Kedvencelte 6

Várólistára tette 116


Kiemelt értékelések

Coralie 

Két jenki a Power Rangerökkel együtt harcol az alien-kutyák ellen. Oké.

3 hozzászólás
Shad 

Lehet benne hibákat keresni és találni, de azt amit vártam hozta. Látványvilág gyönyörű volt, szépen kidolgozott páncélok/fegyverek/harcok. Az utolsó nagy harc kicsit vérszegény lett, de a mai klisétenger filmek mellett ez messze nem volt olyan rossz, hogy ilyen rossz százalékot kapjon:)

2 hozzászólás
LoneWolf 

Az év első mozis élményéhez képest nem volt rossz. Még tetszett is, mivel kb. azt adta, amit az ember vár tőle az előzetesek alapján. Akciót és látványt, ezeket pedig a remekbeszabott aláfestő zenék (Érződött rajtuk a 'Trónok Harca' feeling.) tették még hangulatosabbá. Nem bántuk meg tehát, hogy IMAX 3D-ben néztük, hisz a kívánt hatást tökéletesen elérte. A sztorit illetően persze gyenge lábakon áll, a párbeszédek sem épp Shakespeare-t idézik, mégis elvan vele az ember, hisz nem húzzák fölöslegesen az időt, de Willem Dafoe érdektelen karaktere, illetve a 'Függetlenség Napja' és a 'Baljós Árnyak' óta klisévé vált konfliktus megoldásáért könnyed szívvel vontam le azt a 3 csillagot. Összességében azt mondanám végül, hogy egy egyszer nézős darab, mégis azok közül is egy erősebb példány, szóval tudom ajánlani azoknak, akik épp nem 'mindf*ck' alkotásra, csupán egy egyszerűbb kikapcsolódást nyújtó látványorgára vágynak.
ui.: A jelmezekért külön dícséret járna, mert nagyon tetszettek a színekkel elkülönített egységek.

4 hozzászólás
Törpillaa 

Egyszeri megnézésnek pont jó. Látványos, izgalmasnak tűnt az eleje azt gondoltam végig így marad. De a közepe felé, már kezdtem csalódni benne. Az eleje jó vérengzős csata, de a közepén már minden volt csak igazi vérengzés nem. Amúgy jó volt meg tetszett is, de csak Matt Damon karaktere tetszett.

Valentine_Wiggin 

Nekem tetszett. Érdekes a koncepció, a hangulat, gyönyörű a látványvilág és a jelmezek. Valahol a fantasy és a sci-fi határterületén mozgott a háttértörténet, de sajnáltam, hogy nem fejtették ki igazán. A főszereplő karakterek szimpatikusak voltak, elképesztően örültem, hogy volt egy férfi és volt egy női főszereplő, mégsem erőszakolták bele a szerelmi szálat. Olyan ritka az ilyen, és annyira jól vette ki magát.
(Azért meg kell jegyeznem, mikor a trailert néztem, nem tudtam megállni a megjegyzést, hogy "jé, ez a kínai Attack on Titan…")

Krenai 

Ez a film szerintem tele van jó ötletekkel, de rossz megvalósításokkal.
A történet alapja szerintem nagyon jó, érdekes, de a többi… -> voltak logikátlanságok sajnos és nincs eléggé kidolgozva se.
Legyenek a különböző katonai egységek színnel megkülönböztetve -> szuper, de a végeredmény eléggé nevetséges lett. Egy kis színes akármi, mondjuk a sisak vagy csak az egyenruha egy része bőven elég lett volna. Vagy legalább ne ilyen élénkek lettek volna! De a legrosszabb, hogy tiszták. Nagyon, még egy icipici folt sincs senkin… háborúban, harcok után… na ne már!
Legyen egy nagyobb harc már az elején, hogy rögtön behúzza a nézőt a film -> klassz, de későbbre is kellett volna még…
Legyen jó látványos -> szuper, de a történetre is figyelni kellett volna… És ha eleje izgalmas, akkor ne üljön már le később.
Szereplők között legyen jó női harcos, aki ráadásul vezető is -> Bár nem kell, hogy életszerű legyen, maradjon csak tökéletes. Haja sose legyen kócos, ruha csillogjon, legyen tisztességes és jó harcos stb.
Szörnyek legyenek egyediek -> a kommunikáció köztük valóban érdekes volt, és egy kevés háttértörténetük is volt, ami plusz pont, de hát kb ennyi és nekem ez nem igazán elég…

De összességében azért el lehet nézegetni, a látványvilág segít a hibák elrejtésében, és van egy hangulata. Zenék is jók lettek. Nem ajánlanám különösebben, de azért simán „nézhető” kategória szerintem :D Egy esti, szimplán szórakozásként nézett filmnek tökéletes választás lehet.

csokidani 

NEm értem miért olvastam annyi negatív kritikát a filmmel kapcsolatban. Engem végig lekötött és jól szórakoztam rajta. Persze, az embernek tudnia kell mit néz és annak megfelelően irányítani az igényeket. Jó kis mese volt ez, a klasszikus jó a rossz ellen. Rengeteg klisével, de valahogy nem zavartak ,mert a film sem akarta magát túl komolyan venni (nem volt olyan erőltetett szaga mint pl az Oscar-ra készített filmeknek). Kicsit drukkoltam hogy Jackie Chan ugyan bukkanjon már fel, de hát csak nem akart a piszok :) Tetszett.

Zsófia 

Félig kínai, félig amerikai, mégis teljesen nézhetetlen, mi az? Hát ez a film. :D

Egyes vizuális elemei szereztek neki 2 csillagot, a történet is elment volna egy butuska akció-fantasynek, de többször volt benne logikai baki, és annyira látványosra/fantasysra/mindenre akarták egyszerre, hogy a végére eléggé besült. Erősen felejthető darab lett, pedig érdekelt volna.

Tamás 

Mi az, hogy nem veszik észre a kínai nagy falat, amíg 10 méterre nem kerülnek tőle? :D Meg az is kiábrándított, hogy a falnál lévő csata csak a film elején volt. Meg a második rohamnál, ha ilyen kaszaboló pengék vannak a falban, miért nem használták őket már az első alkalommal? Meg bungee jumping lándzsás asszonyok, komolyan? :D Mellette a drámai szál teljesen nulla jelentőségű, mégis 2 órásra húzza filmet. Néhol jól néz ki egymás mellett ennyi kínai felsorakozva a falon, de ezen túl tele van köddel, füsttel és egyéb rondasággal. A szörnyek érdekesen gusztustalanok voltak azokkal a hártyákkal amikkel kommunikáltak. Ezért kap kettő csillagot :D

Lunemorte 

Kínai Alienek, unalmas és kiszámítható (hiteltelen, de nagyon látványos) film. Ez óriási csalódás volt.


Népszerű idézetek

Mentavirág 

Lin: Meg kell tanulnod bízni, hogy bízni lehessen benned.

Razor 

Pero: Most felkötnek minket?
William: Ránk férne a nyugalom.


Hasonló filmek címkék alapján