A csönd hangja (2020) 6

Voice of Silence / Without a Sound · 소리도 없이 / Sorido Eobsi
99' · dél-koreai · dráma, thriller, krimi 15

Két férfi egy bűnügyi szervezetnek dolgozik. Az a dolguk, hogy feltakarítsák, amit a szervezet maga után hagyott, és eközben egy váratlan helyzetben találják magukat.

koreai · angol

Szereposztás

Yoo Ah InTae In
Yoo Jae MyungChang Bok
Moon Seung AhBae Cho Hee
Jo Ha SeokJung Han
Seung Hyung BaeJoon Cheol
Im Kang SungYong Seok
Yoo Sung JooIl Gyu
Kim Ja YoungMyung Hee
Seo Dong SooYoung Mook
Kim Han NaHan Seul

További szereplők

Várólistára tette 40


Kiemelt értékelések

Theana 

Hajnalok hajnala van és ez nem egy esti mesére való film, nagyon felkavaró volt. Először nem tudtam beazonosítani, hogy Stockholm-szindrómáról van szó az elrabló és az áldozat között, utána kellett egy kicsit olvasnom. A leírások alapján amúgy sem tudtam, hogy mire számítsak, de semmiképpen sem gondoltam volna erre. Az elején kicsit viccesebbre vették a figurát, bár már akkor látni, hogy Tae In-nel nincs valami rendben, de így visszagondolva eszembe sem jutna nevetni.
Yoo Ah In, ahogy már szerencsésen megszokhattuk, ismét nagyszerűt alakít egész egyszerűen csak az arcmimikájával. És minden átjön. Igazi tehetség ez az ember, komolyan.
Kis kitérő. spoiler Kitérő vége.
A vérsikálásról az Ágnes asszony jutott eszembe, gondolom, hogy Dél-Koreában nem igazán ismeretes Arany János költészete, de hihetetlenül jól illik ahhoz a részhez, amikor mossa és kicsavarja a véres ruhákat. spoiler
Szóval a cselekmény már itt kellemetlen, de amikor belép a képbe a kislány, onnantól válik igazán azzá. Eleinte tisztán látni a jó és a rossz határvonalát: az emberrablót rossznak könyveljük el, az áldozatot sajnáljuk. De az a bizonyos határ kezd elmosódni, amikor a rabló és a kislány között kialakul egyfajta bizalmi kapcsolat és ez annyira természetellenes, hogy végigfészkelődtem a filmet. Mert nem tudtam álláspontra jutni azzal kapcsolatban, hogy akkor ez most jó-e vagy rossz? Pedig egyértelmű. spoiler Viszont ez az elmosódás egészen félelmetes.
De hogy miért is ez a cím? spoiler Olyan hangos ez a világ, mégis rengeteg benne a csendes ember, aki nem tud vagy nem mer, mert nincs rá lehetősége, vagy nem is akar megszólalni. Chang Bok egyszer megkérdezi Tae In-t, hogy mit csinálna, ha ő nem lenne vele. A néma társadalom és a helyette döntő bíráskodók, akik ha egyszer kikerülnek a képből, maguk mögött hagyják a döntésképtelen népet és a következményeket, amelyeket nem az fog elszenvedni, akit megilletne igazából.
Hidegrázó ez a cím.

9 hozzászólás

Hasonló filmek címkék alapján