Bungou Stray Dogs 2nd Season (Bungou Stray Dogs 2.) (2016–2016) 25

Bungo Stray Dogs 2 · 文豪ストレイドッグス
23' · japán · akció, animációs, vígjáték, fantasy, sorozat, anime
1 évad · 12 rész

Az akcióorientált fantasy történet főszereplői a japán irodalom nagy alakjai, mint például Edogawa Ranpo, Miyazawa Kenji és Dazai Osamu, vagy a kortárs japán irodalomból Ayatsuji Yukito (Another) és Kyogoku Natsuhiko (Mouryou no Hako). Ezek az írók itt mindannyian természetfeletti erőkkel… [tovább]

Képek 17

Szereposztás

Miyano MamoruDazai Osamu (hang)
Uemura YuutoNakajima Atsushi (hang)
Ono KenshoAkutagawa Ryuunosuke (hang)
Taniyama KishouNakahara Chuuya (hang)
Koyama RikiyaFukuzawa Yukichi (hang)
Sakurai TakahiroFrancis Scott Key Fitzgerald (hang)
Miyamoto MitsuruMori Ougai (hang)
Suwabe JunichiOda Sakunosuke (hang)
Fukuyama JunSakaguchi Ango (hang)
Miki ShinichiroGide (hang)

További szereplők

Kedvencelte 18

Várólistára tette 13


Kiemelt értékelések

Chriss 

A második évadot még gyorsabban sikerült végignéznem, mint az elsőt. Jobban is tetszett. Az elsőben megismerkedhettünk a karakterekkel, akiknek személyisége és jelleme tovább bontakozott és öltött testet a folytatásban. Az első négy részt én leválasztanám a történetről, hiszen ez Dazai múltját meséli el. A hangnem is sokkal komorabb, a világkép is sötétebb és drámaibb. Mégis, a maga bús melankóliájával érdekes hangulatot teremt. Az alvilág bugyraiba látogatunk, ahol kegyetlen motivációkkal szembesülünk. Szörnyű, hogy emberek mit meg nem tesznek a céljuk elérése érdekében. Gondolok itt Gide és Oda konfliktusára. Muszáj volt kicsit megállítanom a lejátszást, hogy fel tudjam dolgozni a képernyőn történteket. Bizony megkönnyeztem ezt a „csatát”, elejétől a végéig, és még utána is, mert befészkelte magát az álmaim közé is. spoiler Miután lezajlott a múltidézés, visszazökkenünk a jelenbe, Atsushi kun és társai már hiányoztak. Kíváncsi voltam nagyon, hogyan boldogul Kyouka, sikerül-e teljes értékű csapattaggá válnia. Aztán amit kaptam, több volt, mint izgi. Örültem, hogy a Dokk maffia tagjai is megmutatják másik arcukat. Amolyan szerethető rosszfiúk. Főleg Chuuya nyerte el tetszésem, annyira érdekes a kapcsolata Dazaival. Az is tetszett, ahogyan az „árulást” kezelték. A főnök is, bár gazember, mégis becsületes fickó. A Céh tagjai nem voltak túlzottan rokonszenvesek. Ahogyan az a hármas konfliktus bonyolódott, egyre izgalmasabbá vált a történet, mondhatni körömrágóssá fájult. A stratégiai lépéseken csak ámultam, és ahogy kijátszották egymást, éles logikai érzékre vall. Chuuya és Dazai, valamint Atsushi és Akutagawa párosa verhetetlen :) A zene is nagyon pergős, az opening és az ending is fülbemászó. Az animáció szép, kidolgozott, részletes. A humor is visszatér. Kissé éles szatíra az írókra, főleg Dazai Osamura vonatkoztatva, de nem gúnyos. Szerintem a harmadik évad is gyorsan meglesz :)

Yuuko

Még az első évadnál is jobban szeretem ezt az évadot. Az első négy rész valami fantasztikus. A sztori, a hangulat, a zenéi… minden. A Cég elleni harcok pedig szintén izgalmasak és szórakoztatóak, nem is tudom eldönteni, hogy a Dazai és Chuuya vagy az Atsushi és Akutagawa kombót szeretem jobban.

Rab_Csenge

Nagyon tetszett a története is, a harc jelenetek, karakter fejlődés, zenék, rajzolás egyszerűen minden *-*

Dreamborder 

Ebben az évadban jóval kevesebb a humor, de szerencsére nem tűnik el teljesen. Sokkal komorabb a hangulata, főleg az első négy részben, mikor visszaemlékezünk Dazai-san múltjára. Egyébként jó kis évad volt ez is, abbahagyhatatlan, viszont nálam egy hajszállal elmarad az elsőtől. :)

Ercsusz 

Folytatáshoz képest egyáltalán nem lett laposabb és unalmasabb, sőt! Talán még dobtak is rajta, hisz pörgősebb és eseménydúsabb volt az egész. Igaz, hogy itt most nem az Iroda emberein volt a hangsúly, hanem inkább a Dokkmaffián és egy picit a Céhen, de ez nem is baj, hisz azzal már az első évad eleget foglalkozott.
Nagyon tetszett az első négy rész visszaemlékezése, mert így jobban beleláttam Dazai cselekedeteibe és változásába. Na meg milyen jó már, hogy megmutatták, milyen volt a Dokkmaffiás élete! Kicsit vicces, hogy a társán kívül tulajdonképpen mindenki tudott róla, dehát spoiler
A jelen eseményeinél meg csak kapkodtam a fejem! Te jó ég! Hogy ezek mekkora stratégák! Szinte hihetetlen, mennyire előre terveznek és hogy egyáltalán mennyire bejön az, amit megterveznek. Nagyon tetszett, ahogy a három szervezet folyamatosan próbált a másik kettőn felül kerekedni :)
A vége meg… na ne már! Ez nem üvölt, hanem egyenesen megköveteli a folytatást!!! Ide rögtön, most azonnal! :D Most jön csak a java az spoiler És spoiler honnan tudott mindent ennyire?!

p_LillaRéka 

Te jó ég ez fenomenálisan jó volt!!!
Én már az első évad után is odáig meg vissza voltam, de ez a második évad még azt is tudta überelni. Arról nem is beszélve, hogy régen voltak már ilyen fangörcseim mint ennek a nézése közben:DD De nem tehetek róla, Dazai teljesen kicsinál és az utolsó részek után Akutagawaról ne is beszéljünk… <3 Ráadásul alig várom már az Atsushi – Akutagawa féle duót, hiszen ha már most az utolsó részben ennyire királyak voltak együtt… Mint mondtam alig várom!:D
Még nem tudom milyen lesz a harmadik évad, de ez után a két évad után kénytelen vagyok megelőlegezni a kedvencelést, mert tényleg egyszerűen semmi negatívumot nem tudok felhozni ennek az animének. De igazából nem is akarok. Számomra ez az anime történet, karakterek, humor, grafika, zene igazából minden szempontból egy hatalmas 10/10 és a legújabb favoritom!♥


Folytatása

Összehasonlítás

Bungou Stray Dogs


Hasonló filmek címkék alapján