A River Plate-i csata (1956) 3

The Battle of the River Plate
119' · angol · háborús 12

0 díj · 2 jelölés

A La Plata-i csata (1939. december 13.) volt a második világháború első jelentősebb tengeri ütközete, amelynek végén a német Admiral Graf Spee zsebkendőnyi csatahajót saját legénysége felrobbantotta, ezzel véget vetve a német hajó brit kereskedelmi hajók elleni 3 hónapig tartó támadásainak.

Angol · Nincs

Képek 3

Szereposztás

John GregsonBell kapitány - Exeter nehézcirkáló
Anthony QuayleHarwood sorhajókapitány - Ajax nehézcirkáló
Peter FinchHans Langsdorff kapitány - Admiral Graf Spee
Ian HunterWoodhouse kapitány - Ajax nehézcirkáló
Jack GwillimParry kapitány - Achilles könnyűcirkáló
Bernard LeeDove kapitány - Africa Shell
Lionel MurtonMike Fowler
Fenyő ZoltánGeorge Postas
Tokita HirokoPeter Nelson
Christopher LeeManolo

További szereplők

Hirdetés

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

Pistee66 

Az 50-es években készült a film és ez nagyon meglátszik rajta. A háborút vívó embereket inkább lovagias katonaként ábrázolja, még a németeket is, nem pedig ádáz gyilkossoként, akik mindenáron le akarnak számolni az ellenséggel. A német kapitány úgy bánik, a hadifoglyokkal mintha a barátai lennének. A történet valós eseményeket dolgoz fel a Második világháború hajnalán.
Nem tudom ez így volt-e akkoriban még a háború elején, mert ez a történet 1939-ben játszódik, vagy pedig a filmesek gondolták ilyetén formában ábrázolni a River Plate-i csatát. Én inkább az utóbbira gondolok, azért is mert ez egy ’régimódi’ angol film.
Vannak csatajelenetek, amik szerintem elég gyengére sikerültek, de a film inkább a párbeszédekkel építi a film cselekményét. Az angolok a hős katonák és a németek sem gonosz emberekként vannak ábrázolva csak szimplán az ellenfélként a saját oldalukon harcolva jelenek meg.
Egy kissé unalmas a film, még a csaták ábrázolásából is hiányzik a tűz, a feszültség. Igazán annak ajánlanám, aki szereti a nagyon régi filmek lassabb idealizált stílusát. Aki tanulni akar vagy érdekli a történelem az számára is érdekes lehet.
Az alkotók közepes filmet készítettek.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján