De ahogy nem volt más választása, mint bolondként élni, majd meghalni… Olyan értékesnek tűnt.

1. évad 4. rész – Howl at the Moon

Hasonló filmek címkék alapján