A mágia színe (2008–2008) 28

The Colour of Magic
191' · angol · kaland, vígjáték, fantasy, minisorozat 12
2 rész

A filmben Rincewind, a botcsinálta varázsló kalandjait követhetjük nyomon, s közben megismerhetjük a Korongvilág egyedi univerzumának különleges törvényszerűségeit és kiemelkedő alakjait, pl. az isteneket, melyek kockajátékot játszanak az emberekkel – és nem ritkán csalnak, vagy a Halált, aki… [tovább]

Képek 2

Szereposztás

David JasonRincewind
Tim CurryTrymon
Sean AstinTwoflower
Jeremy IronsPatrícius
James CosmoGalder Weatherwax
Brian CoxNarrátor (hang)
Christopher LeeHalál (hang)
David BradleyCohen, a barbár
Laura HaddockBethan
Liz May BriceHerrena

További szereplők

Kedvencelte 6

Várólistára tette 63


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 

Nagyon jókat derültem ezen a filmen, és elkezdett berántani Terry Pratchett világába. Természetesen vannak változtatások, kihagyások, de így is bőven lehet rajta nevetni, izgulni a karakterekért, a Halál és a Poggyász pedig mindent visznek (nekem kell egy olyan Poggyász).

revelácifa

Láttam már rossz filmeket, láttam már olyan filmeket ahol akkora logikai bukfencek voltak mint a ház, láttam már rosszul sikerült könyvadaptációkat. Ez pedig sikeresen felülmúlta mindegyiket! Pedig a könyvek fantasztikusak, és könnyen el tudok vonatkoztatni általában az eredetitől. Itt erre nem volt lehetőség. Lehet egy könyv bármilyen zseniális, a film nem attól lesz jó, hogy betűről betűre adaptálják. Ez így másolás, és annak se jó féle. A két könyv cselekményét úgy próbálták folytonosabbá tenni, hogy bizonyos szálakat előre hoztak a történetben, annak árán, hogy más történetszálakat úgy ahogy voltak kihagytak és mivel szó szerint adaptálták a maradékot, 20 oldalnyi karakterépítés, utalás, kontextus is rendre eltűnt. Pratchett Korongvilága vicces, izgalmas és sodró lendületű. Itt a poénokat megölte a kritikán aluli módon túljátszott „színészi” játék, a borzalmas vágás, a szörnyű rendezés, hogy a forgatókönyvről többet ne is említsek. A part2-t a felénél szüneteltetnem is kellett. Nagyon megbántam, hogy erre időt szántam egyáltalán. Aki olvasta a könyvet annak azért, aki még nem annak azért nem ajánlom ezt a borzalmat.

Hippoforaccus 

Zseniális ez a film. Egy munkatársam ajánlotta egy pár éve, mert rákérdeztem, nem-e tud valami jó fantasy-t. Nagyon jól eltalálta az ízlésemet. akárhányszor meg tudom nézni, és végig tudom kacagni az egészet. Ráadásként ennek köszönhetem, hogy immár az összes magyarul megjelent korongvilág könyv tulajdonosa, és olvasója is vagyok.

Papusz

Azt hittem, a Korongvilág kb. megfilmesíthetetlen, de ez teljesen korrekt. Jó ötlet volt a narrátor, anélkül tuti nem adta volna így át a hangulatot.

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

Trymon: És, jó a buli?
Halál: Igen, bár azt hiszem, éjfél környékén ellaposodik majd a hangulat.
Trymon: Miért?
Halál: Mert azt hiszik, akkor én is leveszem a maszkomat.

Valentine_Wiggin 

Cohen a Barbár: Ninc isz nehezebb, mint fogak nélkül hősznek lenni. Ha fél szemed van ninc gond. De ha a fogad hiányzik, szenki szem vesz komolyan…

Valentine_Wiggin 

Halál: Azt hiszem, már megint Rincewind közeli élményben volt részem…

Valentine_Wiggin 

Cohen a Barbár (válaszul a kérdésre, hogy mik a legnagyobb örömök egy férfi életében): Meleg víz. Jó fogszor. Ész puha klozetpapír.

Valentine_Wiggin 

Patrícius: És meg ne próbálj elmenekülni!
Rincewind: Meg se fordult ilyesmi a fejemben…
Patrícius: Akkor a helyedben beperelném az arcomat rágalmazásért.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján