Steve (2010) 24

16' · angol · dráma, rövidfilm

Egy fiatal pár napi rendszerességgel látja vendégül földszinti szomszédját, Steve-t. Steve felhívja a figyelmet különböző gyakorlati problémákra, s alig várja, hogy teát kapjon. De valójában mi járhat a fejében?

Képek 9

Szereposztás

Keira Knightley
Tom Misonférfi
Colin FirthSteve
Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 65


Kiemelt értékelések

Theana

Az előttem lévők már mindent elmondtak, Colin pedig fantasztikus, mint mindig.
Hű, ez most nagyon megrázott, nem is tudok megszólalni.

1 hozzászólás
Mentavirág 

Steve egy magányos, akaratos szomszéd, sajnos manapság rengeteg ilyen embert látni. Olyanok is vannak, akik nem egyedül élnek, de mégsem tudnak egy jót beszélgetni valakivel, kiönteni a lelküket. Bár szerencsére hozzánk még nem viharzott be ilyen erőszakosan senki, de lett már másfél órás beszélgetés egy összefutásból. Néha megéri meghallgatni a másikat, hihetetlen élettörténeteket tudnak mesélni, igazi példaképként szolgálhatnak, és rácsodálkozhatunk, hogy mit is éltek át, főleg az idősebbek. Empatikusnak lenni nem mindig kifizetődő, ezt elismerem, de még mindig jobb, mint ilyen szívtelenül elhajtani egy embert, aki csak egy órát szeretne az életedből. Kicsit zizi, de azért szerethető. :)

7 hozzászólás
Londonna 

Ez a film nem más, mint egy igazi csoda. De komolyan. Hatalmas rajongója vagyok a műfajnak, különösen, amikor ilyen gyöngyszemeket bírnak készíteni a rendezők. Elképesztő…

A Steve egy gyönyörű film, személy szerint én (is) az orosz klasszikus irodalomhoz tudnám hasonlítani: főszerepben egy magányos férfi, mély érzésekkel, aki nemes egyszerűséggel csak próbálja túlélni az életét. A mindennapokat, amik óramű pontossággal ugyanúgy és ugyanúgy telnek – eseménytelenül, unalmasan, s teljesen egyedül. Szenved a lelke, szeretetre, társaságra vágyik, szinte üvöltve sír fel, mégsem hallja meg senki a segélykérését. Tipikus példája annak, hogy az emberek manapság mennyire és milyen magasról szarnak a másik fejére, hogy eszméletlenül felületesek, hogy képtelenek észrevenni azt, ha egy másik, a környezetükben lévő személy bajban van, hogy az segítséget (próbál) kér(ni) vagy csak egyszerűen arra szorul(na)…

Colin Firth csodásan alakítja ezt a karaktert [néhol emlékeztetve Harold Pinter Gondnokára, amihez szintén volt már köze :)], nem lehet nem szeretni. Én legalábbis az első perctől kezdve szimpatizáltam vele, s ha az én szomszédom lett volna, egészen biztos nem ezt műveltem volna vele, mint ez a bizonyos fiatal pár. spoiler

Összegezve tehát: A Steve egy magányos, idősebb úriember három napját meséli el, aki rokonok nélkül tengeti a mindennapjait egy londoni társasház földszinti lakásában. spoiler Nagyon sokszor láttam már és még nagyon sokszor fogom is… A minimum neki a 10 csillagocska.

Bory

Imádom Steve-t :) Én inkább simán hozzáköltöznék, h ne legyen magányos.

Kontra_Judit 

Ez egy igazán érdekes rövidfilm volt…Keira-t nagyon nem bírom, de itt remekül szerepelt. Bár angolul néztem és nem értettem belőle (majdnem) semmit, így is élveztem :)

5 hozzászólás
Negative_Singularity 

Mennyire távol élünk egymástól, mi emberek… nem négyzetméterben mérhető. Érdekes film volt, valós problémáról (segélykiáltásról), de annyira mégsem nyűgözött le. Az egyedüllét, vagyis inkább a társtalanság tönkre teszi az embert, erősebb vágy a lélekkapcsolat a szexualitásnál is – szerintem. Hát, ennyi gondolatot azért feltépett belőlem… De nem voltam oda érte.


Népszerű idézetek

Londonna 

Don't think for a moment that I'm even remotely interested in your opinion, I was merely voicing a rhetorical thought. It did not require reciprocation, least of all from you, you selfish fucker! Really, I strongly advise you not to speak!

szolykahajni

A deadline is a line before which everything is brilliant. And after which we are all dead.

Londonna 

And since I paid the mortgage yesterday it's my fucking front door this month anyway!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján