Robin Williams – Egy komikus portréja (2018) 54

Robin Williams: Come Inside My Mind
116' · amerikai · vígjáték, életrajzi, dokumentumfilm 12

A film vicces, intrikus és lélegzetelállító portré a világ egyik legkedveltebb komikusáról. Robin Williams nagyrészt saját szavaival mesél, miközben a film azt ünnepli, amit a komédiának és a kultúrának adott az 1970-es évek végétől kezdve a 2014-es haláláig. A film bemutatja különös életét és… [tovább]

angol

Szereposztás

Robin Williamsönmaga (archív)
Billy Crystalönmaga
Pam Dawberönmaga
Whoopi Goldbergönmaga
Eric Idleönmaga
Steve Martinönmaga
Bobcat Goldthwaitönmaga
David Lettermanönmaga
David Steinbergönmaga
Valerie Velardiönmaga

További szereplők

Kedvencelte 7

Várólistára tette 140


Kiemelt értékelések

Rits

Egy őrült figura, egy őrült élettel. Mindent bele adott a földi létébe, szerepeibe egyaránt.
Sok filmje nem az én stílusom volt, de tiszteletreméltó, ahogy a szakmához állt és az, mennyire vágyott az embereket szórakoztatni.

balagesh 

Robin Williams az egyik hősöm. Mork nagyon sokat jelentett nekem. Visszatekintve, azt hiszem, nem csupán a viccek és nem csupán az űrhajós szereplő tetszett nekem, hanem az idegenségérzet, a kívülállóság tudata is erősen hozzácsatolt. Aztán a ’90-es években a filmjei sorra meghatározó élmények voltak. Stand-upról akkor még nem is hallottam, és ez általa diktált tempó szinte felfoghatatlan az agyam számára. A dokumentumfilm legnagyobb erénye az életpálya kiegyensúlyozott bemutatása volt. A gyerekkortól kezdve a különböző korszakok és figurák között szépen eloszlott a műsoridő. Nem volt az az érzésem, hogy állandóan ugyanazt a megszólalót látom. Én nem követem annyira a sztárok életét, szóval szinte minden infó újdonság volt számomra (na jó, ez túlzás). Ha jobban képben lennék, talán azt is szóvá tudnám tenni, hogy ki hiányzott a filmből. Az feltűnt, hogy a 2–3. feleség, illetve a két kisebb gyerek nem szerepelt. De nem hiányoztak egyébként. Összességében méltó módon emlékeztek meg egy nagyszerű színészről. Nem hallgattak el semmit, ahogy maga Williams se, és nem is festettek különösebben fekete képet egyik időszakáról sem.

happybeboop 

Egy nagyon megható dokumentumfilm. Nagyon érdekes látni, hogy egy ennyire élettel teli, vidám ember is milyen depresszióval küzd, amit a nézők felé egyáltalán nem mutat. Kicsit a sírós bohóc jut eszembe. De semmiképp sem tiszteletlenségből. Egy fantasztikus ember, sajnos nem elég hosszú életét mutatja be a film.


Népszerű idézetek

balagesh 

As an alcoholic you will violate your standards quicker than you could lower them.

Andaxin 

Összevissza rohangált a színpadon, őrült dolgokat művelt. Szakszervezetis operatőrökkel forgattak. Ha csinált valami jót, apa rögtön kérdezte: „megvolt, felvették?”
Az operatőr meg azt mondta: „éppen nem erre jött.”
„De ezt fel kell venni, ez zseniális”, mire az operatőr: „ha olyan zseniális, megtalálná a kijelölt helyét!”
Apa mindenképp ki akart találni valamit. A sitcomokat addig mindig három kamerával vették fel. De ő behozott egy negyediket, egy kézi kamerát, amivel csak Robint követték.
Azóta ez lett az általános. Emiatt van ma már minden sitcomban négy kamera.

Bogesxd 

Excuse me, we're conducting an experiment in accidents on highways caused by distractions.

jancsibohi 

You've got to be crazy. It's too late to be sane, too late. You've got to go full-tilt bozo. Cause you're only given a little spark of madness, and if you lose that, you're nothing. Don't. From me to you. Don't ever lose that, cause it keeps your life.

Bogesxd 

Come inside my mind and see what it's like when a comedian eats the big one.

Bogesxd 

I don't feel anything, I don't wanna do anything, fuck it all!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján