A holló (2012) 69

The Raven
106' · amerikai, magyar, spanyol, szerb · thriller, krimi 16

Amikor a XIX. századi Baltimore-ban egy anya és lánya brutális gyilkosság áldozata lesz, Emmett Fields nyomozó megdöbbentő felfedezést tesz. A bűntény egy fiktív esetre emlékeztet, amiről részletesen számolt be a helyi újság Edgar Allan Poe egyik történeteként. Miközben a rendőrség magát Poe-t… [tovább]

angol
angol · magyar
angol

Képek 9

Szereposztás

John CusackEdgar Allan Poe
Luke EvansEmmett Fields
Alice EveEmily Hamilton
Brendan GleesonColonel Hamilton
Brendan CoyleReagan
Oliver Jackson-CohenJohn Cantrell
Kevin McNallyMaddux
Fancsikai Péterfiatal férficsontváz
Hirdetés

Kedvencelte 16

Várólistára tette 64


Kiemelt értékelések

mazsolafa

Nincs is annál rosszabb, ha egy izgalmasnak szánt film a néző által unalomba fullad. Talán mondhatjuk, hogy ez a nem sikerült kategória és bőven többet ki lehetett volna belőle hozni. Nem tudom, ki hogy van vele, de én kifejezetten utálom, ha olyan sötétre fényképezik a filmet, hogy nem látom, mi történik.

piciszusz 

Annyira nem voltam tőle elájulva. Egyedül az tudott bennem bármi érzést előcsalni, amikor spoiler.
Uncsi volt a nyomozás, kapkodtak, nem éreztem teljesnek a sztorit, meg néha benyögtek egy verset, hogy tudjuk kiről is van szó.

1 hozzászólás
Ancsúr 

Már sokadjára nézem meg, de még mindig ugyanolyan unalmas, mint amilyen első megnézésre volt. Mondhatni egyáltalán nem kötötte le a figyelmemet. Pedig izgalmasnak ígérkezett, de nagyon el lett szúrva.

Zohannna

Nekem ez túl félelmetes volt. Tipikus látványt nyújthattam: mikor a durva, vértől fröcsögő részeket mutatták és én eltakart szemmel kikukucskálok két ujjam közt…

Barbella

Én odáig vagyok az Edgar Allan Poe hangulatért, és John Cusack az egyik kedvenc színészem, de ettől a filmtől valahogy mégsem dobtam hátast.
     Kriminek elég egysíkú és egyszerű, a drámához a karakterek túl kétdimenziósak, thrillerként meg ne is beszéljünk róla. Igazából nem rossz film, csak olyan semmilyen, és én ezt nagyon sajnálom.

Ascyra 

Annyira szeretem Poe-t, hogy biztosan borzasztóan elfogult vagyok e film esetében (is). A történet annyira magával ragadó, annyira steampunk vonal, hogy egyszerűen szomorúvá tett, hogy véget ért. Szerettem volna ott lenni, vele kutatni, végigjárni azt az ösvényt amin Ő járt. John Cusak igazi jutalomjátéka! Nem csak művészi, kifinomult, de bájos és magával ragadó. (engem meglepett!) A film hangulata és érzékletes, nüansznyi ideig látható képei, a villanások… nagyon ott van. Mindenki számára kötelező darab, aki szereti a dark fantasyt és horror kategóriát. Engem a sztori szinte nem is érdekelt: szájtátva bámultam ezt a filmet. Sok ilyet szeretnék még a jövőben látni!

Dániel_H 

Szeretem az olyat, amikor filmnézés közben hasznát veszem a korábbi olvasmányaimnak, így esett ez most is. Jó a történet, lehet izgulni az arra hajlamosaknak. Cusack, de még a kevésbé ismert Luke Evans is jól játszik, passzol a zene.
Nagyon el lett találva ez a borús-szürke világ, és a naturalista ábrázolás is.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján