A szavak kertje (2013) 79

The Garden of Words · 言の葉の庭 (Kotonoha no Niwa)
46' · japán · animációs, dráma, romantikus, anime

Akizuki Takao egy tizenöt éves fiú, aki részeges, melankolikus anyjával, és felnőtt bátyjával él együtt. Minden vágya, hogy egy nap cipőket tervezhessen, ám ezen álmát senki sem veszi komolyan.

Takaonak van egy szokása, mégpedig, hogy esős napokon nem megy iskolába. Ilyenkor egy közeli… [tovább]

japán · angol

Képek 4

Szereposztás

Irino MiyuAkizuki Takao (hang)
Hanazawa KanaYukino Yukari (hang)
Komatsu MikakoAizawa (hang)
Inoue SuguruMatsumoto (hang)
Han MegumiSatou (hang)
Maeda TakeshiTakao no Ani (hang)
Terasaki YukaTakao no Ani no Kanojo (hang)
Hirano FumiTakao no Haha (hang)
Hirdetés
A szavak kertje (2013)
Forgatókönyvíró
Zeneszerző

További stábtagok

Gyártó
CoMix Wave

Kedvencelte 11

Várólistára tette 119


Kiemelt értékelések

Kemiviki 

Tökéletes. Ez az első szó ami erről a műről eszembe jut.
Maga a történet egy szerelemről szól, két olyan ember között, akik nem igazán találják a helyüket a világban, egymás segítségére szorulnak, s „megmentik” egymást.
Viszont a történet vége más lesz mint amit az ember várna egy ilyen történettől.
spoiler
A rajzolás az elejétől a végéig gyönyörű, ámulatba ejtő! Ahogy ez esőt megrajzolták az egyszerűen bámulatos! Kétszer is végig kellett néznem a művet ahhoz, hogy rendesen tudjak figyelni mind a feliratra mind a gyönyörű rajzra.
A zenei aláfestést is nagyon eltalálták, tökéletes lett.
Külön a szívem csücske lett a mű, mert én is imádom az esőt.

Valentine_Wiggin 

Gyönyörű film, noha magamtól nem tudom, megnéztem volna, vagy sem. Alapvetően én nem vagyok oda a nagy korkülönbséges párkapcsolatokért (nem ítélem el, félreértés ne essék, biztos vagyok benne, hogy vannak olyan párok, akik akár húsz év korkülönbséggel is remekül működnek együtt – pusztán én nem tudom elképzelni, hogy pl. egy nálam sokkal idősebb férfibe szeressek bele, és így nem igazán tudok azonosulni ezekkel a történetekkel. Különösen, ha az egyik tagja a románcnak nagyon fiatal, akkor gyakran érezni némi apa-anya komplexust is, ami pedig annyira nem pozitív), de ez most valahogy jól esett – talán azért is, mert nem hagyta figyelmen kívül a problémákat, amiket a szituáció szül, és a végén fel merte tenni az olyan kérdéseket is, mint a tanár felelőssége, aki annak ellenére hagyta, hogy a kapcsolat alakuljon, hogy tisztában volt azzal, hogy a diákjáról van szó, a diák felelőssége, aki szintén hozott megkérdőjelezhető döntéseket, és végül az, hogy sok szempontból a tabuk ellenére is nagy szükségük volt egymásra, nem is egy szerelemre, hanem a támogatásra, nyugalomra és reményre, amit mástól nem kaptak meg. Az animáció, a zene csodálatos, a főszereplők háttere a kevés idő ellenére is kidolgozott, mindketten szimpatikusak. Érdemes megnézni.

Rab_Csenge

Egy kedves kis történet. Még néztem volna szívesen tovább is :D spoiler A rajzolása nagyon szép *-*

Éva_Kovács_2 

És ezzel megnéztem az összes hosszabb filmet Makoto Shinkai-tól.Nekem tetszett.Szerintem a legjobb Shinkai-filmek egyike! A végén a zene is ütős lett.:)

krlany 

… tanulni a járást… szép képekkel dolgozik, és a rajzolása is gyönyörű. a park azon részeit szeretném ide az ablakom alá, esővel együtt… a témáról pedig nem baj, ha beszélünk…

Albert_Richwick

Egy rövid, de nagyon szép pillantás egy meglehetősen bonyolult témára. Az a jó ebben a filmben, hogy többféle oldalról is igazat lehet adni neki. Lehet, hogy amit először a világ legboldogabb percének érzel, később csak szenvedéshez vezet. Ettől még a te döntésed, hogy belemész-e vagy sem. Néha szántszándékkal megyünk bele abba az alagútba, amibe nem kéne, mert nem látunk más utat.

A rajzolás elképesztő, talán az egyik legjobb, ami Shinkaihoz köthető. Mi az, hogy Shinkaihoz, úgy általában is… Az eső hangulatát így, ebben a formában különösen értékeltem. És ismerős is ez az egész érzet, a suli egy részét én is részben az eső miatt és az eső alatt lógtam el, csak én inkább buszra, trolira, villamosra ültem és bámultam kifele a fejemből. Szóval az eső nekem is cinkostársam.

Nem lett a kedvencem Shinkaitól, de ettől függetlenül szívből ajánlom mindenkinek egy-egy esős napon.

Zsófia 

A kapcsolat, amit boncolgat, „cseppet” tabudöntögető, nehéz is vele azonosulni, de a film hangulata nagyon erős, olyan japánosan sejtelmes és melankolikus. Rengeteg mindent el tud mondani 45 percben is, kevés párbeszéddel, és hát a vizuális anyag elsőosztályú. Nagyon kis kompakt és kerek az egész, biztos keresek majd még Makoto-úrtól néznivalókat.

1 hozzászólás
Liza 

A képi világ ámulatba ejtő, de a sztori halálosan unalmas.

carragher 

spoiler Egyébként azon kívül a rajzok tényleg nagyon élethűek voltak.

3 hozzászólás
SadPanda

Gyönyörű az animáció, sokáig elnézegetném, ahogy az esőcseppek ráesnek a vízre, vagy ahogy a pára felszáll, ahogy a fények megcsillannak, tényleg csodaszép.
Maga a történet viszont egyáltalán nem fogott meg spoiler. Összecsapott volt, ennél kicsit többet vártam. Szóval a sok csillag a csak a vizuális kivitelezésnek jár.


Népszerű idézetek

Meryl 

Mennydörgés távoli zaja
Felhős ég
Talán eső jöve
Ha így, hát velem maradsz?

Mennydörgés távoli zaja
Ha nem is jő az eső
Én maradok
Itt veled.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján