A naplemente ragyogása (2017) 5

Radiance · Hikari
101' · francia, japán · dráma, romantikus 12

0 díj · 1 jelölés

Miszako látássérültek számára ír audionarrációt filmekhez, hogy ők is megélhessék a mozi élményét. Egy vetítésen megismerkedik Nakamorival, a világhírű fényképésszel, aki lassanként veszíti el a látását. Nakamori fotóinak segítségével Miszako úgy érzi, a saját múltjába repül vissza.

japán · magyar

Szereposztás

Nagase MasatoshiMasaya Nakamori
Ayame MisakiMisako Ozaki
Tatsuya FujiKitabayashi / Juzo
Kazuko ShirakawaYasuko Ozaki
Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 67


Kiemelt értékelések

Lali 

Ez olyan japán finomlélekszerűség, emelkedett, majdnem éteri érzelmekkel, de amik mégis lesimulnak végül a földre.
Némileg lassú, de közel sem üres. Inkább szelíd, de ott van az erő is. Ott vannak az etikettszerű határok, de ott azok átlépése is. Vagyis olyan, mint az élet.
A sokadik film, ami azt mutatja meg, hogy a boldog megtaláláshoz nagyon gyakran el kell engednünk mindenféle elvárást. Hogy honnan és ki hozza nekünk a boldogságot, azt az égiek sokkal jobban tudják nálunk. Persze kell a mi erőnk is hozzá.
Nagyon szép a főszereplőnő arca és a zene. (Igazság szerint – és szerintem – a férfi is szép (a lelke mindenképp), de ennek említését meghagynám a hölgyeknek.)
Tetszett továbbá a színek kezelése, nagyon szép tónusokkal dolgozott az operatőr, és nagyon jól jelezte, kifejezte a lélek finomságaira való figyelést.
Aki egy ilyen csöndesebb, lassabb, finomabb kapcsolatábrázolásra vágyik, s ráadásul szereti a japán kultúrát, annak mindenképpen ajánlom.
De persze másoknak is.

(Most jöttem rá, hogy már láttam a rendezőnek (aki egyébként – talán fontos – ) egy másik filmjét, A remény receptjét is. Az is hasonlóan érzékeny volt, de ez jobban tetszett.)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján