Az akciócsoport (2015) 9

The Squad · Antigang
90' · francia · akció 16

Serge Buren nyomozó és csapata elszántan küzd a bűnözők ellen, akik nem kímélnek semmit és senkit. Az egyik véres betörés alkalmával egyik régi „ismerősére” terelődik a gyanú, aki egy ex-zsoldos csapattal követi el a betöréseket. A legképzettebb zsaruk veszik fel a harcot a legprofibb bűnözőkkel.

Szereposztás

Jean RenoSerge Buren
Alban LenoirCatier
Caterina MurinoMargaux
Oumar DiawManu
Stefi CelmaRicci
Sébastien LalanneGenoves
Thierry NeuvicBecker
Jean-Toussaint BernardBoulez
Jakob CedergrenKasper
Hirdetés

Várólistára tette 10


Kiemelt értékelések

Sapadtribizli

Se nem érdekes, se nem izgalmas, se nem maradandó, se nem egyedi, se nem vicces. Egyszerűen semilyen. Nem szól másról, mint néhány közveszélyes rendőrről, meg rengeteg-rengeteg lövöldözésről. És, hogy mennyire jellegtelen, az abból is kitűnik, hogy megnéztem kétszer (néhány hónapon belül), mert egyszerűen nem emlékeztem rá, hogy már láttam… Mindkétszer teljes időpazarlás, de horgolás mellé, háttérnek éppen-éppen elviselhető volt.

3 hozzászólás
Emerson 

Igazából már az első jelenetnél lesokkolódtam, mert rájöttem, hogy én ezt a filmet már láttam. Csak más stábbal és angolul… WTF… de nem olvastam utána, hagytam pörögni tovább a filmet, á, ez biztos olyan, hogy a franciák filmet lopnak, mi meg diplomamunkákat írunk ctrl c ctrl v-vel aztán menőzünk vele. De csak nem hagyott nyugodni a dolog, amikor már tollba mondtam, mi fog történni. És hát persze, ez egy remake! De hogy miért nincs ez sehol sem feltűntetve?! Szóval a Sweeney-t néztem egy az egyben csak más stábbal és franssssziául. Az eredeti verziót szerettem, legfőképp a brutál jó zenéje és a karakterek miatt (már eleve hatalmas hendikeppel indul az az akciófilm, ahol a főzsaru nem egy huszonéves nyáltócsában fetrengő kigyúrt kisfiúcska fazonra borotvált fejjel, hanem egy lepukkant fickó, akin meglátszanak a szolgálati évek). Nos, a franciák a stáb résszel teljesítették a kötelességüket, de a zene egy nagy kerek nulla volt. Kár, mert szemrebbenés nélkül ennek is megadtam volna a max pontszámot, ha Lorne Balfe-ra bízták volna a soundtracket (vagy hát van nekik egy Erwann Kermorvant-juk, szóval még csak messzire se kellett volna menniük).
Jakob Cedergennek külön pacsi, amiért nem kellett leszinkronizálni és ő szólalt meg franciául mondjuk azt a két mondatot nem lehetett nehéz megtanulnia

Banditaa 

A történet még annak ellenére sem vágott hanyatt, hogy ez egy remake, tehát sokat nem kellett agyalniuk a készítőknek. Nem is tették.
Nagyon szeretem Jean Renot, de ebben a szerepben annyira hiteltelen volt… Egy öregember volt, akiről még azt is nehéz elhinnem, hogy segítség nélkül ki tud kelni az ágyból, menni alig bírt és ő egy akciócsoport feje?? Ugyan már! Arról meg már nem is beszélek, hogy golyóálló mellény és megfelelő fegyverek nélkül hogy indulhat el egy ilyen osztag bevetésre? Meh.
Szóval kár az egészért, mert Jean Reno és Thierry Neuvic ennél többet érdemel és Alban Lenoirt is megkedveltem. Szívből remélem, hogy Jean Reno most már leáll az akciófilmekkel, ha nem akar önmaga paródiájává válni. Hiába, nem mindenki Liam Neeson.

Saori

Sajnos ez most nagyon nem jött be. Imádom Jean Renot, de néha ő is hozhat rossz döntéseket… mint ez a szakáll… vagy ez a film.

Alapvetően az ötlet nem rossz spoiler de a kivitelezés nagyon… francia volt, és ezt most nem inzultációként értem. Egyszerűen csak van a franciáknak egy olyan krimi stílusuk, amit én nem feltétlenül szeretek.

Zavaros, túl sok minden történik, de egyszerre túl kevés is, lövöldöznek össze-vissza, de minek… Nekem ez túl sok információ volt egyszerre, és nem nagyon tudtam feldolgozni. Ha valaki megkérdezné, hogy miről szólt a film, nem nagyon tudnám megmondani. spoiler

Sajnálom, mert nagyon szeretem Jean Renot, meg a krimiket, meg úgy általában a filmeket. Ez nekem most nem jött be.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján