Bright (2017) 146

A film egy olyan világban játszódik, ahol a Földön az emberek mellett misztikus lények élnek. Egy emberi rendőr arra kényszerül, hogy egy orkkal együtt felkutasson egy legendás fegyvert, amiért sokan az életüket adnák…

angol
angol
angol

Képek 15

Szereposztás

Will SmithDaryl Ward
Joel EdgertonNick Jakoby
Lucy FryTikka
Brad William HenkeDorghu
Dawn OlivieriSherri
Andrea NavedoCaptain Perez
Chris BrowningSerling
Nea DunePunk
Luis MoncadaCasper
Noomi RapaceLeilah

További szereplők

Kedvencelte 9

Várólistára tette 129


Kiemelt értékelések

TejesMasni

Elképesztően jó film, teljes egészében odaszegezett a képernyő elé! Nekem nagyon tetszett, sőt bekerült a kedvenceim közé, biztos, hogy még meg fogom nézni jó párszor. :) A története érdekfeszítő, a jelenetek izgalmasak, a világa lenyűgöző, a karakterek sokszínűek, a párbeszédek humorosak és a zenéje is nagyon jó. Ha lenne belőle sorozat azt is szívesen megnézném, ebből az elképesztő történetből még sok mindent ki lehetne hozni. Szívesen belenéznék az előzményekbe, a háttértörténet részleteibe. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a mágikus lényeket és a mágiát! És ha nem, akkor is érdemes megnézni a pozitív élmény és a szórakozás miatt! :)

2 hozzászólás
rhysciar

Ez egy nagyon erős, ütős, és utolérhetetlen film is lehetett volna, ha:
1. a világot részletesebben bemutatják
2. ha a történet nem egy krimi-akció lett volna
3. ha a karakterek egyedibbek lettek volna.
Amit én itt rettenetesen hiányoltam, azok a félvérek. Most ennek természetesen lehet biológiai oka, de szóba sem kerültek, úgyhogy hiányoltam.
Aztán bár Jakobyt imádtam végig, igazság szerint nem sokat adott hozzá a filmhez az, hogy ő egy ork. Az elfeket viszont bírtam, de azért jó lett volna többet megtudni róluk is.
Egyébként maga a világ kimondottan érdekes, és komolyan elnéztem volna még jó pár órán át, respect érte, akinek kipattant a fejéből, csak sajnos maga a történet ellaposította. Így is kiemelkedik a többi film közül, de túlságosan bánt, hogy ennél sokkal de sokkal több is lehetett volna.
All in all az alapötlet remek, le a kalappal érte, csak kár, hogy unalmas a film. :(

2 hozzászólás
TiaManta 

Határozottan nem rossz. Tele van hepehupával, hibákkal melyet még bőven javíthattak volna, de az elgonodolás nem rossz. Végülis ez egy elf, ember, ork stb lényekkel megáldott fantasy a mai világban, rendőr sztoriba ágyazva. Többet szeretem volna tudni a háttérről, mert elég vérszegény. De ezt egy film alatt nehéz lenne jól összehozni.

Bence211 

A Netflix új filmje, a Bright ugyanis a világunkat egy nem éppen mindennapi szemszögből mutatja be, ahol a különböző fantasykból ismert lények nemes egyszerűséggel úgy sétálnak az utcákon a hétköznapi emberek között, mintha ez teljesen természetes volna. A oldalunkon a filmről részletesebben is olvashattok. : http://filmdoboz.hol.es/…

BeL1eVe 

Kisebbségben leszek, de vállalom: évek után újrázva ez egy cefetül szórakoztató mozi. Piszok ügyesen keveri a buddy cop stílusjegyeket, a frappáns elemeket felvonultató fantasy mikrovilággal, ahol az eltérő fajok szépen ki tudják tölteni a rájuk kiszabott helyet. Folyamatos a feszesség, gördülékeny a cselekmény, az akciók oda tudnak csapni, frankók a licencelt zenék hozzá, Ward és Nick közti kémia bitang vibráló. Pazarul kiegészítik egymást, személyiségük abszolút reálisnak hatóak, azonosulhatóak, céljaik érhetőek, Will Smith és Joel Edgerton fürdenek figuráikban, ahogy Noomi Rapace is tündöklően badass az ellenoldalon.
Méltatlanul alulértékelt mozi, David Ayer egyik legjobbja.

2 hozzászólás
Chriss 

Egy újszerű dark fantasy, ami egy kicsit lassan indul, de amikor felveszi a fonalat, robog ezerrel. Nagyon tetszett az orkok és tündék bemutatása ebben a „mai, városi” környezetben. A mágia és a varázslat hétköznapibb köntösbe bújtatva. A színészek is jók voltak, Will Smith érzésem szerint néhol kicsit túljátszotta a laza csávót, de még bőven belefért. Mindenképpen várom a folytatást. :)

2 hozzászólás
Kemiviki 

For the Horde! Vagyis izé, akarom mondani ez jó volt. Tetszett a világ, érdekesnek tűnt, de annyira nem magyarázott a film semmit hogy az hihetetlen. Talán emiatt jobb lett volna sorozatként. Tetszettek a maszkok, a környezet és az az orck sámános maszk (az a szarvasfejnek tűnő) imádtam!
És Will Smith karaktere se volt sok, s kivételesen nem idegesített halálra a játéka.

LoneWolf 

A pontok többségét az eredetiségért kapja, hiszen az egyszerű, zsarus drámán gyönyörűen csavart egyet a fantasy töltelék. Ritkán látni manapság efféle kockázatvállalást és megértem, hogy valószínűleg pont emiatt sem vitték moziba a filmet. Lehetett volna rajta még mit csiszolni, több faj, (A pillanatnyi sárkány, kentaur és tündér szereplések sajnos nem elégítették ki a kíváncsiságom.) vagy a világ részletesebb bemutatásval sajnos nem éltek a készítők és a kihagyott ziccerek miatt sajnos képtelen vagyok több csillagot adni neki. Ezen kívül kissé erőltetettnek éreztem, hogy az orkok lettek az új 'fekete közösség', de legalább pl. Will Smith karaktere tűrhetőbb lett, mint mondjuk a Suicide Squad-ban. Összességében ez egy sorozat pilot-nak tökéletes, egy teljes értékű műnek azonban kevéske és a negatív kritikák miatt sajnos nem valószínű, hogy számíthatunk bármiféle folytatásra…

2 hozzászólás
piciszusz 

Akár jó is lehetett volna. Tetszett az ötlet, hogy nem csak emberek élnek a földön, de sajnos a film kapkodós akció lett és nem mutattak be semmit értelmesen. Vagdalkoztak a szavakkal, de nem mondták el később sem, hogy mit jelent, szóval nekem ez kapkodós és kevés volt, de azért egynek jó volt :)

Szencsike 

Ez aztán jó kis zúzás volt, egy különleges világban. Nem gondoltam volna, hogy egy ork valaha szimpatikus lesz, de Nick jó arc, sőt, igazából sokkal jobb volt mint Will Smith karaktere :) Sajnálom, hogy csak fel-fel villantottak valamit a világból, mert azt hiszem lenne alapanyag itt bőven. Fasza film, igazi akciófilm a varázsvilágban :)


Népszerű idézetek

Haspók 

Én is olyan voltam, mint te. Azt hittem, hogy mindenkit megmenthetek és mindent helyrehozhatok… most csak úgy teszek, mintha jó ember lennék. Te még mindig az vagy.

Kemiviki 

Ward: Jól vagy?
Jakoby: Jól.
Ward: Nincs lyuk rajtad?
Jakoby: Csak amikkel születtem. A te lyukaid jól vannak?

Bogesxd 

Jakoby: Can't hide it, Ward. Humans have physical tells.
Ward: Tells, huh?
Jakoby: Yeah. It's called a face.

brvstarr

Jakoby: I think we might be in a prophecy.
Ward: We're not in a prophecy, all right? We're in a stolen Toyota Corolla


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján