Vadkaland (2006) 54

Amint az utolsó gondozó is kiteszi lábát a New York-i állatkert kapuján, indul a buli, a hancúr. Egyik nap azonban valami megzavarja az állatok felhőtlen jókedvét: Sámson oroszlán egy szem fiát elhajózzák a természetbe, hogy visszatelepítsék vadon élő társai közé. Az ifjú sörényesnek viszont… [tovább]

angol

Szereposztás

Kiefer SutherlandSámson (hang)
James BelushiBenny (hang)
William ShatnerKazar (hang)
Eddie IzzardNigel (hang)
Janeane GarofaloBridget (hang)
Patrick WarburtonBlag (hang)
Greg CipesRyan (hang)
Richard KindLarry (hang)
Chris EdgerlyJames (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 24


Kiemelt értékelések

Lahara

Ez a Madagaszkár koppintása. Vagy valami olyasmi.

1 hozzászólás
Kemiviki 

Hát ez nem volt valami nagy durranás. Gagyi rajzfilm, a Madagaszkár történetével és érzetével.
Nekem az animáció se tetszett nehezen szoktam meg, valamiért olyan furcsa volt.
És vagy 5 este kellett mire végig tudtam nézni, mert annyira nem tudta a figyelmem fenntartani hogy folyamatosan belealudtam.

kedaiyun

Egy hirtelen ötlettől evzérelve néztem meg ezt a filmet. Eszembe jutott, hogy még nem is láttam, pedig Disney, és ezzek ki akartam pipálni egy újabb tételt a lsitán, ám kiderült, hogy ez nem része a Disney egész estés filmek sorozatának. Nem baj, nem is ez a lényeg.
A Vadkaland nem annyira ismert alkotás, és a maga korában sem volt túl sikeres. Sokan a Madagaszkár koppintását látták benne, és én is úgy gondolom, hogy elég nagy hasonlóságok vannak a két film között. Mindkettőben ugyanaz New York-i állatkert szerepel, oroszlán a főhős, és a fő történetszál is akörül bonyolódik, hogy az állatkerti állatok véletlenül a vadonban kötnek ki a tengeren át. Persze sok különbség is van, nem teljesen azonos a két film.
Sajnos nekem nem nagyon tetszett a Vadkaland. Úgy érzem, túl sok mindent akartak belezsúfolni egyetlen filmbe az alkotók, és emiatt nem volt egy íve a történetnek, csak apró darabkákból állt. Túl sok volt a mellékszereplő, és ezen belül a jelentéktelen mellékszereplő. Ők azok, akik egy-egy pár perces jelenet erejéig felbukkannak, aztán végleg eltűnnek. Nem azt mondom, hogy minden karakternek az elsőtől az utolsó percig szerepelnie kell, de számomra így széttagolt lett az egész, az egyes jelenetekből kijött volna egy sorozat is.
Ha már a szereplőknél tartunk, egy kicsit túlhasználták a comic relief-karaktereket, ezen belül is az egymást folyamatosan ugrató, piszkáló, viccesen veszekedős párost. Egy filmben általában egyszer szokták elsütni ezt, de itt volt ebből a fajta karakterből szinte minden helyszínen egy: krokodil, keselyű, kaméleon, meg az elején a víziló és a kenguru. Persze ezek a szereplők is csak feltűntek és eltűntek, tehát semmi jelentőségül nem volt. Erre értettem, hogy a kevesebb több lett volna, vagy kijött volna egy sorozat. A kisoroszlán aranyos volt, meg a kígyó volt az talán, aki tetszett.
A poénok elég fárasztóak voltak és inkább gyerekesek, a szleng is kicsit túlzás volt szerintem. A sztori egy kicsit Madagaszkár, egy kicsit Oroszlánkirály. A fő drámai rész is elég súlytalan volt, habár egy jelenet elég nyomasztóra sikeredett.
A vadonos részben volt egy pár hatalmas WTF. Eleve az egész hajókázás meg már a kiszökés is elég hihetetlen volt, de aztán az, hogy egy gnúcsorda a dzsungelben jön szembe (és a gnús rész folytatása)… Persze, tudom, ez egy animációs film.
Amikor először láttam a Madagaszkárt, nem nagyon tetszett, mert túl hiperaktívnak tartottam, és túl idegbetegnek a szereplőket. Aztán megszerettem, mert vicces volt, jó poénokkal. Sajnos a Vadkaland nem hinném, hogy újranézős lesz, mert most is alig vártam, hogy vége legyen.

Lobo

Története eléggé a Madagaszkárra emlékeztetett, de ebben legalább ott volt Eddie Izzard hangja :)

Lilla99 

Gyerekkorom egyik kedvenc meséje. Kb 4-5 éve nem láttam már és most jó volt újra megnézni. Hozza ugyanazt, amit 7-8 éves koromban. Nagyon szeretem, aranyos kis történet aranyos szereplőkkel.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján