A szavak ereje (2018) 7

Sometimes, Always, Never
91' · angol · dráma, vígjáték 12

Michael egy családi Scrabble-játszma közepén viharzott el egy vita után, és azóta senki sem látta. Évek teltek el, de apja, Alan nem adja fel a reményt, és az internetes Scrabble-fórumokon is fáradhatatlanul folytatja a megszállott nyomozást. Egyszer csak felfigyel egy titokzatos játékosra,… [tovább]

angol
angol · magyar

Képek 3

Szereposztás

Bill NighyAlan
Sam RileyPeter
Alice LoweSue
Jenny AgutterMargaret
Tim McInnernyArthur
Ella-Grace GregoireRachel
Louis HealeyJack
Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 146


Kiemelt értékelések

RandomSky 

Ez egy elfogult értékelés lesz. Mert valahol megértem azon véleményeket, melyek kritikát fogalmaznak meg a film ezen vagy azon részlete kapcsán. De ha úgy érzem, hogy adott valami hozzám szól, akkor nem érdekelnek a hibái. Akkor az érdekel, hogy nekem mit mond. És ez a film nekem apai és fiúi mivoltomban is sokat adott meg mondott, úgyannyira, hogy szeretném újra megnézni, mert nem fogtam fel mindent.
De van más is. Először is: Bill Nighy. Úgy tűnik, minden filmjében önmagát adja, bármilyen különbözőek is a szerepei. De mindig zseni. Aztán a fényképezés. Kisebb összegben fogadnék, hogy vintage, régi objektíveket használtak hozzá, plusz Martin Parr és egyéb brit fotósok munkássága is hatott rá. Meg a látványra és a film humorára J-P Jeunet és Wes Anderson, csak közben ez a film nagyon brit is. Visszafogott, kimért, lassú, de közben hú, mik vannak benne! Mennyi szimbólum, a scrabble kapcsán. Meg a többi színész játéka is, egytől-egyig annyira nagyon jók. Meg a csendek, basszus… És hogy a csendek ellenére sem tisztán művészfilm, hát mennyi poén van már benne (és azokból mennyi, amin sírni is lehet).
Gyönyörű film az életről, a valós emberi létről. Nem csodálom, hogy kevesen nézik meg.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján