Sekai Kara Neko ga Kietanara (2016) 24

If Cats Disappeared from the World · 世界から猫が消えたなら
103' · japán · dráma !

A történet középpontjában egy fiatalember áll, aki egy nap megtudja orvosától, hogy halálos beteg. Nem sokra rá megjelenik előtte valaki, aki választás elé állítja, egy nappal tovább élhet, ha valami teljesen eltűnik a világból, úgy mintha nem is létezett volna.
A férfi elgondolkodik a… [tovább]

japán · angol

Képek 8

Szereposztás

Sato Takerua postás / ördög
Miyazaki Aoia postás első szerelme
Hamada GakuTsutaya ( a postás barátja)
Okuda Eijia postás apja
Harada Miekoa postás anyja

Kedvencelte 9

Várólistára tette 56


Kiemelt értékelések

Zahra 

Csodálatos film, mely komoly kérdéseket feszeget egy súlyos betegség jelenlétében. Vajon mi lenne, ha eltűnnének a filmek a világról? Vagy épp más, jelentéktelennek tűnő dolgok? Mert az biztos, hogy valamit megváltoztatna. És mi vajon kinek hiányoznánk ha egyszer csak eltűnnénk?
Ilyen és ehhez hasonló komolyságú kérdéseket boncolgat a film, így nem könnyű megemészteni, de mindenképp megéri megnézni.
A színészi játék tökéletes és a szomorkás hangulat is adott.

Yuuko 

Bármennyiszer látom, mindig sírok rajta. Nagyon megszerettem ezt a filmet.
Igazából röviden nem is tudom megfogalmazni róla a gondolataimat, de imádom. És a cica nagyon aranyos benne.
Írtam róla egy cikket is az AniMagazinba. :) spoiler

3 hozzászólás
Katyesz 

Érdekes nézőpontja az elbúcsúzásnak ez a film. Először furcsának tartottam, majd szép lassan kibontakozott egy szép befejezés felé. Tényleg sok kérdés felmerül az emberben, hogy mit is tenne egy ilyen helyzetben.

Klaudia98 

Hallottátok ezt? Igen, ez a szívem volt, ahogy darabjaira tört T-T

1 hozzászólás
kkata76 

Jó volt a film, és Sato Takeru kiváló színész, akit nagyon szeretek. Kicsit hiányoltam az adaptációból a könyv humorát. Nagyon komoly és szomorkás a film hangulata, míg a könyv abszurd-fekete humorral játszik. De így is tetszett.

GentleRain 

Egyszerűen gyönyörű film volt, nem tudok rá 10 pontnál kevesebbet adni. Lassú, de tartalommal teli, egyetlen mondat sem hangzik el véletlenül. Át kell érezni a történetet, meg kell érteni, mert itt nemcsak a rinya meg a nyavalygás megy, hanem bizony súlyos dolgokról van szó. Egyrészről ott van főszereplőnk halálos betegsége – agytumor –, amellyel meg kell birkóznia. Másrészt érdekes kérdést feszeget, hogy vajon mi történne, ha egyes dolgok eltűnnének a világból, amiket jól ismerünk, használunk. Vajon hogy befolyásolná ez az életünket, vagy az egymáshoz való kapcsolatunkat? Szóval engem nagyon megfogott ez a része.
A múltbeli betekintések pedig csak pluszt adtak az egésznek, mert bizony, ennek a filmnek elég sajátos hangulata van, nem a szokványos dráma. Nekem pont ezért tetszett.
Sato Takeru pedig nem csinál semmit, csak amit tőle megszokhattunk. Olyan természetességgel játszik, hogy az már félelmetes. Egyáltalán nem bántam meg, hogy megnéztem ezt a remekművet.

Tina98

Még soha nem gondoltam bele mi lenne akkor ha eltűnnének a „jelentéktelennek" tűnő dolgok. Mennyire megváltozna minden.

Carmilla 

Nyálas és vontatott. A „tanulság” szájbarágós és elcseszett. A zenéje pedig idegesítő (plim-plim zongorázgatás folyamatosan). Olyanfajta szenvedést jelentett végignézni, mint végigülni egy Müller Péter előadást, ami alatt Richard Clayderman egyik száma szól végtelenítve aláfestésként.

WinterSoul

Megérte megnézni.
Eredetileg szerettem volna a könyvet elolvasni, de mivel ez nem sikerült, a film változatnál kötöttem ki… Így ez lett az első japán film amit láttam és azonnal be is került a kedvenceim sorába. Megható és elgondolgodtató is volt számomra a történet… Korábban magamtól valahogy nem gondoltam bele hogy egy könyvnek vagy egy filmnek más jellegű értéke, más jellegű jelentősége is lehet. Hogy mennyi mendent jelenthetnek egy életben.

rapchee 

Nyilván nem egy vidám film, a halálról és az élet értelméről, de megható, néhány ponton talán túlzásba is esik, de, számomra legalábbis, elfogadható szintű.
(kicsit kutakodni kellet olyan felirat után ahol megvolt minden sor, de érdemes)


Népszerű idézetek

Zahra 

A fájdalom és aggódás a bizonyítékok arra, hogy éltünk.

1 hozzászólás
Zahra 

Amíg létezik jó történet mindig lesz valaki aki elmeséli.


Hasonló filmek címkék alapján