Bungou Stray Dogs 3rd Season (Bungou Stray Dogs 3.) (2019–2019) 31

文豪ストレイドッグス 第3期
23' · japán · akció, animációs, vígjáték, fantasy, sorozat, rejtély, anime
1 évad · 12 rész

Az akció orientált fantasy történet főszereplői a japán irodalom nagy alakjai, mint például Edogawa Ranpo, Miyazawa Kenji és Dazai Osamu, vagy a kortárs japán irodalomból Ayatsuji Yukito (Another) és Kyogoku Natsuhiko (Mouryou no Hako), míg a nyugati irodalomból olyanok képviseltetik magukat,… [tovább]

Szereposztás

Miyano MamoruDazai Osamu (hang)
Uemura YuutoNakajima Atsushi (hang)
Ono KenshoAkutagawa Ryuunosuke (hang)
Morikawa ToshiyukiEdgar Allan Poe (hang)
Kamiya HiroshiEdogawa Ranpo (hang)
Amamiya SoraElise (hang)
Sakurai TakahiroFrancis Scott Key Fitzgerald (hang)
Koyama RikiyaFukuzawa Yukichi (hang)
Ishida AkiraFjodor Dosztojevszkij (hang)
Seto AsamiHiguchi Ichiyou (hang)

További szereplők

Kedvencelte 13

Várólistára tette 8


Kiemelt értékelések

Yuuko 

Ez az évad is nagyon jól sikerült. Az évad eleje nem ütött annyira, mint a másodiké, de ettől függetlenül érdekes volt és szórakoztató volt nézni ahogy Dazai és Chuuya – főleg Dazai – szívja a másik vérét. A jelenben is nagyon érdekes dolgok zajlanak, bár a másik oldalt most csak Fyodornak kell elvinni az egészet a hátán, de mivel Akira Ishida a seiyuu-ja erre maximálisan képes. Jó volt megismerni a Főnöknek és a dokinak a történetét. A vége nagyon szórakoztató volt, de kicsit megismételtük az előző évad befejezését. spoilerNagyon várom a folytatást.

4 hozzászólás
Theana 

Ismételten izgalmas évad volt, bár nálam az elsőt még nem sikerült überelni, az orosz karakterek viszont ugyanolyan érdekesek, mint az előző évadban az amerikaiak voltak. Francist megkedveltem valahogy a maga módján, olyan elborult, mint Dazai vagy Chuuya, csak másik oldalról.

A brutalitásából nem vett vissza, sőt, spoiler, nem számítottam ilyen végkifejletekre – humorból már inkább, jóval kevesebb színezte meg a hangulatot, kicsit depresszívebben is hatott a cselekmény, az intro szövege pedig még jobban rányomta a bélyeget. Most realizálódott bennem igazán, hogy Atsushi lelkivilágának lenyomata ez, az ő útja a megbékélés és lezárás felé. (De az övét igazán betűrhetné az övfogóba, nem értem igazából ennek a miértjét és nagyon zavar, hogy állandóan ott lóg mellette. :D)

Érdekes a párhuzam, amit három páros között húztak. spoiler Mindegyik páros látványosan nagyon jól működik együtt, noha ellenséges oldalon állnak általában, ha nem a nagy mumus ellen kell összefogni. Ráadásul az is feltűnt, hogy a mester-tanítvány kapcsolatok nagyon balsorsúak ebben a sorozatban.

A negyedik széria az elmúlt hat hónapról szólhat majd talán és az utána történtekről, spoiler. Az irodalmi alakok pedig osztrákok vagy német ajkúak lehetnek esetleg? Bach Máté-passiója miatt gondoltam, mert a második évadban Dosztojevszkij már feltűnt. (Vagy Shakespeare. :D Crossed fingers.) A 12. epizódban az abszolút kedvenc jelenetem volt, amikor Dazai feltűnt és vitt mindent. A nagyfejesek, a szó intelligens értelmében, tetézték a várakozásomat.

Chriss 

A harmadik évad is éppoly lendületes volt mint az előző kettő, a színvonal maradt, ugyanúgy ahogyan a szatirikus-cinikus humor is. Kerülnek elő az egyre gonoszabb rosszfiúk spoiler Ismét visszautazunk kicsit az időben, és megismerjük Chuuya előtörténetét is. Aztán minden ott folytatódik, ahol abbamaradt. Atsushi és Akutagawa „kapcsolata” is tovább alakul, nekem tetszik ez az irány – érezni, hogy haladnak a barátság felé, de mégis inkább meg akarják ölni a másikat, mert mért ne? Dazai és Ranpo nyomozási stílusa is nagyon tetszik, ahogy logikusan építik fel apró darabokból az egész ügyet, és mindent el is magyaráznak levezetésképpen. Kyouka szüleivel és démonával kapcsolatban is nyerünk plusz infókat. Mindenkinek a személyisége folyamatosan változik, alakul, és nekem úgy tűnt, pozitív irányba. Hiába rosszfiúk, nem a céltalan vérengzés motiválja őket, és nem is ezt teszik. Nekem szimpatikus nagyfőnök Mori-san. Intelligens, megfontolt és igazságos, ám nem jó kihúzni nála a gyufát. De ha választani lehet, én mégsem a Dokkmaffia köreit erősíteném :)
A főpoén ütött ott a végén… ez a Dazai kiket meg nem nyer az ügynek :D
Az opening és az ending is nagyon látványos volt és fülbemászó. Mindkettőt szerettem. Még nézném tovább az animét…

Rab_Csenge 

Ez az évad is nagyon jó volt. Dazai-t mégjobban megkedveltem, talán egy kicsit Atsushi is jobban szimpatikus lett :D Megvoltak a vicces és izgalmas részek is, a vége nagyon tetszett. Az egyik kedvenc animém lett és nagyon várom a folytatást :DD

Dreamborder

Ez az évad is elég királyra sikeredett. Szerettem az újabb visszatéréseket a múltba, majd az izgalmakat a jelenben. Atsushi és Akutagawa lassan kialakuló „barátságát”, ami abban nyilvánul meg, hogy folyamatosan ki akarják nyírni egymást. Még véletlenül sem veszik figyelembe, hogy ketten együtt egy brutál ütős párost alkotnak. :) Szerettem a főnökék történetét, Dazai hihetetlen intelligenciáját, a tagokat, bármelyik oldalon és azt is, hogy kapott egy jó befejezést, mégis ott van a lehetősége egy új évadnak. (Nagyon támogatom az ötletet!) Az évad lényege számomra: mindegyik oldalra szükség van, hogy az egyensúly fennmaradhasson.
Ps.: imádtam az új orosz neveket és képességeket :D


Népszerű idézetek

szcsigusz 

Nem is gondoltam volna, hogy olcsó dolgokat venni megadott összegű elköltendő pénzből ennyire jó móka!

1. évad 7. rész – Fitzgerald Rising
Dorczy

Minden ember, minden élet anélkül él, hogy tudná, mi is valójában.

Dorczy

Atsushi: Akutagawa.
Akutagawa: Ja.
Atsushi: Te is arra gondolsz, amire én?
Akutagawa: Természetesen. Mégis mit gondolsz, hányszor próbáltuk megölni egymást?
Atsushi: Maradj erős, beteg kutyus.
Akutagawa: Fuss tovább, hülye macska.


Hasonló filmek címkék alapján