A Nagy Fal (2016) 34

The Great Wall
104' · amerikai, kínai · akció, kaland, fantasy, thriller 12

Zhang Yimou (Hős, A repülő tőrök klánja) rendkívül látványos és izgalmas új filmje egy 3D-s akcióthriller Matt Damon főszereplésével.
Egy elit osztag az emberiség utolsó harcát vívja a világ legikonikusabb építményén, a Nagy Falon…

magyar
magyar

Szereposztás

Matt DamonWilliam Garin
Pedro PascalPero Tovar
Willem Dafoe
Andy LauStrategist Wang
Numan AcarNajid
Tian JingLin Mei parancsnok
Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 142


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

Az év első mozis élményéhez képest nem volt rossz. Még tetszett is, mivel kb. azt adta, amit az ember vár tőle az előzetesek alapján. Akciót és látványt, ezeket pedig a remekbeszabott aláfestő zenék (Érződött rajtuk a 'Trónok Harca' feeling.) tették még hangulatosabbá. Nem bántuk meg tehát, hogy IMAX 3D-ben néztük, hisz a kívánt hatást tökéletesen elérte. A sztorit illetően persze gyenge lábakon áll, a párbeszédek sem épp Shakespeare-t idézik, mégis elvan vele az ember, hisz nem húzzák fölöslegesen az időt, de Willem Dafoe érdektelen karaktere, illetve a 'Függetlenség Napja' és a 'Baljós Árnyak' óta klisévé vált konfliktus megoldásáért könnyed szívvel vontam le azt a 3 csillagot. Összességében azt mondanám végül, hogy egy egyszer nézős darab, mégis azok közül is egy erősebb példány, szóval tudom ajánlani azoknak, akik épp nem 'mindf*ck' alkotásra, csupán egy egyszerűbb kikapcsolódást nyújtó látványorgára vágynak.
ui.: A jelmezekért külön dícséret járna, mert nagyon tetszettek a színekkel elkülönített egységek.

4 hozzászólás
Valentine_Wiggin

Nekem tetszett. Érdekes a koncepció, a hangulat, gyönyörű a látványvilág és a jelmezek. Valahol a fantasy és a sci-fi határterületén mozgott a háttértörténet, de sajnáltam, hogy nem fejtették ki igazán. A főszereplő karakterek szimpatikusak voltak, elképesztően örültem, hogy volt egy férfi és volt egy női főszereplő, mégsem erőszakolták bele a szerelmi szálat. Olyan ritka az ilyen, és annyira jól vette ki magát.
(Azért meg kell jegyeznem, mikor a trailert néztem, nem tudtam megállni a megjegyzést, hogy "jé, ez a kínai Attack on Titan…")

Tamás

Mi az, hogy nem veszik észre a kínai nagy falat, amíg 10 méterre nem kerülnek tőle? :D Meg az is kiábrándított, hogy a falnál lévő csata csak a film elején volt. Meg a második rohamnál, ha ilyen kaszaboló pengék vannak a falban, miért nem használták őket már az első alkalommal? Meg bungee jumping lándzsás asszonyok, komolyan? :D Mellette a drámai szál teljesen nulla jelentőségű, mégis 2 órásra húzza filmet. Néhol jól néz ki egymás mellett ennyi kínai felsorakozva a falon, de ezen túl tele van köddel, füsttel és egyéb rondasággal. A szörnyek érdekesen gusztustalanok voltak azokkal a hártyákkal amikkel kommunikáltak. Ezért kap kettő csillagot :D

Zsófia

Félig kínai, félig amerikai, mégis teljesen nézhetetlen, mi az? Hát ez a film. :D

Egyes vizuális elemei szereztek neki 2 csillagot, a történet is elment volna egy butuska akció-fantasynek, de többször volt benne logikai baki, és annyira látványosra/fantasysra/mindenre akarták egyszerre, hogy a végére eléggé besült. Erősen felejthető darab lett, pedig érdekelt volna.

dulkap 

Nagyon látványos film, remek csatajelenetekkel és jó színészekkel. Hibái persze akadnak (a csaták közti részek, inkább tűnnek időkitöltésnek, mint legenda-magyarázatnak illetve az elején kicsit zavaró a sok lassítás a 3D kedvéért), de ettől még egy élvezetes kis fantasy-akció mozi,ami nem is akar többnek látszani, mint ami.

Winterspell

Anyámnak nagy csalódás volt, apám egy kicsit morgolódott rajta, én pedig hibái ellenére sem tartom rossz vagy túlzottan kiábrándító filmnek. Csak egy Zhang Yimou által rendezett filmtől nem faék egyszerűségű párbeszédeket illetve jellemeket várt el az ember. Egy szó, mint száz, nem a karakterek, vagy a dialógusok húzták fel nálam a filmet (sem a Tao Tie).
Hanem a látvány, a kosztümök és a zene. A színeknek itt is szerepük van, és a haditechnika is pazarul lett bemutatva (Kassai Lajos tényleg jó tanítója volt Matt Damonnek.) A zenéért pedig jár a pont Ramin Djawadi számára.
Szóval remek szórakozás, amin nem kell sokat gondolkozni.

Nikymeria

Kár, hogy ezek a szörnyek jobban illettek volna egy Alien filmbe.

Szoszi

Nagyon tetszett. Kituno a latvany vilaga. es a harci jelenetek pedig lenyugozoek. Reg lattam ilyen erdekes filmet, teljesen lekotott. Moziban ajanlom mert a hangtechnika es a latvany remek.

züzzentdamo

Tetszett a látvány (bár a cgi kicsit gyenge volt). A jelmezekért már megérte megnézni, és bár kicsit felszínesnek éreztem a legendát (kicsit függetlenség napja hangulatom lett), de mégis kellemes kikapcsolódás volt. És nagyon örültem, hogy végre normálisan próbálnak nyitni a kínai filmipar felé is. :)

pippolina

Ez egy olyan film, amiben hiába van benne Matt Damon, nem ő vitte el a pálmát. Először is a zenéje, a dobok nagyon hozták a hangulatot. Másodszor a kreatív megoldások, amivel a falat védték elkápráztatóak voltak. Harmadszor tudták, hogyan kell emelni a feszültséget, mikor kell lezárni a végét. Örültem, hogy volt benne karakterfejlődés is. Örültem, hogy kellő mennyiségű csatározásban gyönyörködhettem. Már pakolom is a kedvencek közé.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján