Bungou Stray Dogs (Bungou Stray Dogs 1.) (2016–2016) 30

Bungo Stray Dogs / Literary Stray Dogs · 文豪ストレイドッグス
24' · japán · akció, animációs, vígjáték, sorozat, anime 17
1 évad · 12 rész

Az akció orientált fantasy történet főszereplői a japán irodalom nagy alakjai, mint például Edogawa Ranpo, Miyazawa Kenji és Dazai Osamu, vagy a kortárs japán irodalomból Ayatsuji Yukito (Another) és Kyogoku Natsuhiko (Mouryou no Hako), míg a nyugati irodalomból olyanok képviseltetik magukat… [tovább]

Képek 14

Szereposztás

Uemura YuutoNakajima Atsushi (hang)
Miyano MamoruDazai Osamu (hang)
Hosoya YoshimasaKunikida Doppo (hang)
Kamiya HiroshiEdogawa Ranpo (hang)
Kagura HiroyukiMiyazawa Kenji (hang)
Toyonaga ToshiyukiTanizaki Junichirou (hang)
Omigawa ChiakiTanizaki Naomi (hang)
Shimamura YuuYosano Akiko (hang)
Ono KenshoAkutagawa Ryuunosuke (hang)
Seto AsamiHiguchi Ichiyou (hang)

További szereplők

Kedvencelte 23

Várólistára tette 42


Kiemelt értékelések

Rab_Csenge

Öszintén szóva kedvenc lett :D A számtalan közé még befér xd
A karakterek közül is sokat megszerettem, a zene is tetszett, a rajzolás is nagyon és a történet is :D
A szereplőkből tényleg nagyon sok lett mondjuk akit megszerettem xd A főszereplőn kívül kb mindenki. Nem tom nekem ő nem jött be. Ha választanom kéne talán Dazai lenne akire egyértelműen rátudom mondani hogy ő a kedvencem és ha választanom kéne egyet :D
Kíváncsian kezdek bele a második évadra és arra is kíváncsi leszek mi fog történni úgy hát… mindenkivel :)

Yuuko

Már többször láttam, de mindig ugyanolyan szórakoztató. Igazából már meg sem lepődök, hogy a japánok csináltak egy olyan animét, amiben a karakterek a nevüket egy-egy híres – általában japán bár vannak kivételek – írótól kölcsönözték, a képességüket pedig az adott személy egyik regénycíméből. Imádom a szereplők stílusát, az esetleges életrajzi utalásokat spoiler, a vicces szituációkat és magát a sztorit is. Érdekes, szórakoztató izgi harcokkal rendelkező anime, és Dazai képes elvinni az egészet a hátán… jó, a többieket is szeretem, plusz alapból imádom a maffiás-nyomozós sztorikat és a karakterdizájnja is tetszik.

Dreamborder 

Hát ez az anime minden értelemben bejövős volt! :)
Imádom a humort és itt nagyon eltalálták a milyenségét és a mennyiségét is.
Szerettem, hogy részről részre megismerhetjük a karaktereket, mellette pedig a történet is szépen alakulgat. Hál' istennek, hogy már megvannak a következő évadok is! Ezt a 12 részt inkább felvezetőnek mondanám, mégis nagyon élvezetes volt. Kedvenceim a Atsushi-Dazai-Kunikida trió. Amit azok leművelnek. :D
Meg kell jegyeznem, hogy az endingje nagyon tetszik! Minden rész végén meghallgattam. Igazából a számnak köszönhető, hogy véletlenül rátaláltam erre az animére. :) De akkor már meg sem állok, jöhet a folytatás! :)

Liliána_Tanács 

Hát ez eszméletlen menő volt!
Ahogy elkezdődött és bemutatták Atsushi-t, aztán jött Dazai (Dazai a legjobb <3), Kunikida, meg a többiek, mindenki baromi menő és egyedi.
Ebből az évadból csak annyi derült ki mint egy szokásos kezdőévadból, így itt még annyira nem bonyolították túl, főleg a szereplők megismerésén volt a hangsúly, miközben haladt a sztori.
A szereplőknek inkább állat neveket adtam és így könnyebb volt megjegyezni spoiler, a képességeket egyszerű nevükön tudom, de ha megkérdezné valaki akinek ezt ajánlom (mert biztos hogy ajánlani fogom) és akkor kezdi e nézni hogy szó szerin mi is volt a képességük… gondban lennék, de remélem a legvégén már ezeket is megjegyzem :)

molly_

Barátnőm lebeszélt erről az animéről, de áldom a sorsot amiért mégis megnéztem (vizsgaidőszakban persze, mikor máskor..) :D
Már az első rész után éreztem, hogy ezt nekem találták ki. A szereplőgárda teljesen levett a lábamról, itt ugyanis garantáltan nem találsz egyetlen normális embert sem, még a „jófiúk” is totál őrültek. Alig van olyan karakter, akit ne imádnék, és pontosan ettől lesz olyan jó ez az anime – mert amúgy ha a sztorit nézem, van benne jó pár klisé és nem hoz túl sok újat (leszámítva, hogy a szereplők egy-egy íróról kapták a nevüket, a képességeik és személyiségük pedig az adott személy műveihez köthetők, ami amúgy szerintem állati menő ötlet).
Igazából látszik az egészen, hogy ez csak amolyan felvezetés, ismerkedés a karakterekkel. Most jönne az a rész, amikor hisztizek, hogy milyen kevés ez a 12 epizód, de szerencsére már van 2. évad, úgyhogy azt hiszem, ráérek holnap tanulni, ez most fontosabb… :D

Ercsusz 

Haláli :D Nem mindenhol látni ennyi hibbantat egy helyen :D
Dazai már az öngyilkossági kísérleteivel is nagyszerű hangulatot ad, de ott van pluszban még a háttere, a múltja is. Na és a többiek :D Jók a képességeik és jól is tudják őket használni. Az is tetszik, hogy habár ellenségek, de mégsem mondható mindenkire, hogy fekete vagy fehér. Imádtam! :D Hol a folytatás?

Blola

Ha őszinte akarok lenni, akkor azt mondanám, hogy az elejétől fogva imádtam. Ha pedig szkeptikus akarok lenni…akkor is ezt mondanám.:D
Ez az anime, méltán került a kedvenceim közé, az Ansatsu Kyoshitsu mellett azt hiszem ez a kedvencem. Kijelentések kijelentése: NINCS SÓTLAN KARAKTERE.
Nincs, én egyszerűen keresve se találtam olyat akiben ne lett volna valami. Még
Naomi? Tanizaki perverz húgának is voltak jó pillanatai, szóval most őt se szidhatom.(Pedig szeretném) Egyszerűen már az alapötlet, hogy híres japán (és később amerikai) írók nevét viselő szuper-képességgel megáldott nyomozók és maffiatagok harcolnak egymás ellen ez valami elképesztő. Az ember csak nézi és ámul.
A karaktereknél nincs igazán megfogható „karakterhierarchia”, vagyis határozottan nehéz igazi főszereplőjét találni a történetnek, hisz mindegyikük jól kidolgozott és nagy háttérrel és történetiséggel rendelkezik, ha mégis ki kéne emelnem, Atsushi, Dazai és Akutagawa lennének.
Atsushi Nakajima a kimondott főszereplője a történetnek, igazándiból ő zavarja be a szálakat. És ez nem is baj, nem szándékos és nélküle aligha lenne történet. Érdekes jellemfejlődésen megy keresztül és mindeközben sosem lesz idegesítő (na jó, egyszer, de akkor Dazai felpofozza).Kifejezetten hasznos mozdony, mindenféle szerepet rá lehet bízni amiket vagy ügyesen el is végez, vagy valami olyan történik vele ami előremozdítja a cselekményt.
Dazai Osamu a kedvenc karakterem és őt övezi a legtöbb rejtély az egész anime során, melyeknek egy részére azért fény derül a második évad elején, de még mindig maradtak tisztázatlan kérdések. A képessége (és az eredeti író legismertebb műve) a Többé Nem Ember amivel semlegesíteni képes a többi „áldott” képességét, ezzel Jokert játsza a Maffia és a Nyomozó Iroda között. A karaktere a komolyból váltakozik gyerekessé, leginkább az ő karaktere adja a humoros részeket, azt hiszem ha Miyano Mamoruról van szó, már meg se kell lepődnünk ezen.
Akutagawa Ryuunosuke történetünk főgonosza, de érdekes módon nem ő a leggonoszabb. Akutagawát rengeteg múltban ért sérelem, bosszú hajt ha az Irodáról van szó, de egyébként nincs túl sok érdeklődéssel más áldozatokra. Nincs benne az a pszihopata észjárás, ami nálam beindítja azt hogy. „Na igen, ez már valami!” Képessége a. amivel lényegében egy gyilkológéppé tud változni. De ennek ellenére ő sem rossz karakter szempontból, inkább ő a főhőse ellentéte, ellensége és ehhez nagyon jól passzol. Ha kegyetlen pszihopatát keresünk, arra meg ott van a Mori Ougai a maffia jelenlegi vezére.
A garfika elképesztően részletes és egyedi, az ember már a szemek rajzolásánál is elámul, jellegzetessége a szemírisz rombusz alakja ami szinte mindegyik karakternél jelen van. A harcjelenetek látványosak, a karakter dizájnok passzolnak, a zene pedig külön dícséretet érdemel az openingek és endingek teli vannak utalásokkal az animére, ami megint csak plusz pont, és maga az egész hihetetlenül okos, már bonyolultabb lenne elmagyarázni mint magát a Death Noteot pedig az nagy szó.
Összességében én oda és vissza voltam/vagyok ettől, bátran kijelenteném hogy a 2016-os őszi szezonjának legjobbja, és mindenkinek aki szereti a krimit ajánlom.

Kiskakukk 

4 rész után kasza.
Nem értem, hogy állhat ilyen magas százalékon..
Agyzsibbasztó cucc, nekem ez már túl sok. :(


Népszerű idézetek

Dorczy

– Dazai-san, mit olvasol?
– Egy jó könyvet.
– Meglep, hogy ilyen sötétben is tudsz olvasni.
– Jók a szemeim. Meg aztán már előre tudom, mi fog történni benne. (Öngyilkosok kézikönyve)
– Akkor miért olvasod?
– Egy jó könyv akkor is jó marad, ha már rongyosra olvastad.

Dorczy

– Vajon könnyekkel meg lehet vigasztalni a halottakat?
– Kétlem, hogy mások könnyei vigaszt nyújtatnának nekik. Elvégre a haláluk pillanatában számukra megszűnik az idő.

Dorczy

– Mi a halál?
– Hogy mondtad?
– Csak tudományosan érdekelne a dolog. Tudod, én egy mohó kutató vagyok. A halál minden oka, beleértve az agyi neuronok hipoxiáját és a telomer degradációt, egyszerű és labori körülmények között visszafordítható folyamat. De akkor a halál miért visszafordíthatatlan? Miért kell az embereknek meghalniuk?

Dorczy

Nem mondom, hogy tagadd meg a szimpátiát azoktól, akiket csak a balsors tépáz. De őt már bőven megkínozta a sors. Csak egy hely van a csónakodban. Ha olyasvalakit akarsz megmenteni, akit nem tudsz… mindketten vízbe fulladtok.

Ercsusz 

Kenji: Nahát, de szép lánc! Mindig magadnál tartod, ha netán ki kéne kötnöd egy tehenet, igaz?

1. évad 11. rész
Dorczy

– Rampo! Ha sikerül épen és egészségesen visszahoznod az újoncot…
– Kapok valami spécit? Előléptetést? Nekem ilyesmire nincs szükségem.
– Megdicsérlek.
– Hát ha ilyesmit ígér, akkor nincs más választásom.

Dorczy

Legyen az tehénnel vagy emberrel, legyél falun vagy városban, ha őszinte vagy, szót értesz mindenki mással. Ez a módszer még sosem hagyott cserben.

Dorczy

Az igazság egy fegyver. Árthatsz vele másoknak, de senkit sem védhetsz meg vele.

Dorczy

– A játékelméletben a helyes stratégia az, ha támadást indítasz az ellen, aki megtámadott. Zúzd össze az ellenséget.
– De hogyan?
– Egy arrogáns ellenség, aki legyőzhetetlennek hiszi magát, minden ellenfél közül a legsebezhetőbb.

Dorczy

Mindig létezik egy logikus és optimális megoldás a harcokban, nem számít milyen nehéz a helyzet. Nem szabad elfelejtened, különösen olyan időkben, amikor bizonytalannak érzed magad.


Folytatása

Összehasonlítás

Bungou Stray Dogs


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján