Trója (2004) 442

0 díj · 1 jelölés

Az ókori Hellászban az irodalom talán legismertebb szerelmespárja – Parisz, Trója hercege (Orlando Bloom) és Helené, a spártai hercegnő (Diane Kruger) – ártatlan találkozásából akkora háború robban ki, ami egy egész civilizáció végromlását fogja előidézni. Parisz elszereti és elrabolja Helenét… [tovább]

angol

Képek 14

Szereposztás

Brad PittAkhilleusz
Eric BanaHektór
Orlando BloomParisz
Diane KrugerHelené
Julie ChristieThetisz
Peter O'ToolePriamosz
Brendan GleesonMeneláosz
Brian CoxAgamemnón
Sean BeanOdüsszeusz
Rose ByrneBríszéisz

További szereplők

Kedvencelte 87

Várólistára tette 87


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Mitológia hollywoodi szemmel. Tehát; jóképű férfiak, szép nők, csatajelenetek. Igaz, a görög mondavilág ezen története egyébként sem a kedvencem, de többségében azért nézhető és élvezhető, izgalmas film volt. Szerintem a játékidőt mondjuk durván túltolták; engem azért ennyire nem kötött le. Nem gondolom, hogy újranézős lenne, ahhoz túlzottan irritáltak a szereplők, főleg Parisz.

Pandalin 

Az elvakító szerelem, ami hülyeségre ösztönöz, a férfi büszkeség, ami indokot szolgáltat és a mérhetetlen hatalomvágy, ami több ezrek életébe kerül.
Ókori mitológia, történelem, hollywoodi köntösben. A csaták és a párbajok jók lettek.
Parisz karaktere annyira idegesítő, hogy el sem tudom mondani, önző, gyáva és sunyi. Egyszer szól igazat, akkor pedig nem hallgat rá senki.
Agamemnón karakterét nagyon jól eltalálták. Akhilleusz túl szívtipró szépfiúra sikeredett.
Sean Bean Odüsszeuszként nem sokat tűnik fel, de legalább nem hal meg. :D

szolykahajni

Amit látok, látvány, amit hallok (a film többi része) halvány. :)

1 hozzászólás
Kemiviki 

Nagyon nagyon szeretem ezt a mondakört, s annak ellenére, hogy a film inkább a látványfilmek közé sorolható szerintem, nagyon imádom.
Az egész film hangulata nagyszerű, a zenék fenomenálisan jól el lettek találva. Paris talán túl nyámnyila lett, de rajta kívül senkivel sem volt baj.
Akhilleusz <3 Ajjj de jól játszotta Brad Pitt a karaktert. Bríszéisz karakterét is megkedveltem, azért eléggé talpraesett kis csaj volt.

„De szívesen látnék olyan királyt, aki maga vívja a csatáit.”

spoiler

Bee

Mikor először láttam nagyon odavoltam érte . Most már kicsit másként látom, de nem sokkal.
A hangulata felejthetetlen ennek a filmnek.
És megint meg kell említsem Horner zenéjét; fantasztikus. Nagyon jó támasztékot ad az eseményeknek, súlyt a cselekménynek .

szymba23

A XXI. század egyik legszebb és legjobb történelmi filmje, ami az ókorban játszódik. Nagyon sokszor láttam már, de tegnap végre sikerült megnéznem a rendezői változatot, ami 3 órás. Fantasztikus új élményeket okozott, ezzel is alátámasztva, miért is imádom ezt a filmet. Gyönyörű, megható, szomorú, és a kő kemény ókori élet…ókori háború, amelyet ez a film teljesen visszaad.
A szereplőválogatást nagyon eltalálták, Brad Pitt, Eric Bana, Orlando Bloom… mindenki jó volt úgy, ahogy van. Nem cserélnék le egyetlen egy szereplőt sem.

cirilla

A film, ami annyira Hollywood és mézes-mázos, mégis megvett kilóra. Persze távolról sem tökéletes, sőőőt, mint egy olyan fura egyén, aki alapjáraton imádja az Íliászt, nem egy ponton idegesített, hogy ez most így mi. Mégis ennek ellenére is ez a két és fél óra csak úgy elrepült, az egész film hangulata azért nem volt rossz (főleg ha elvonatkoztatunk minden háttértől és csak úgy nézzük, mint egy ókori Hellász világában játszódó filmet), a jelmezek és a film zenéje kifejezetten jó volt. Btw, a film verzióban is csak Hektór az egyetlen értékelhető férfi karakter…

Cendrillon0002

Harmadikban olvastam az Iliászt és kislány korom óta nagyon szeretem a mitológiát, úgyhogy kíváncsi voltam rá, mikor ment a tv-ben. Nagyon szép film, méltó feldolgozása az eredeti történetnek. A karakterek kidolgozottak, de borzasztó hosszú.
Éés… végre egy film, amiben Sean Bean nem hal meg :D

Valcsa

Jó volt, de engem Parisz és Helené nagyon-nagyon felbosszantott… :D Ennyire önző hogy a fenébe lehet bárki is??! spoiler
Gyűlölöm az igazságtalanságot, spoiler, így ez a film is nagyon felhúzott… Látványos, izgalmas, de az emberi oldala nagyon bugyuta, még ha ez nem is feltétlen a film hibája – sokkal inkább magáé a történelemé.

Dorka 

A Trója rendezői változatát néztük meg 2 éve. Nem igazán tudom megmondani pontosan, mi pluszt raktak bele, érzésem szerint sokkal több lett így a véres csatajelenet – de rég láttam már a mozis verziót (abban az évben, amikor kijött, moziban). Egy biztos, ez a film csak megerősített abban, hogy a háborúban semmi költői nincs. Tetszett nagyon, amit az elején erről Hektor mondott. Párisz és Heléné pedig… ebben a narrációban legalábbis egyszerűen bolondok, felelőtlenek, és Helénének semmi joga nem volt Páriszt leszólni, hogy milyen fiatal, mert ő sem viselkedett érettebben. Bár én aztán a szerelem oldalán állok, de biztos, hogy nem két nép élete árán. Dühített az egész. De azt hiszem, a modern korban sem feltétlen kell ennél „okosabb” indok egy háborúra. Van valami egyszerű, amire aztán ugranak, jön mindenki más egyéb ürügyekkel (hatalom, dicsőség, pénz, hazaszeretet, kötelesség, …), és addig nem lesz vége, amíg az egyik porig nem rombolja a másikat. Mert Te megölted az unokaöcsém, én megöllek Téged, a másik öcs meg megöli őt… A kellemes benne az volt, ahogy megfigyeltem, hogyan változott az ízlésem az évek alatt :)


Népszerű idézetek

duracell

Te karddal, én fortéllyal küzdök. Mindenki azzal, amit az istenek adtak neki.

Deszy

A béke voltál az örök háborúban.

Deszy

Én már öltem. Hallottam halálhörgést. Láttam halálos sebet. Nincs benne semmi magasztos, semmi költői! Azt mondod, meghalnál a szerelemért, de nem tudod, mi a halál… És nem tudod, mi a szerelem!

Deszy

Ha valaha elbeszélik történetem, mondják el majd, hogy óriások közt éltem. Az ember úgy dől és kél, akár az őszi búza, de e néhány név soha nem merül feledésbe. Mondják el majd, hogy láthattam Hectort, lovak szelídítőjét, s mondják el, hogy Achilleus korában éltem.

Deszy

Az istenek irigyelnek minket. Irigylik a halandóságunkat. Azt, hogy bármelyik perc az utolsó lehet. Mindent megszépít számunkra a biztos halál.

Deszy

Most is az ellenséged vagyok, de az ellenségek is tisztelhetik egymást.

duracell

Sok háborút megvívtam életem virágában. Ezt birtoklásért, azt hatalomért, amazt a dicsőségért. Azt hiszem, a szerelemért harcolni mindnél előbbre való.

virrasztó

De szívesen látnék olyan királyt, aki maga vívja a csatáit!

Deszy

Az embert megigézi az örökkévalóság. Azt kérdezzük hát: visszhangot vernek-e tetteink a századok során? Hallják-e nevünket idegenek, ha már rég nem leszünk? Kérdezik-e majd, kik voltunk? Milyen bátran küzdöttünk, milyen lángolóan szerettünk?

virrasztó

A katona parancsra öl és parancsra hal meg.


Hasonló filmek címkék alapján