Signal (2016–2016) 3

Hae-Young (Lee Je-Hoon) works as a criminal profiler and is also a police lieutenant. Even though he is a cop, he doesn't trust cops due to his own past experience. Back in 2000, when Hae-Young was in elementary school, his classmate Yoon-Jung was kidnapped and later found dead. Hae-Young saw a… [tovább]

koreai

Szereposztás

Lee Je HoonPark Hae Young
Kim Hye SooCha Soo Hyun
Jo Jin WoongLee Jae Han
Jang Hyun SungKim Bum-Joo
Jung Hae KyunAhn Chi Soo
Kim Won HaeKim Gye Cheol
Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 12


Kiemelt értékelések

rhysciar 

Annyira szerettem volna minimum 10 csillagot adni neki, de képtelen vagyok az utolsó rész miatt.
Nagyon jó kis nyomozós sorozat volt, ami két szálon futott. Az egyik a jelenben, 2015-ben játszódott, és Park Hae Young hadnagyot valamint Cha Soo Hyun nyomozót követtük, a másik pedig a múltban (több év leforgása alatt az 1980-as évektől 2000-ig) játszódott, Lee Jae Han nyomozóval. A két időpontot Lee Jae Han ősrégi rádiója alkotta, amin keresztül Park hadnagy és Lee nyomozó volt képes beszélni egymással, és segíteni a másiknak az aktuális ügyeken.
Nem mennék bele túlzottan a történetbe, mert épp a csavarok miatt érdekes, viszont nagyon szép kört írt le, úgyhogy le a kalappal. Minden egyes ügy izgalmas és érdekes volt, miközben a fő történeti szál is haladt előre, ez utóbbival mindössze az az egy gondom adódott, hogy az utolsó rész egy lehetséges második évadot ígér, ami miatt a befejezés rendkívül élményromboló.
A színészeket hamar megszerettem, a főszereplőt alakító Lee Je Hoon azonnal a kedvencem lett, ahogy a Cha Soo Hyunt és a Lee Jae Hant alakító színészek is. Kim Hye Soonál külön ki kell emelnem, hogy remekül alakította a múltbéli, kezdő, naiv, szerelmes fiatal lányt, valamint a jelenkori énjét, a rideg, számító, ravasz nyomozót. Habár a két karakter nagyon messze állt egymástól, remekül alakította őket, és szerencsére a sorozat végére összeforrt a két időpontbeli Cha nyomozó, úgyhogy még egy indok, amiért örülhettem. Színészek közül egyébként csak a fiatal Park Hae Youngot alakító gyereket tudnám felhozni negatívumnak, az ő játéka nekem erőltetett volt, máskülönben mindenki jól hozta a formáját.
A másik pozitívuma a sorozatnak az, hogy a létező legminimálisabb szintre csökkentették a szappanopera sallangokat. Romantika alig van, az is inkább aranyos, nincsenek kómából felébredt emberek, titokzatos vagyonöröklés, vagy bármi más, amit eddig megszokhattunk, hanem kőkeményen a rendőri korrupcióról szól, a gyilkosságokat sem kendőzi el, és sokszor sajnos hiába szurkoltam az ártatlanoknak, mert nem nyertek, mégis ennek örültem talán a legjobban.
Mást azt hiszem nem is tudok mondani, csak azt, hogy mindenképp megéri megnézni ezt a sorozatot, persze csak akkor, ha az utolsó részre vissza tudjuk magunkat fogni. Nekem nem ment, úgyhogy rettentő mérges vagyok, viszont ha lesz második évad, akkor mindenképp folytatni fogom, és bizakodom a legjobbakban. Addig meg sírok egy keveset, amiért nem lehetek nyomozó.

4 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján