A kapitány küldetése (2020) 54

News of the World
118' · amerikai, kínai · dráma, western 13

Észak-Texas, 1870, eső és hideg. Jefferson Kyle Kidd kapitány az amerikai polgárháborúból hazatérve azzal keresi kenyerét, hogy településről településre vándorolva a nagyvilág híreit olvassa fel a helyieknek. Wichita Fallsban elvállal egy különleges megbízást: el kell kísérnie San Antonióba a… [tovább]

angol · angol
angol

Szereposztás

Tom HanksCaptain Jefferson Kyle Kidd
Neil SandilandsWilhelm Leonberger
Helena ZengelJohanna Leonberger
Chukwudi IwujiCharles Edgefield
Thomas Francis MurphyMerritt Farley
Michael Angelo CovinoAlmay
Fred HechingerJohn Calley
Ray McKinnonSimon Boudlin
Mare WinninghamDoris Boudlin
Elizabeth MarvelMrs. Gannett

További szereplők

Várólistára tette 66


Kiemelt értékelések

Haspók 

Csöppet unalmas volt számomra, de Tom Hanks sokkal nézhetőbbé tette a filmet, mint azt az elején gondoltam volna. A legjobban a kapitány és Johanna közt kialakuló barátság bemutatása tetszett.

clarity 

Tom Hanks-et akkor is megnézném bármiben, ha papírzacskót húzna a fejére… de ez most nem volt az igazi. nem tudom, milyen lehet a könyv, de szerintem ebben a történetben nincs annyi, ami miatt működhetne akár papíron, akár filmvásznon. egyszerűen rém unalmasnak találtam végig a cselekményt.

MrsCumberbatch 

Igazából… Aranyos meg minden, de tényleg. Emberségből jeles és tetszettek a párbeszédek, főleg a végén mikor elkezdtek összebarátkozni és egymás nyelvén próbálkoztak. De az elég soká lett. Olyan vészesen unalmas az út a találkozától a barátkozásig, hogy nekem inkább tűnt három órának a film, mint kettőnek… És ezt a kiscsaj vergődése is vészesen hosszabbította… Értem én, hogy fél meg minden, de jó formán hozzá se ért senki már visított… Bah…

Szóval. Történet érdekes, eleje és vége jó, de a film 70%-a uuuuuuuncsi és idegesítő. E van.

monokrom22 

A kapitány küldetése egy jó film, de semmi extra. A színészek elviszik a hátukon, a köztük lévő kapcsolat szerethető, a western hangulat magával ragad, a gyengécske CGI-t remekül ellensúlyozza a pofás fényképezés. A zenék többnyire szerethetőek, a kezdés viszont lapos, és hiába vannak remek pillanatok a film közepe táján szép számmal, a lezárás megint nem sikerül erősre. A cselekmény hemzseg a klisékben, de ezen felül lehet emelkedni és egy kellemeset kalandozni a vadnyugaton. Bár egy 15 perccel lehetett volna rövidebb ez a kaland.

brena 

Dráma ami a vadnyugaton játszódik!Nem tipikus western film,1 lövöldözés nem elég ahhoz ;)
Tom Hanks miatt végig néztem,de a kislány is nagyot alakított!

Wolly

Oh, ez a film hosszú, és vontatott, amit nem ártott volna tudni az elején. Amint átszellemülünk, vagy ha előre szóltak volna, akkor nem is lenne ezzel gond.
Szóval szólok, hogy ez egy LASSÚ FOLYÁSÚ FILM!
Tom Hanks persze kb. mindig jól alakít, a kislány is jó volt, a történet is jó volt, a látvány is jó volt, szóval minden jó volt, de azért megmaradt bennem az, hogy nem egy cselekményben gazdag film.
És annyira még csak nem is mélyenszántó. Vagy lehet többet kellene elmélkednem rajta.
Oke, persze, jó volt, amikor felnyitotta a bányászok történetével az emberek elméjét, de azért ilyen kis apróságokból, és ennyire elszórtan nem lehet építkezni.
A végén nem volt jól érzékeltetve az idő.
Jó volt, nem fogom mostanság újranézni az biztos, és valami hiány van bennem

Kinopio_cryptro

A film a western műfajában indul, bár ez inkább egy road movie némi western körítéssel nyakon öntve, mintsem a szó szoros értelmében vett western. Ugyan megvannak benne a műfajra jellemző sajátosságok, de aki fegyver párbajokra számít, az csalódni fog.
A történet, mely néha lassú – talán túl lassú is – eléggé klisés. Sokszor kitalálható, hogy hőseinkkel mi fog történni, ami nem biztos, hogy nagy gond, hisz inkább a karakterek közötti kémia, semmint a csavaros történet a lényeg.
Tom Hanks, bár elsőre ijesztő – először ölti magára vadnyugati karakter szerepét – a szerepre, a szokásos profizmussal oldja meg a feladatát. Ifjú társa, Helena Zengel is remekül hozza a karakterét, ezzel méltó társnak bizonyulva a nagy „öregnek”. Úgyhogy igen. Az apa-lánya kémia nagyon szépen működik a filmben.


Hasonló filmek címkék alapján