A tengeralattjáró (2018–) 13

1942, La Rochelle: az U-612 első útjára indul a legénységgel és Klaus Hoffmann kapitánnyal. A parton Simone Strasser világa irányíthatatlanná válik, amint veszélyes viszonyba keveredik.

Szereposztás

Philip BirnstielSchiller
Pit BukowskiPips
Lizzy CaplanCarla Monroe
Julius FeldmeierEugen Strelitz
Vicky KriepsSimone Strasser
Tom WlaschihaHagen Forster
August WittgensteinKarl Tennstedt
Leonard ScheicherFrank Strasser
Ben MünchowLutz Ritzenhoff
Joachim FoersterRalf Grothe

További szereplők

Kedvencelte 2

Várólistára tette 40


Kiemelt értékelések

csokidani 

Nagyon szuggesztív, nagyon erős sorozat. Jó karakterek, remek színészi alakítások, dramaturgia jeles, a zenék pedig tökéletesen kiegészítik az egészet.
Egy szál van benne, ami miatt nekem nem tökéletes, de majdnem! Gyönyörűen van fényképezve, a tengeralattjárós részeknél tényleg azt érzi az ember hogy ott van a fedélzeten.
Ahogy látom nincs folytatása, pedig nagyon nézném, és hát a kiskapukat is ott hagyták a rendezők, szval hátha egyszer mégis…
Utoirat: ha minden igaz, lesz folytatás, juhuuuu :)

Nympha17 

A történelmet a győztesek írják, szoktuk mondani. Ehhez mérten tele a mozi világa olyan amerikai, illetve angol filmekkel, ahol az előbbi nemzet fiai a jófiúk, a náci német katonák meg a könnyen megölhető rosszfiúk. Ritka az olyan film, ami az utóbbiak szemszögéből mesél a II.vh-ról, de ez a kis minisorozat megteszi ezt.
Német katonák szállnak tengeralattjáróra, hogy harcoljanak, ki a hazájáért meggyőződéssel, ki azért mert muszáj mennie, mert a felsőbb hatalom ezt várja el. Hol csoportként, hol egyénként próbálnak túlélni, és ahogy nézi őket az ember, rájön, hogy van amit ő is megtenne csak azért, hogy ismét hazajusson, és tovább éljen. Nekem ez a történetszál tetszett a legjobban.
A La Rochelle-ben játszódó részek pedig emlékeztetnek arra, hogy mit is csinálhatnak a győztesek egy elnyomott néppel, de nem biztos hogy erre a lázadók módszerre a legjobb válasz, ami néha több ártatlan életébe kerül. Harc vagy csöndes meghunyászkodás? Ez is nehéz kérdés, de a sorozat hagyja, hogy mi döntsünk.
U-612-es – megjegyeztelek
Egy kis momentum volt a történetben, amit fölöslegesnek tartottam, ezért az egy csillaglevonás.
Amúgy minden más, a zene, a színészek, a képi világ lenyűgöző volt.
Annyit hozzátennék, hogy a nők sokszor kerülnek benne borzalmas helyzetbe, aki nem bírja az ilyesmit, annak nem ajánlom megnézésre.

U.i. Remélem tényleg jön a folytatás, mert olyan vége lett, hogy ajajaj :D


Hasonló filmek címkék alapján