Várólistára tette 42


Kiemelt értékelések

MrsCumberbatch 

Nem volt olyan rémes, de azt hiszem a francia humor nem az én stílusom. És történetileg is jobb kidolgozást vártam. Az a film nagy hibája, hogy voltak elvárásaim.

dontpanic

Francia sci-fi vígjáték?
Ez már önmagában annyira szürreális, hogy tökéletesnek tűnt egy lusta szombat délutánra.

Sajnos az „alapötlet jó, de nem tudtak kihozni belőle semmi emlékezeteset” alapesete a film…

Ami tetszett:
– szeretem az olyan sci-fiket, amikben érezni lehet, hogy ez a valóság a mi valóságunkból alakult ki. Itt dizájnban, jelmezekben, egy-egy ötletben abszolút azt éreztem, ez akár tényleg lehetne a nem túl távoli jövőnk. (A repülő kocsikat kivéve, mert nagyon nem ebbe az irányba megy az autógyártás. :))
– ez a retró sci-fis dizájn. Nyilván a vígjáték jelleg miatt nem lehetett minden csillivilli fehér és fémes, de szerintem sokkal realisztikusabb, hogy a jövőben is lesznek színek, sőt, az is, hogy divatban marad a retró. :))
– néha meglepően mélyre ment a film annak meghatározásában, hogy mitől is ember az ember (humor, hibázás).
– bizonyos dolgokat nagyon eltalált a kapitalizmus lehetséges továbbfejlődése szempontjából: még inkább személyre szabott hirdetések, háztartási robotok szexre használata, kiskedvencek klónozása…
– illetve a disztopikus elemeivel kapcsolatban is sajnos egészen realisztikus: az AI azonnali hozzáférése a bankszámlákhoz, büntetések azonnali levonása, az automatizált világ negatív oldala, kontrollvesztettség…

Ami viszont nem tetszett:
– hát, minden más.
– béna karakterek
– végtelenül halovány cselekmény (kb. az utolsó negyedórában indult be, addig viszont nem történt semmi azontúl, ami már az első tíz percből is kiderült)
– nem túl izmos poénok (vagy csak nem jön be a francia humor)

Azt hiszem, az, hogy amikor féltávnál megnéztük, mennyi van még belőle, csalódottan sóhajtottunk fel, hogy még csak a felénél járunk, az mindent elmond a film általános élvezeti értékéről.
Persze tekinthetjük úgy is, hogy a mesterséges intelligencia (a Netflix algoritmusa) galád módon elérte, hogy eltöltsünk kétórát valami olyannal, amit önszántunkból talán nem választottunk volna… ilyen értelemben nagyon meta-élmény lehet, de sajnos ez most kevés volt ahhoz, hogy pár nap múlva még emlékezzek bármire is ebből a filmből…

1 hozzászólás
Imoran 

Alapvetően rühellem a francia filmeket, de ez most nagyon betalált. Annyira szürreális és bizarr volt az egész, mindez sci-fibe ágyazva.

EszgéGabi 

Mintha egy ifjúsági science fiction lenne… láthatóan paródiának szánták, van is egy-két jó ötlet benne, de eléggé felejthető. Már az alapötlet, a gépek lázadása is az, ezt is sokkal izgalmasabban, jópárszor feldolgozták már. A látványvilág viszont tetszett, ötletes jelmezekkel, formákkal dolgozik, és a sci-fikkel ellentétben nagyon színes, világos, vidám képek jellemzik, ez a vígjátéki hangulathoz jól passzol.Összességében egy mozinak jó.

Pcsenge100 

ehhez annyira nem tudok mit hozza fuzni ez a film tenyleg mar teljesen a jovo technologiajaban él


Népszerű idézetek

Ódor_Endre 

– Sajnálom, barátaim. Egy új koronavírus-járványról értesültünk.
Itt a Covid–50. Általános, minimum három hónapos zárlat lépett érvénybe.


Hasonló filmek címkék alapján