Reccs! (1981) 30

1 díj · 0 jelölés

Quebec-ben, valamikor a századfordulón kényelmes hintaszéket farag egy erdei favágó. Nemzedékek pihennek meg a hintaszék csábító karjai között; gyerekek születnek, az emberek megházasodnak, meghalnak, miközben a nyugodalmas kis erdei falut elnyeli a nagyipar és a városiasodás…

Teljes film

Képek 1

Reccs! (1981)
Forgatókönyvíró

Gyártó
Société Radio-Canada

Kedvencelte 4

Várólistára tette 39


Kiemelt értékelések

krlany 

Fajsúlyos témák tömkelegét dobja fel, csak úgy lazán gondolatültetésképpen… A technika, a stílus, a színek, a többrétű mondanivaló, a zene, mind mind hozzám szólnak… a végén pedig a modern, kortárs művészet fricskája zseniális…

Sztavrogin

Ugyan Frédéric Back nyert 1982-ben Oscart ezért a minden szempontból szép animációs rövidfilmért, nem pedig én, szóval nincs mit köszöngessek, de mégis, innen is szeretném megköszönni a rendező akkor tíz éves kislányának, Süzelnek, hogy irodalomórára pont egy öreg, senki által meg nem becsült hintaszékről írt házi dolgozatot, ami olyannyira elbűvölte az édesapját, hogy végül is a kiindulópontja lett ennek a filmnek. Ahogy mondani szokás, nélküle nem sikerülhetett volna. :-)
Nagyon tetszett az gondosság, ahogy Back ehhez a témához nyúlt. Még az egykori néprajzost is sikerült előhozni belőlem. Kicsit tartottam tőle, hogy az aktivista filmrendezők egy részéhez hasonlóan itt is inkább az üzenet lesz a domináns (Miért cseréljük le sokat próbált, időtálló értékeinket új hóbortokra?), de szerencsére végig ötletes, részletgazdag, nagyon kedves, élettel teli a megvalósítás. Egy pillanatig se éreztem azt, hogy ne kötne le.
Ó, és nagy nap ez a Quebec folk szcénája számára, mert végre sikerült Pécsen is szerezniük egy szimpatizánst. Hajrá, quebec-i folk zenekarok: https://www.youtube.com/watch… ! :-)

bonnie9 

Mintha egy régi képeskönyvet lapozgattam volna.
A történelem ott van a tárgyainkban is…

Dorka 

A grafika nem teljesen az én világom, de kedves történet. Nekem is kell egy csodahintaszék, spoiler.

Anda_ZP

Nagyon tetszett! Köszönöm ezt a 15percet :)
Ezt a fajta „rajztechnikát, színezést, árnyékolást” (nem értek hozzá) jó volt nézni.
Tetszett a zenéje, a hangulata.

spoiler

1 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján