A kapitány küldetése (2020) 129

News of the World
118' · amerikai, kínai · kaland, dráma, western 13

0 díj · 6 jelölés

Észak-Texas, 1870, eső és hideg. Jefferson Kyle Kidd kapitány az amerikai polgárháborúból hazatérve azzal keresi kenyerét, hogy településről településre vándorolva a nagyvilág híreit olvassa fel a helyieknek. Wichita Fallsban elvállal egy különleges megbízást: el kell kísérnie San Antonióba a… [tovább]

angol

Szereposztás

Tom HanksJefferson Kyle Kidd kapitány
Helena ZengelJohanna Leonberger
Neil SandilandsWilhelm Leonberger
Chukwudi IwujiCharles Edgefield
Thomas Francis MurphyMerritt Farley
Michael Angelo CovinoAlmay
Fred HechingerJohn Calley
Ray McKinnonSimon Boudlin
Mare WinninghamDoris Boudlin
Elizabeth MarvelMrs. Gannett

További szereplők

Kedvencelte 2

Várólistára tette 89


Kiemelt értékelések

Haspók 

Csöppet unalmas volt számomra, de Tom Hanks sokkal nézhetőbbé tette a filmet, mint azt az elején gondoltam volna. A legjobban a kapitány és Johanna közt kialakuló barátság bemutatása tetszett.

_Vica_

Hiányzott belőle valami, ámbár szép lezárást kaptunk mint amilyet sejtethettünk is az elejétől.
Tom Hanks vitte a hátán a filmet, ő miatta adtam 7 pontot rá. Hozta a western hangúlatot is, jók voltak a dialógusok a színészek között, mégis valami hiányzott. Egyszer nézős volt számomra.

MrsCumberbatch 

Igazából… Aranyos meg minden, de tényleg. Emberségből jeles és tetszettek a párbeszédek, főleg a végén mikor elkezdtek összebarátkozni és egymás nyelvén próbálkoztak. De az elég soká lett. Olyan vészesen unalmas az út a találkozától a barátkozásig, hogy nekem inkább tűnt három órának a film, mint kettőnek… És ezt a kiscsaj vergődése is vészesen hosszabbította… Értem én, hogy fél meg minden, de jó formán hozzá se ért senki már visított… Bah…

Szóval. Történet érdekes, eleje és vége jó, de a film 70%-a uuuuuuuncsi és idegesítő. E van.

Bence 

Valami miatt kicsit tartottam ettől a filmtől, nem is értem, miért, mert Tom Hanks neve garancia kellett volna hogy legyen, és végül naná, hogy elképesztően jó élmény volt. Ha valaki úgy érzi, hogy egyetlen motivációs könyv vagy tréning sem nyújtja azt a hatást, amire vágyik, akkor ennek a filmnek a lencséjén tekintsen a saját életére, és hegyeket tud majd megmozdítani.

Imma 

Ez a film minden alapvető igényemet kielégíti, jók a színészek (ezesetben kifejezetten szuperjók), jók a szerepek, a film érdekes, szép, és spoiler. Plusz az egyik kedvenc zsánerem. Úgy tűnik, ennél többre tényleg nincs szükségem, mert szerettem nézni, és visszagondolni is jó rá.
Ajánlom a western életérzés azon kedvelőinek, akikből még nem ölt ki minden érzést a vadnyugat.

clarity 

Tom Hanks-et akkor is megnézném bármiben, ha papírzacskót húzna a fejére… de ez most nem volt az igazi. nem tudom, milyen lehet a könyv, de szerintem ebben a történetben nincs annyi, ami miatt működhetne akár papíron, akár filmvásznon. egyszerűen rém unalmasnak találtam végig a cselekményt.

negoti 

Ez olyan 'tomhankes" a mindig jó fiú, aki mindig jót tesz, de nem baj, mert így, és ezért szeretjük. Egy kicsit lassú a film, de valahogy beleillik a történetbe ez is, mert a Johanna és a kapitány között kialakuló kapcsolatot nem lehet 90 percben elmesélni.

SunflowerSz 

Tom Hanks szokás szerint csodás volt, a filmmel kapcsolatban viszont kicsit vegyes érzéseim vannak. A western hangulatot szerintem nagyon jól megteremtették benne és tényleg ilyen „road movie” jellege volt az egésznek. Viszont a közepe felé egy kicsit túl sok lett nekem a nyűglődés, ott egy picit „meguntam” az egészet, de a végén mégis úgy éreztem, hogy kerek lett a sztori a maga módján. Nagyon szépen alakult a Kapitány és Johanna kapcsolata, lassan megbarátkoztak egymással, elkezdték egymást tanítgatni a saját nyelvükre, de igazából szavak nélkül is lassan megértették egymást. Kialakult közöttük egy erős kötődés egymáshoz és habár az elején idegenek voltak a végére igazi szülő-gyermek kapcsolat lett ez az egész. A vége szerintem nagyon szép lett, de ettől függetlenül bennem maradtak ezek a vegyes érzések, mert úgy érzem, hogy a film „kitöltése” sajnos unalmas lett.
Az a zene a stáblista alatt viszont nagyon tetszett, jó kis western hangulata volt annak is :)

monokrom22 

A kapitány küldetése egy jó film, de semmi extra. A színészek elviszik a hátukon, a köztük lévő kapcsolat szerethető, a western hangulat magával ragad, a gyengécske CGI-t remekül ellensúlyozza a pofás fényképezés. A zenék többnyire szerethetőek, a kezdés viszont lapos, és hiába vannak remek pillanatok a film közepe táján szép számmal, a lezárás megint nem sikerül erősre. A cselekmény hemzseg a klisékben, de ezen felül lehet emelkedni és egy kellemeset kalandozni a vadnyugaton. Bár egy 15 perccel lehetett volna rövidebb ez a kaland.

brena 

Dráma ami a vadnyugaton játszódik!Nem tipikus western film,1 lövöldözés nem elég ahhoz ;)
Tom Hanks miatt végig néztem,de a kislány is nagyot alakított!


Hasonló filmek címkék alapján