Szinkronünnep – Szinkronikum Díjátadó Gála 2019 (2019) 1

Gala of the Hungarian Dubbing Industry 2019
80' · magyar · színházi felvétel, gálaműsor

Parádés estének lehettünk tanúi, ugyanis ismét megrendezték az Uránia Nemzeti Filmszínházban a szinkronos díjátadó gálát, a szinkronipar különböző szakmáinak kiemelt eseményét. A 2019-es a harmadik alkalom volt a Gála történetében, és a Szinkronünnep nevet viselte.

Képek 18

Szereposztás

Jáksó Lászlóműsorvezető
Csankó Zoltánlegjobb szinkronszínész
Bertalan Ágneslegjobb szinkronszínésznő
Tabák Katalegjobb szinkronrendező
Simkóné Varga Erzsébetlegjobb vágó
Gelencsér Adriennelegjobb gyártásvezető
Speier Dávidlegjobb szinkrondramaturg-fordító
Nemes Takách KataSelmeczi Roland Tálentum-díjazott
Szabó MátéSelmeczi Roland Tálentum-díjazott
Csifó Dorinalegjobb közönségdíjas színésznő

További szereplők


Népszerű idézetek

Londonna 

– Közönségkedvencek következnek. Közönségkedvenc szinkronhangok olyasmik, mint a Raffaello csokiban a mandula. Senki se látja, de… De imádjuk, nem?

Londonna 

– Figyelem! A magyar szinkron érték. Megóvása közös célunk. Nézzen ön is szinkronizált filmeket! Élvezze kedvenc magyar színészeinek hangját a mozivásznon is. Ne dőljön be a feliratozott filmeknek, ne hagyja, hogy a felirat a kép egytizedét kitakarva fontos vizuális információktól fossza meg. Ne hagyja, hogy az amerikai színészek összezavarják azzal, hogy egy Oroszországban játszódó filmben angolul beszélnek. A magyar hang az ön barátja. Figyelem! A színészi eredményt, és a szinkronstúdiókat bevonni tilos. A kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét, vagy nézzen meg egy szinkronizált oktatófilmet. Köszönjük!

1 hozzászólás
Londonna 

– Nagyon nagy öröm számunkra, hogy itt lehetünk és átadhatjuk ezeket a díjakat.
– De még nagyobb öröm, hogy ilyen klassz férfiakat fogunk felsorolni…

Londonna 

– Még annak idején a Hűvösvölgyi útra, amikor mentünk az 56-os busszal – ha jól emlékszem, akkor így kapaszkodtam egy kollégával, aki idősebb volt nálam körülbelül 8-10 évvel, és azt mondta, hogy… – mert mondtam, hogy én ezt nagyon szeretem csinálni. Akkor voltam olyan negyedéves főiskolás, ha jól emlékszem. És azt mondta, hogy ezt úgy fogod utálni öt év múlva, mint a szart. Hát, én még most is szeretem csinálni…

1 hozzászólás
Londonna 

– Ezekről a gyönyörű férfihangokról jutott eszembe, hogy az ókori görög drámákban ugye a női szerepeket is férfiak játszották. Ez is egy megoldás lehet, meg hát az NDK VHS kazetták, nem?… Hogy egy darab férfi fahangon: „Igen, igen, kibeleznek”. Szeretnénk most visszanyúlni a gyökerekig és felidézni az ókori görög hagyományokat. Nézzék meg, milyen lenne, ha hagyománytiszteletből ma is minden nőszerepet férfiak szinkronizálnának.

1 hozzászólás

Hasonló filmek címkék alapján