Én és a bringám (2014) 4

Me and My Moulton
14' · kanadai, norvég · animációs, dráma, vígjáték, rövidfilm

Önéletrajzi ihletésű animációs rövidfilm egy hét éves kislányról, aki Norvégiában él a két lánytestvérével, a furcsa, közel sem szokványos építész szüleivel, illetve a szintén kissé bogaras nagyanyjával. Közeleg a nyári szünidő és a szüleikhez fűződő ambivalens érzéseikkel viaskodó lányok egy… [tovább]

angol

Képek 5

Szereposztás

Andrea Bræin Hovignarrátor

Várólistára tette 11


Kiemelt értékelések

Emerson 

Eszméletlen aranyos! Annyira érződik rajta, hogy skandináv, hogy ha nem látom előtte a kiírást, akkor is tudom róla, hogy ezt valami északi kreálta :-) Imádom ezt a keserédes melankóliát, ami őket jellemzi.
A háromlábú széken akkorát röhögtem :-))

Sztavrogin

Milyen az, amikor a szüleid a legjobbat akarják neked, de te egy 7 éves kislány vagy, aki – a modernista építész szüleidtől eltérően – nem feltétlenül gondolod azt, hogy az elképzelhető dolgok legjobbika olyan anyukád által készített ruhákat viselni, amiktől úgy nézel ki, mintha egy installáció lennél a kortárs művészetek múzeumában, és a gyomrod is belefájdul a gondolatba, hogy az apukádé a város egyetlen, ráadásul rögtön salvadordalínyi bajusza? Milyen ajándék biciklire számíthatsz, ha az étkezőtökben még a székeknek is csak három lába van a szokványos négy helyett, aminek következtében a nővéreiddel folyton lebucskáztok róluk, és maximum pszichoszomatikus eredetű gyomorgörcsöt tarthatsz otthon, ahelyett, hogy lenne egy kutyád, ami az egyetlen olyan kutya után kapta a nevét, ami túl jó volt ahhoz, hogy a sarkvidéki expedíció vezetője megegye? Hát kevés eséllyel olyan szokványos darabra, amitől közelebb kerülsz a célodhoz, és jobban hasonlítasz a többi kislányra.

Tetszett ebben a rövidfilmben, hogy ugyan a kislány nézőpontjából ismerjük meg a fura, nem éppen konvencionális családot, akit a másságérzet el is idegenít a szüleitől, ugyanakkor mégis szereti és meg akarja őket kímélni a csalódásoktól, de azért érezhető a felnőtt Torill Kove jelenléte is, aki már elnézőbb szeretettel, sőt, némi büszkeséggel áll a felnőtt szemmel nézve kimondottan klassz szüleihez. Ki tudja, lehet, hogy ő is biztatta már a hétvéves kislányát arra, hogy rajzoljon valami szépet Paul Klee stílusában.


Népszerű idézetek

Emerson 

My dad has a mustache. The only one in the whole town. Ten thousand men in our town. One single mustache. And it has to be on MY dad. It makes my stomach hurt…


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján