Sheng Tang Huan Ye (2018–2018) 5

An Oriental Odyssey / The Magical Nights of Glorious Tang · 盛唐幻夜
45' · kínai · kaland, romantikus, fantasy, sorozat, történelmi, rejtély 13 !
1 évad · 50 rész

A Tang Dinasztia idején járunk, ahol a nagylelkű Ye Yuan An, az Adóhivatal Segédminiszterének legidősebb lánya megmenti az amnéziás, fiatal fiú, Mu Le életét, akinek háttere is kész rejtély. Yuan An maga mellé veszi a fiút személyes szolgának, Mu Le pedig teljes alázattal és hálával szolgálja… [tovább]

Szereposztás

Janice WuYe Yuan An [Young Miss Ye]
Zheng Ye ChengMu Le [Prince Ah Ying]
Zhang Yu JianZhao Lan Zhi
Kiki DongMing Hui
Mickey YuanChen Tian Shu

Várólistára tette 19


Kiemelt értékelések

GentleRain 

Nem volt rossz, már a bemutatása idejétől a várólistámon csücsült. Kihívás miatt néztem meg, és bár nem bántam meg, de azért annyira nem tetszett. Tény, hogy igazi wuxia, de én jó pár epizódját untam, és szerintem kissé túl is volt már húzva a végefelé. A karakterek közül egyértelműen Mu Lan, Tian Shu és Ming Hui lett a kedvencem. Yuan An sokszor nagyon idegesítő volt, ahogy Lan Zhi is.
A végén meglepődtem, bár megszoktam már, hogy nem minden kínai dorama ér véget rózsaszín cukorhabfelhővel. Viszont szerintem illett a történethez ez a befejezés.

kkata76 

Azt hiszem, az egészben úgy három rész lehetett, amelyik nem kötött le annyira, mert nem vitte előre a sztorit, és néhol lehettek volna jobbak az effektek… ennyi negatívumot tudok mondani.
Valódi hamisítatlan wuxia, aki nem szereti a műfaj jellegzetességeit, de mégis megnézné a remek sztori miatt (vagy aki nem ismeri a wuxiát) az készüljön fel :D Nagyon látványos az egész sorozat gyönyörű helyszínekkel, díszletekkel, kosztümökkel, a fizika törvényeivel (vagy logikájával) a legkevésbé sem foglalkozó hősökkel. Nagyon látványosak a harci jelenetek, a csaták és a párharcok egyaránt, én nagyon élveztem…
A történet csavaros és kimondottan összetett, de a végére mindennek lesz jelentése (semmi sem marad indokolatlan, pl. egyes jelenetek, karakterek, amelyek a sorozat elején még nem odaillőnek tűnnek, magyarázatot kapnak a végére). Ezt imádtam benne, a sztori tényleg annyira logikusan van felépítve, és a végén annyi „aha-élményben” van része az embernek, hogy „ja tényleg”, meg hogy „ja, ez akkor azért volt” meg „ja, hogy ő ekkor azért volt pont ott”.
A sztorinak két része van, az első a nyomozós, a második a kalandos, először nem tudtam hova tenni a látszólagos törést a sori közepén, hogy mostantól nem nyomozunk tovább,és itt egy tök más jellegű sztori a folytatásban, de ezt nagyon hamar elfelejtettem, egyrészt mert nagyon izgalmas a második rész is, másrészt mert külön izgalmas, ahogyan fény derül a szövevényes háttérre és apránként megvilágosodnak a részletek.
A szereplők… Négy főhősünk van, igazából mindet szerettem, de azért a fő párunkat jobban, mert nos, Zheng Ye Cheng (khm :D) nos, igen. (A Let's Shake It c. sorinál írtam, amikor nőnek sminkelték, hogy ez a srác szebb, mint az összes színésznő együtt a sorozatban). Janice Wu hozott egy olyan hősnőt, aki belépett a kedvenc hősnőim táborába, és még nem sokan vannak itt. Nagyon szerettem, aranyos volt, kegyetlen, cuki, manipulatív, naiv és „badass” egyszerre, és Yuan An meg Mu Le tök jók voltak együtt. A másik legkedvencebb szereplőm Tian Shu volt, a jó fej varázsló, imádtam!
Mit írjak még róla? Csodás mese az egész, főleg a második része, tele varázslattal, sárkánnyal és egyéb lényekkel, jó és gonosz varázslóval egy gyönyörű és izgalmas világban, ahol nem lepődünk meg semmin.


Hasonló filmek címkék alapján