A kenguru (1975) 34

95' · magyar · kaland 12

Varjú István ifjú teherautó-vezetőnek minden álma az, hogy kamionra kerüljön és világot lásson. Célkitűzéseinek mindent alá is rendel. ZiL teherautójára egyszer felvesz egy stoppos lányt, és bár tetszik neki, nem szegi meg a munkafegyelmet, vállalja a „kenguruság”-ot. A kőbányai munkáslánnyal,… [tovább]

Képek 6

Szereposztás

Gálffi LászlóVarjú István
Vándor ÉvaZsozsó
Koltai RóbertJocó
Pásztor ErzsiZsozsó anyja
Tarján Györgyistoppos lány
Füller Dezső
Csapó János
Trokán Péter
Németh Nóra
Bregyán Péter

További szereplők

Kedvencelte 1

Várólistára tette 15


Kiemelt értékelések

Nórcsy08

Se eleje, se vége, se értelme az egész filmnek. Igaz, hogy a mai világtól távol áll, de ez a szöveg, a megnyilvánulás, egyszerűen katasztrófa volt. Két kedvencem az egész filmből a „jó vagy nálam" és a „lesmárollak" szövegrészlet volt, ezt fixen sokat fogjuk még emlegetni. Vajon tényleg ennyire terjedt ki akkoriban a párbeszéd és a gondolkodásmód is ilyen volt? Persze a kamionok és a teherautók miatt megérte megnézni – na de nem nekem. A végén értetlenül álltam a történtek előtt és próbáltam rájönni, mi is a film tanulsága, mi volt itt a lényeg? Az önfeláldozás, a megváltozás, a szeretet, szerelem, más előtérbe helyezése, az álmok megváltozása, netalán az álmok feladása? Őszintén nem jöttem rá.

Ratsui 

Jó kis magyar film a 70-es èvekből, szuper orszàgúti jelenetek, natur szèpsègű nők ès beat zenèk.
Klasszikus darab.

szolykahajni

Az értékeléseknél láttam, hogy megoszlanak róla a vélemények… Vegyes érzéseim vannak nekem is, de összességében inkább tetszett, mint nem. Hangulatos volt a főszereplő munkájának és életstílusának bemutatása, habár szimpatikus nem lett számomra… Jól építették fel a menni-maradni, nagyra vágyni vagy a könnyen elérhetőt elfogadni, stb dilemmáit, és végül egyszerű, hétköznapi válaszokat kaptunk, minden teátralitás nélkül, szerintem ez is pozitívum. Gálffi Lászlóról viszont nem annyira mondható el, hogy mellőzte volna a teátralitást, néhol a karakterétől elég idegen módon mozgott, beszélt, de ez persze gondolom nem egyéni döntés, hanem rendezői instrukció is…
Magamtól sosem került volna elém ez a film, úgyhogy örülök hogy M. jóvoltából megnéztem. Egyszer nézős, de azért jól megcsinált valami volt ez.

ChEebor 

Könnyű kis film, ami a magyar 70-es évek életérzését adja át. Alibi történet, kellemes városi és vidéki tájak, szép nők és csúcs zene jellemzik.

Gabriella_Balkó 

Hát ez elég gyenge film volt. Én csak a zene miatt néztem meg, mert megvan itthon lemezen…


Népszerű idézetek

adrica

Varjú: Ne tessék bántani Zsozsót! Az a helyzet, hogy jók vagyunk egymásnál!
Zsozsó anyja: Mi?
Varjú: Jó vagyok nála…
Zsozsó: Azt akarja mondani, hogy együtt járunk.
Zsozsó anyja: Micsináltok?
Zsozsó: Együtt járunk.
Zsozsó anyja: Egy stricivel?
Zsozsó: Anya, a Kánya nem strici. A Kánya angolul is beszél… Mondj már valamit angolul!
Varjú: Jú ár máj desztiní.
Zsozsó anyja: Mit mond?
Zsozsó: Azt, hogy ne haragudjon, asszonyom.

1 hozzászólás

Hasonló filmek címkék alapján