A szállító 3. (A szállító 3.) (2008) 83

Transporter 3.
104' · francia, amerikai, angol · akció, kaland, krimi

Sarokba szorítják Vasziljev környezetvédelmi minisztert, aki ellenzi, hogy országában új telephelyet létesítsen a nemzetközi hulladékkezelő vállalat. Az elutasító választ követően a cég felbéreli ellene az egykori kommandóst, Jonas Johnsont (Robert Knepper), aki elrabolja Vasziljev lányát,… [tovább]

angol

Szereposztás

Jason StathamFrank Martin
Natalya RudakovaValentina François Berléand
François BerléandTarconi
Robert KnepperJohnson
Jeroen KrabbéLeonyid Vasziljev
David AtrakchiMalcom Manville
Timo DierkesOtto
Hirdetés

Kedvencelte 4

Várólistára tette 19


Kiemelt értékelések

Ákos_Tóth 

Valószínűleg a valaha forgott egyik legdrágább, de nyilván kiemelkedő nyereséget is hozó Audi reklámfilm… Ha visszagondolok A Ravasz, az Agy…-ra, majdhogynem kiakasztó, hova fajult ez az egész Jason Statham jelenség, ámbár ő legalább nem nyomja olyan fellengzősen és magas lóról a frankót, mint tette azt Vin Diesel a kétezres évek elején. Mindezzel együtt meg kell jegyeznem, hogy bármennyire is ostoba filmekben játszik, Statham rendelkezik valamiféle bizarr pozitív kisugárzással, aminek hatására az ember hajlamos megbocsátani neki – akkor is, amikor a víz alatt az Audi kerékszelepeiből lélegzik, illetve enged levegőt egy ballonba, amit aztán felhúzza az autót a felszínre (nem azt az embert kellene nyakon verni, aki ezt kitalálta és leírta, hanem azt, aki rábólintott arra, hogy filmre vigyék).
Máskülönben semmi különös: agyatlan autópornó megszokott Szállító-formulára húzva, olyan idegbeteg módon felvett és vágott akciójelenetekkel, hogy attól egyszerre kapok infarktust és szemrákot, csak azt nem látom, mi a túró zajlik a képernyőn valójában. Persze a mostanában divatos „kapcsold ki az agyad” jellegű filmnézéshez megfelelhet – csak utána nehezebb lesz visszakapcsolni az agyad. Többedik nézésre lehet, úgy is marad majd.

21 hozzászólás
Osli75 

Jáááááj, hát ez nagyon nem volt jó! Agyatlan akció, csak a csihi-puhi… Ezt nem gondoltam volna, az első rész nagyon jó volt, a második már nem annyira, ezt meg inkább meg se néztem volna… de a kihívás az kihívás :D
Mennyire gagyi volt a szerelmi (?) szál is… De a csajon sem ismertem ki magam… egyszer kemény, egyszer felelőtlen egyszer meg gyenge… áhhh, ilyen nincs. A „Hol vagyok? A mennyországban?” duma elsőre sem volt vicces, kár volt a végére még egyszer elsütni.
Ami jó volt a filmben, az a menük… azt végigkóstolnám.

1 hozzászólás
Emese_Szalai 

Rendkívüli mértékben idegesített ez a csaj!

Hippoforaccus 

Mint harmadik részből, várható, hogy hiányzik belőle valami, ami az első kettőben benne volt. Nem tudom, mi az de nincs meg benne. Van viszont sok „szerelmes nyáladzás” meg szájtépés, amiktől a falra mászok. Van benne akció is, de valahogy az sem olyan, mint az előzőekben.

Sárkánybaby

Na ez jobb volt, mint a második, de minél többet nézek ezekből, annál jobban felértékelődik a szememben az első rész.
Pozitívumok:
– Florida napfényes útjait az esős Franciaországra és Ukrajnára cserélték. Sokkal változatosabb és izgalmasabb volt.
– Sokkal kevesebb gagyi CGI.
– Sokkal, sokkal kevesebb hülyeség. A robbanó karperec messze nem olyan blőd, mint az „én vagyok a két lábon járó ellenszer”.
– Az első negyed óra. Innentől megy minden a pöcegödörbe.

Negatívumok:
– A vörös csaj. Áh, fel se idegesítem magam rajta. Azt tudtátok, hogy a csaj eredetileg fodrász, és Luc Besson szedte össze, hogy hat hónap alatt színésznőt csináljon belőle? Kérdéses, hogy megérte-e.
– A vörös csaj. Komolyan, nem volt jobb karakterötlet?
– Frank Martin. Tessék, kimondtam. Jó, hogy ez az utolsó rész, egy rákövetkező beverné az utolsó szöget a karakter koporsójába.
– Rémesek a vágások. Ilyen vágásokkal rossz akciót szoktak eltakarni. A második részben legalább volt két értékelhető harc jelenet.

Érdekességek:
– Rém szórakoztató, hogy Párizst általában Budapestre jönnek forgatni, jelen esetben Budapestet pedig Odesszába vitték.
– Lehet vadászni a „jé, ezt felismerem!” dolgokat a Chio chips-től a Theodora palackon át az ezeroldalas Szaknévsorig.

Mindent összevetve nem volt ez a film olyan rossz, mint a második, de nem lehet az elsővel egy lapon emlegetni.

Timi98 

Az első kettő nyomába se ér :(
Minden szempontból gyengébb, híján van a film a kreativitásból. Luc Bessonnál látszik mikor fogynak el a jó ötletek.. És itt most elfogytak. Ez a film már csak kapálózik, nem rossz, de ha láttuk az első kettőt akkor viszont harmatgyenge. A történet izé.. uncsi, az akciójelenetek sem a régiek és vizuálisan sincs a csúcson a film..


Folytatása

Összehasonlítás

A szállító


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján