A Nagy Fal (2016) 94

The Great Wall
104' · amerikai, kínai · akció, kaland, fantasy, thriller 12

Zhang Yimou (Hős, A repülő tőrök klánja) rendkívül látványos és izgalmas új filmje egy 3D-s akcióthriller Matt Damon főszereplésével.
Egy elit osztag az emberiség utolsó harcát vívja a világ legikonikusabb építményén, a Nagy Falon…

magyar

Képek 7

Szereposztás

Matt DamonWilliam Garin
Pedro PascalPero Tovar
Willem DafoeBallard
Andy LauStrategist Wang
Numan AcarNajid
Tian JingLin Mei parancsnok
Hanyu ZhangShao tábornok
Lu HanPeng Yong
Kenny LinChen parancsnok
Eddie PengWu parancsnok

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 4

Várólistára tette 115


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

Az év első mozis élményéhez képest nem volt rossz. Még tetszett is, mivel kb. azt adta, amit az ember vár tőle az előzetesek alapján. Akciót és látványt, ezeket pedig a remekbeszabott aláfestő zenék (Érződött rajtuk a 'Trónok Harca' feeling.) tették még hangulatosabbá. Nem bántuk meg tehát, hogy IMAX 3D-ben néztük, hisz a kívánt hatást tökéletesen elérte. A sztorit illetően persze gyenge lábakon áll, a párbeszédek sem épp Shakespeare-t idézik, mégis elvan vele az ember, hisz nem húzzák fölöslegesen az időt, de Willem Dafoe érdektelen karaktere, illetve a 'Függetlenség Napja' és a 'Baljós Árnyak' óta klisévé vált konfliktus megoldásáért könnyed szívvel vontam le azt a 3 csillagot. Összességében azt mondanám végül, hogy egy egyszer nézős darab, mégis azok közül is egy erősebb példány, szóval tudom ajánlani azoknak, akik épp nem 'mindf*ck' alkotásra, csupán egy egyszerűbb kikapcsolódást nyújtó látványorgára vágynak.
ui.: A jelmezekért külön dícséret járna, mert nagyon tetszettek a színekkel elkülönített egységek.

4 hozzászólás
Törpilla

Egyszeri megnézésnek pont jó. Látványos, izgalmasnak tűnt az eleje azt gondoltam végig így marad. De a közepe felé, már kezdtem csalódni benne. Az eleje jó vérengzős csata, de a közepén már minden volt csak igazi vérengzés nem. Amúgy jó volt meg tetszett is, de csak Matt Damon karaktere tetszett.

Shad

Lehet benne hibákat keresni és találni, de azt amit vártam hozta. Látványvilág gyönyörű volt, szépen kidolgozott páncélok/fegyverek/harcok. Az utolsó nagy harc kicsit vérszegény lett, de a mai klisétenger filmek mellett ez messze nem volt olyan rossz, hogy ilyen rossz százalékot kapjon:)

1 hozzászólás
Valentine_Wiggin

Nekem tetszett. Érdekes a koncepció, a hangulat, gyönyörű a látványvilág és a jelmezek. Valahol a fantasy és a sci-fi határterületén mozgott a háttértörténet, de sajnáltam, hogy nem fejtették ki igazán. A főszereplő karakterek szimpatikusak voltak, elképesztően örültem, hogy volt egy férfi és volt egy női főszereplő, mégsem erőszakolták bele a szerelmi szálat. Olyan ritka az ilyen, és annyira jól vette ki magát.
(Azért meg kell jegyeznem, mikor a trailert néztem, nem tudtam megállni a megjegyzést, hogy "jé, ez a kínai Attack on Titan…")

Zsófia

Félig kínai, félig amerikai, mégis teljesen nézhetetlen, mi az? Hát ez a film. :D

Egyes vizuális elemei szereztek neki 2 csillagot, a történet is elment volna egy butuska akció-fantasynek, de többször volt benne logikai baki, és annyira látványosra/fantasysra/mindenre akarták egyszerre, hogy a végére eléggé besült. Erősen felejthető darab lett, pedig érdekelt volna.

Tamás

Mi az, hogy nem veszik észre a kínai nagy falat, amíg 10 méterre nem kerülnek tőle? :D Meg az is kiábrándított, hogy a falnál lévő csata csak a film elején volt. Meg a második rohamnál, ha ilyen kaszaboló pengék vannak a falban, miért nem használták őket már az első alkalommal? Meg bungee jumping lándzsás asszonyok, komolyan? :D Mellette a drámai szál teljesen nulla jelentőségű, mégis 2 órásra húzza filmet. Néhol jól néz ki egymás mellett ennyi kínai felsorakozva a falon, de ezen túl tele van köddel, füsttel és egyéb rondasággal. A szörnyek érdekesen gusztustalanok voltak azokkal a hártyákkal amikkel kommunikáltak. Ezért kap kettő csillagot :D

Laren_Dorr

A Nagy Szar. Az.
Blődli. A 3D efektekhez legyártottak valami filmszerűséget is.
Sokszor az volt a benyomásom mintha gyorsítva előretekerve néztem volna egy filmet. Bár ezt mostanában elég sok filmnél érzem. Egy lassúidő buborék van a kanapém körül? Vagy a filmgyárosok már tojnak a cselekmény felvezetésére, kibontakoztatására és gyorsan-gyorsan bele akarnak tömni minél több mindent.
Inkább olvastam volna!

dorinasenkar

A film előzetese alapján nagyon megtetszett, de a traileren kívül ez nem volt valami nagy durranás. Kifejezetten unalmas volt számomra. Bár a Nagy Fal és a kínai hadsereg fenomenálisan volt megjelenítve, de ezt leszámítva nem volt nagy durranás ez a mozi. Matt Damon és Pedro Pascal sem tudta megmenteni. Zavaró volt, hogy a kínai párbeszédek nem voltak lefordítva, így konkrétan nem tudtam miről folyt a diskurzus, és azért valljuk be mindenki beszél manadrinul.
Damon mellett, pedig a főszereplő kislány nekem túl mesterkélt volt. Az ellenségnek titulált lények, pedig túlzóak voltak.
Még az a szerencse, hogy nem moziban néztem meg, sajnáltam volna rá nagyon a pénzt az biztos. Nem tetszett, de nagyon nem.

dulkap 

Nagyon látványos film, remek csatajelenetekkel és jó színészekkel. Hibái persze akadnak (a csaták közti részek, inkább tűnnek időkitöltésnek, mint legenda-magyarázatnak illetve az elején kicsit zavaró a sok lassítás a 3D kedvéért), de ettől még egy élvezetes kis fantasy-akció mozi,ami nem is akar többnek látszani, mint ami.

piciszusz 

Az elején le akartam húzni, de ha jobban belegondolok, annyira nem is volt rossz, csak egyszer aludtam el rajta A történet nagyjából okés volt, a színészek okésok, a zene tök jó és az plusz pont, hogy nem raktak bele szerelmi szálat. DE ezek ellenére se hiszem, hogy valaha újra fogom nézni.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Razor 

Pero: Most felkötnek minket?
William: Ránk férne a nyugalom.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján