Bungou Stray Dogs (Bungou Stray Dogs 1.) (2016–2016) 40

Bungo Stray Dogs / Literary Stray Dogs · 文豪ストレイドッグス
24' · japán · akció, animációs, vígjáték, fantasy, sorozat, anime 17
1 évad · 12 rész

Az akció orientált fantasy történet főszereplői a japán irodalom nagy alakjai, mint például Edogawa Ranpo, Miyazawa Kenji és Dazai Osamu, vagy a kortárs japán irodalomból Ayatsuji Yukito (Another) és Kyogoku Natsuhiko (Mouryou no Hako), míg a nyugati irodalomból olyanok képviseltetik magukat… [tovább]

Képek 22

Szereposztás

Uemura YuutoNakajima Atsushi (hang)
Miyano MamoruDazai Osamu (hang)
Hosoya YoshimasaKunikida Doppo (hang)
Kamiya HiroshiEdogawa Ranpo (hang)
Kagura HiroyukiMiyazawa Kenji (hang)
Toyonaga ToshiyukiTanizaki Junichirou (hang)
Omigawa ChiakiTanizaki Naomi (hang)
Shimamura YuuYosano Akiko (hang)
Ono KenshoAkutagawa Ryuunosuke (hang)
Seto AsamiHiguchi Ichiyou (hang)

További szereplők

Kedvencelte 28

Várólistára tette 57


Kiemelt értékelések

Chriss 

Életem első olyan animéje, amit egy barátnőm fanfiction regényéből ismertem meg. Azóta birizgálta a fantáziámat ez a társaság, és mikor alkalmam adódott rá, bele is vágtam. És nem csalódtam, sőt… :) Bár még csak az első évadon vagyok túl, annyit elmondhatok, kellően beteg és pihent ahhoz, hogy felcsigázzon :) A karaktereket könnyű megszeretni, és a sorsuk miatt is aggódhatunk, drukkolunk például, hogy Dazai furcsa hobbija ne sikerüljön. Én kedveltem főszereplőnket is, akinek a kelleténél kicsit gyorsabban kell hőssé válnia, mert olyan tempót diktálnak számára az események. Atsushi hamar kivívja helyét. Kunikida kicsit idegbeteg, de ez nem csoda, ha egy olyan partnert kapsz, mint Dazai. No de az említettet sem kell félteni. Tetszett, ahogy előéletéről is fokozatosan hullik le a lepel. Szegény Atsushit mindig épp azzal küldik bevetésre, akivel történik valami. Igazából én mindenkit szerettem. Mikor megijedtem, hogy ezzel és ezzel ez meg ez történt, és görbült lefele a szám, kiderült, hogy ez meg ez mégsem az, aminek látszik, és ő olyanra képes, ami megtéveszti az ellent, és ebben az esetben a nézőt is. Nincs igazam, Akiko? És azt is szerettem, hogy a jellemek, karakterek nem egysíkúak, és a gonoszok sem elborult agyú pszichopaták – oké, nem mindig, de hellyel-közzel azért néha… Akutagawával mondjuk nem szívesen futnék össze az éjszakában, ha rossz kedve van. Ha jó kedve van, akkor se. Nakahara Chuuya viszont más tészta. A srácot valamiért azonnal megszerettem. Ő se százas, ahogy szerintem senki, a nyomozók és a Dokk-maffia tagok közül. Aki kicsit mélyebb, drámaibb megvilágítást kapott, az Kyouka. Én sajnáltam a kiscsajt, de sejtettem én, hogy sorsa másként fog alakulni, mint ahogy kezdetben indult.
Hamarosan folytatom is a sorozatot. Most lehet, hogy nem sikerült olyan értékelést írnom róla, amilyet szerettem volna. De majd csak…
Az animációval sem volt probléma, az opening és ending is kellően hatásos, összhangban mozog a történettel. A zenére és a seiyuukra sincs panasz. Most se :)

Nihilchan 

Nagyon szórakoztató anime, szerethető és érdekes karakterekkel. Maga az ötlet zseniális, nagyon tetszik. Kicsit úgy éreztem, hogy ez az évad csak egy hatalmas nagy bevezető, ami leginkább arra fókuszál, hogy megismerjük a szereplőket és a képességeiket. Én azonnal megtaláltam a kedvenceim, gyakorlatilag eddig csak egyetlen valaki van, akit nem kedvelek igazán. Viszont számomra nagyon nincs balanszban a humor és az erőszak; néha a legjobb, legizgalmasabb jelenetek közben dobták be a poénbombát, aminek a robbanása engem teljesen kizökkentett az akcióból. Ugyanakkor szeretem ezeket a kreténeket, szóval valahol mégsem bánom. Sajnálom, hogy eddig tologattam, mert nagyon tetszett, valamikor biztosan folytatni fogom.

Rab_Csenge

Öszintén szóva kedvenc lett :D A számtalan közé még befér xd
A karakterek közül is sokat megszerettem, a zene is tetszett, a rajzolás is nagyon és a történet is :D
A szereplőkből tényleg nagyon sok lett mondjuk akit megszerettem xd A főszereplőn kívül kb mindenki. Nem tom nekem ő nem jött be. Ha választanom kéne talán Dazai lenne akire egyértelműen rátudom mondani hogy ő a kedvencem és ha választanom kéne egyet :D
Kíváncsian kezdek bele a második évadra és arra is kíváncsi leszek mi fog történni úgy hát… mindenkivel :)

Yuuko 

Már többször láttam, de mindig ugyanolyan szórakoztató. Igazából már meg sem lepődök, hogy a japánok csináltak egy olyan animét, amiben a karakterek a nevüket egy-egy híres – általában japán bár vannak kivételek – írótól kölcsönözték, a képességüket pedig az adott személy egyik regénycíméből. Imádom a szereplők stílusát, az esetleges életrajzi utalásokat spoiler, a vicces szituációkat és magát a sztorit is. Érdekes, szórakoztató izgi harcokkal rendelkező anime, és Dazai képes elvinni az egészet a hátán… jó, a többieket is szeretem, plusz alapból imádom a maffiás-nyomozós sztorikat és a karakterdizájnja is tetszik.

Dreamborder 

Hát ez az anime minden értelemben bejövős volt! :)
Imádom a humort és itt nagyon eltalálták a milyenségét és a mennyiségét is.
Szerettem, hogy részről részre megismerhetjük a karaktereket, mellette pedig a történet is szépen alakulgat. Hál' istennek, hogy már megvannak a következő évadok is! Ezt a 12 részt inkább felvezetőnek mondanám, mégis nagyon élvezetes volt. Kedvenceim a Atsushi-Dazai-Kunikida trió. Amit azok leművelnek. :D
Meg kell jegyeznem, hogy az endingje nagyon tetszik! Minden rész végén meghallgattam. Igazából a számnak köszönhető, hogy véletlenül rátaláltam erre az animére. :) De akkor már meg sem állok, jöhet a folytatás! :)

Liliána_Tanács 

Hát ez eszméletlen menő volt!
Ahogy elkezdődött és bemutatták Atsushi-t, aztán jött Dazai (Dazai a legjobb <3), Kunikida, meg a többiek, mindenki baromi menő és egyedi.
Ebből az évadból csak annyi derült ki mint egy szokásos kezdőévadból, így itt még annyira nem bonyolították túl, főleg a szereplők megismerésén volt a hangsúly, miközben haladt a sztori.
A szereplőknek inkább állat neveket adtam és így könnyebb volt megjegyezni spoiler, a képességeket egyszerű nevükön tudom, de ha megkérdezné valaki akinek ezt ajánlom (mert biztos hogy ajánlani fogom) és akkor kezdi el nézni hogy szó szerin mi is volt a képességük… gondban lennék, de remélem a legvégén már ezeket is megjegyzem :)

molly_

Barátnőm lebeszélt erről az animéről, de áldom a sorsot amiért mégis megnéztem (vizsgaidőszakban persze, mikor máskor..) :D
Már az első rész után éreztem, hogy ezt nekem találták ki. A szereplőgárda teljesen levett a lábamról, itt ugyanis garantáltan nem találsz egyetlen normális embert sem, még a „jófiúk” is totál őrültek. Alig van olyan karakter, akit ne imádnék, és pontosan ettől lesz olyan jó ez az anime – mert amúgy ha a sztorit nézem, van benne jó pár klisé és nem hoz túl sok újat (leszámítva, hogy a szereplők egy-egy íróról kapták a nevüket, a képességeik és személyiségük pedig az adott személy műveihez köthetők, ami amúgy szerintem állati menő ötlet).
Igazából látszik az egészen, hogy ez csak amolyan felvezetés, ismerkedés a karakterekkel. Most jönne az a rész, amikor hisztizek, hogy milyen kevés ez a 12 epizód, de szerencsére már van 2. évad, úgyhogy azt hiszem, ráérek holnap tanulni, ez most fontosabb… :D

Ercsusz 

Haláli :D Nem mindenhol látni ennyi hibbantat egy helyen :D
Dazai már az öngyilkossági kísérleteivel is nagyszerű hangulatot ad, de ott van pluszban még a háttere, a múltja is. Na és a többiek :D Jók a képességeik és jól is tudják őket használni. Az is tetszik, hogy habár ellenségek, de mégsem mondható mindenkire, hogy fekete vagy fehér. Imádtam! :D Hol a folytatás?

subkleez

Külön vannak szedve az egyes évadok, hogy nehogy egyben lehessen értékelni az egészet. Ezért úgy gondoltam, hogy a @Janus-éhoz hasonló technikát fogom alkalmazni, vagyis, hogy a harmadik évad értékelésében lesz a „nagy" értékelés.
Aki esetleg nem hallott erről a sorozatról: tudod, az az anime, amiben az a fáslis kezű csávó van, akiért minden lány rajong.
Hallottam már másoktól erről az animéről, meg persze láttam a csomó Dazai editet kb. mindenhol. Érdekesnek tűnt az alapötlet, és nagy rajongója vagyok a már-már animékben rengeteget használt alapkoncepciónak, hogy vannak kiválasztott emberek, akiknek van valamilyen természetfeletti képessége.
Mégis ezt az évadot tartom a leggyengébbnek a három közül. Nem rossz, a kezdőepizód érdekes, de legalább 3 filler volt egy 12 részes évadban. És ami még zavart, hogy nem volt rendesen elrendezve a finálé. spoiler

2 hozzászólás
Kiskakukk 

4 rész után kasza.
Nem értem, hogy állhat ilyen magas százalékon..
Agyzsibbasztó cucc, nekem ez már túl sok. :(


Népszerű idézetek

Dorczy

– Dazai-san, mit olvasol?
– Egy jó könyvet.
– Meglep, hogy ilyen sötétben is tudsz olvasni.
– Jók a szemeim. Meg aztán már előre tudom, mi fog történni benne. (Öngyilkosok kézikönyve)
– Akkor miért olvasod?
– Egy jó könyv akkor is jó marad, ha már rongyosra olvastad.

Dorczy

– Vajon könnyekkel meg lehet vigasztalni a halottakat?
– Kétlem, hogy mások könnyei vigaszt nyújtatnának nekik. Elvégre a haláluk pillanatában számukra megszűnik az idő.

Dorczy

– Mi a halál?
– Hogy mondtad?
– Csak tudományosan érdekelne a dolog. Tudod, én egy mohó kutató vagyok. A halál minden oka, beleértve az agyi neuronok hipoxiáját és a telomer degradációt, egyszerű és labori körülmények között visszafordítható folyamat. De akkor a halál miért visszafordíthatatlan? Miért kell az embereknek meghalniuk?

Dorczy

Nem mondom, hogy tagadd meg a szimpátiát azoktól, akiket csak a balsors tépáz. De őt már bőven megkínozta a sors. Csak egy hely van a csónakodban. Ha olyasvalakit akarsz megmenteni, akit nem tudsz… mindketten vízbe fulladtok.

Ercsusz 

Kenji: Nahát, de szép lánc! Mindig magadnál tartod, ha netán ki kéne kötnöd egy tehenet, igaz?

1. évad 11. rész – First, an Unsuitable Profession for Her. Second, an Ecstatic Detective Agency
Dorczy

– Rampo! Ha sikerül épen és egészségesen visszahoznod az újoncot…
– Kapok valami spécit? Előléptetést? Nekem ilyesmire nincs szükségem.
– Megdicsérlek.
– Hát ha ilyesmit ígér, akkor nincs más választásom.

Dorczy

Legyen az tehénnel vagy emberrel, legyél falun vagy városban, ha őszinte vagy, szót értesz mindenki mással. Ez a módszer még sosem hagyott cserben.

Dorczy

Az igazság egy fegyver. Árthatsz vele másoknak, de senkit sem védhetsz meg vele.

Dorczy

– A játékelméletben a helyes stratégia az, ha támadást indítasz az ellen, aki megtámadott. Zúzd össze az ellenséget.
– De hogyan?
– Egy arrogáns ellenség, aki legyőzhetetlennek hiszi magát, minden ellenfél közül a legsebezhetőbb.

Dorczy

Mindig létezik egy logikus és optimális megoldás a harcokban, nem számít milyen nehéz a helyzet. Nem szabad elfelejtened, különösen olyan időkben, amikor bizonytalannak érzed magad.


Folytatása

Összehasonlítás

Bungou Stray Dogs


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján