Blue Lock: Episode Nagi (2024) 4

Blue Lock The Movie – Episode Nagi · ブルーロック-EPISODE 凪-
90' · japán · dráma, anime 12

A 2018-as foci világbajnokságon a japán csapat csak a 16. helyezést érte el. A helyi futballszövetség alkalmaz egy titokzatos, kiismerhetetlen mestert, akinek egyetlen feladatot ad: egy mindenki elől elzárt helyen neveljen a csapat számára egyetlen, legyőzhetetlen góllövő csatárt. Az edző… [tovább]

japán · angol
japán · magyar

Szereposztás

Shimazaki NobunagaNagi Seishiro (hang)
Uchida YuumaMikage Reo (hang)
Nanbu TasukuBachira Meguru (hang)
Ura KazukiIsagi Yoichi (hang)
Saitou SoumaChigiri Hyouma (hang)

Várólistára tette 13


Kiemelt értékelések

supermario4ever 

Alapvetően a vibe-ja miatt szeretem a Blue Lock-ot, a karaktereket nem mondanám feltétlen erős személyiségnek. Így nem is voltak nagy elvárásaim a filmmel kapcsolatban.

Erre rájön az, hogy Nagi személyében pont egy olyan szereplőt választottak ki, akit a legkevésbé kedvelek. Az ilyen unalmas, lomha karakterek kifejezetten idegesítenek. Aki ugyan csinálgatja a dolgokat, de úgy éli meg, mintha csak úgy történnek vele.

Nagyon sokáig csak egy középszerű film volt számomra, egészen addig a meccsig, ahol egészen váratlan eredmény született. Ahogy az lenni szokott, a váratlan fordulatok, felborítják az addig megszokott rendet. Itt is ez történt, akkortól kezdett igazán érdekessé és fordulatossá válni a történet. És végülis a végére jó szájízt hagyott maga után.

Nem mondanám, hogy megszerettem Nagit, de nagyon jól alkalmazza ez a mű is a pszichológiában ismert tézist, hogy sokkal inkább pozitív emlékeket hagy maga után egy mű (jelen esetben), ha a vége pozitív volt. Ez már csak azért is így van, mert ha az eleje lett volna érdekes, akkor azt mondtam volna, hogy egy ötletet hagytak veszni. Jelen esetben pont az ellenkezője történt. Nem volt nagy potenciál az egész történetben, de egy váratlan húzással teljesen felborították az egészet. Összességében érdemes megnézni, jó példa arra, hogy egy sportanime egyedi lehet, ha kiénekel a kórusból.

züzzentdamo

Szóval foci anime, ami egészen nagy őrületnek örvend Japánban, talán még a 'Tsubasa Kapitányhoz' is mérhetően. És EB van, ami még egy kis lapáttal rárak a labdarúgás szerelmeseinek. Ráadásul ismét moziban egy anime egész korrekt felirattal és több vetítéssel. Mit kérünk még? (Esetleg több nézőt?)

A 'Blue Lock' anime és manga is nagyot ment Japánban, és igazából nem csodálkoztam, amikor Nagi szemszögét bejelentették. Kellemesen használt animációs technikák mellett, egy nem túl lassú történetívet kapunk, ami jó kiindulást ad ahhoz, hogy belemerüljünk a történet fősodrába is.

Nagi nem a főszereplő a 'Blue Lock' sztorijában, de egy értékes karakter és a mozi az ő nézőpontjából mutatja be a történet elejét, így azoknak is érdemes beülni rá, akiknek fogalmuk sincsen az egész animéről/mangáról.

Nem mondanám kereknek, mivel a végét levágták kicsit, hiszen egy arc véget ért vele és be kellett harangozni a következő ívet, de élvezhető és szórakoztató. A foci szerelmeseinek kötelező, de a mezei sportanimék szerelmeseinek is ajánlom, mert van azért benne egy kicsi személyi dráma (vagy karakterfejlődés? Kinek mi.).


Hasonló filmek címkék alapján