A néma forradalom (2018) 84

The Silent Revolution · Das schweigende Klassenzimmer
111' · német · dráma, történelmi 12

Igaz történet egy kelet-német osztályról, amely kiállt a magyar forradalmárok mellett. 1956 októberében pár érettségi előtt álló tinédzser Nyugat-Berlinbe látogat, ahol független tudósításokkal találkoznak a budapesti eseményekről. Rádöbbennek arra, hogy az otthon hallott propagandával szemben… [tovább]

magyar
német

Szereposztás

Jonas DasslerErik Babinsky
Michael del CocoGrenzbeamter
Sina EbellKellnerin Eva
Judith EngelAnna Wächter
Tom GramenzKurt Wächter
Leonard ScheicherTheo Lemke
Florian LukasSchwarz igazgató
Jördis TriebelKessler
Carina N. WieseIrmgard Lemke
Lena KlenkeLena

További szereplők

Kedvencelte 14

Várólistára tette 125


Kiemelt értékelések

Márta_Péterffy 

Még engem is megrázott, pedig már sok mindenről tudtam.

Coralie 

Szép és szomorú film. Az a tanulsága számomra, hogy a diktatúrát mindig a gyengékre építi a hatalom, akik nem mernek másokkal közösen egy jobb jövőért harcolni. Inkább megalkudnak, eltűrnek mindent, elárulnak elveket és embereket, csak a kis életük nekik jó legyen (legtöbbször persze nem is az).
Szomorú korszak volt, de sajnos még szomorúbb, hogy nem tudtam elvonatkoztatni a mai helyzettől, miközben a filmet néztem. Tudom, hogy ez már egy másik világ, de az ellenálló fiatalok képe, a félelemben munkájukért és családjukért reszkető, megzsarolt szülők képe, a nyugatra menekülő, szabadon élni akaró, elveit fel nem adó értelmiség képe túl ismerős volt.
A maroknyi német fiatalnak pedig köszönjük a szolidaritást! spoiler
Ajánlom mindenkinek, érdemes megnézni!

k_mesi

Nagyon szeretem a világháborús (vagy ebben az esetben inkább hidegháborús) filmeket, és szerintem ez nagyon érdekes volt abból a szempontból, hogy az országok hogyan befolyásolják az eseményeket egy másikban. Főleg németül egy élmény volt.


Népszerű idézetek

Coralie 

Valamiben hinni kell, mert másképp nem megy. A szocializmusban vagy a kapitalizmusban vagy a királyban, teljesen mindegy. Az a fő, hogy az ember alávesse magát egy rendszernek. Igen, csakhogy ti nem ezt csináltátok, hanem valami mást, amikor szolidaritást vállaltatok a magyarokkal. Ezzel ti szabadgondolkodónak bizonyultatok, és ezt egyik rendszer sem szereti. Az egyéneknek idomulniuk kell, különben anarchia lesz. (…) Megértettétek mit akarok mondani mindezzel? Ti most államellenségek lettetek. Államellenségek lettetek mert szabadon gondolkodtatok, és a gondolataitokat tettek követték.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján