Tömény történelem (2016–) 24

A tengerentúlon hatalmas sikert aratott Drunk History nyomdokaiba lépve, a jó borok és finom pálinkák országában is eljött az ideje, hogy a magyarság históriáit néhány fenékig ürült üveg és pohár társaságában gondoljuk újra. A Spáh-ikrek – a rendező Dávid és az operatőr Károly – vezényletével… [tovább]

Szereposztás

Gryllus Dorkaönmaga
Trokán Nóraönmaga
Rezes Juditönmaga
Nyári Diánaönmaga
Kamarás Ivánönmaga
Árpa Attilaönmaga
Gáspár Tiborönmaga
Járai Mátéönmaga
Iszak Eszterönmaga
Anger Zsoltönmaga

További szereplők

Kedvencelte 5

Várólistára tette 29


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Nekem már maga a koncepció sem tetszik, ráadásul valahogy hiteltelen az egész. Egyeseknek az elfogyasztott alkoholmennyiségtől annyira részegnek kellett volna lenniük, hogy a saját nevüket se tudják, nem hogy még történelmi eseményeket. Meg én azok közé tartozok, akiknek az ittas ember nem vicces, hanem szánalmas. Viszont! Az abszurd történetekhez társuló színészi munkák, jelmezek és megvalósítások nagyon bejöttek; számomra ezek adták a paródiát és a humort. Megnéztem, néha jót mosolyogtam, de bőven elég volt belőle ennyi. Pláne, hogy a második évad minőségileg sokkal gyengébb lett az elsőnél.

MrsCumberbatch 

Szerintem undorító egy műsor. Megértem, hogy valakinek ez a szórakozás, hogy idióta emberek, részegen baromkodnak mondhatni régi 'nagy' embereket megalázva próbálnak értelmes mondatokat összehordani.
De ha reálisan megnézzük a koncepciót, csak annyi az egész, hogy reklámozzák milyen menő részegnek lenni, mert olyankor nagyon vicces vagy… Nem vagyok antialkoholista, de lőném le az összeset.


Népszerű idézetek

BiRo

Heckenasses-Landerer Vagy Langerer Sössössapa-Pappapapa Mindegy Teljesen Nyomda

Álmos álmában meglátta, hogy el kell hagyni Etelközt, mert szerinte itt sok a köcsög.

2. évad 7. rész – A hét vezér és Attila a hun
Ad3lka

Csenki Attila: Igazából… rossz dolog a szülés… mármint ugye ne━ ne━ nem! Jó dolog a szülés, csak fájdalmas – Bem apót megszülni, az igazán fájdalmas, hiszen szúr a borostája!

Ad3lka

Lakatos László: Stratégiai szempontból jó hely ez a Nándorfehérvár━ hogy miér'? A törökök onnan jönnek, érted?

Ad3lka

Lakatos László: Na, a lényeg – a főhóhérnak a felesége terhes lett, három gyereket várt, hármasikreket. Megkapták a CSOK-ot, érted? Ott má' megvolt, hogy a CSOK az övék, hát persze, hogy berúgott a csávó.

Beatrice, neked valami új kalandra van szükséged, el kell vetődnöd egy idegen országba, aminek a kultúrájáról semmit sem tudsz és meg kell változtatnod a világot. Elvégre Vízöntő vagy.

2. évad 6. rész – Beatrix és az első cigányprímás

Előd előjött az ötlettel, hogy kössünk vérszerződést, és tekintve, hogy délután kettő-három körül minden ősmagyar gyakorlatilag talajrészeg volt, ez az ötlet ez nem ütközött ellenállásba.

2. évad 7. rész – A hét vezér és Attila a hun

Előd: Nincs-e kedvetek megsebezni ütőerünket egy éles tárggyal s egy kupába gyűjteni szent vérünket, hogy egyességünket megpecsételvén lehessünk… Kössünk vérszerződést, így, hogy már délután is amúgy sakálrészegek vagyunk. Ma is.

2. évad 7. rész – A hét vezér és Attila a hun

Ond: Mi kell a vérszerződéshez, Előd?
Előd: A vérszerződéshez mindenképpen vér kell. És kardok. És egy kupa. Meg amúgy igyunk bort.

2. évad 7. rész – A hét vezér és Attila a hun

Hasonló filmek címkék alapján