A légy (1980) 95

The Fly
3' · magyar · animációs, rövidfilm 6

1 díj · 0 jelölés

A légy egy napja, avagy világunk légy szemszögből.

magyar

Képek 3

Hirdetés

Kedvencelte 5

Várólistára tette 32


Kiemelt értékelések

Theana

Jó, jó, de annyira nem nyűgözött le. Az ötlet viszont nem tagadom, kreatív.

viky0222

Zseniális ötlet, de az állandó zümmögés kikészített. :D

krlany 

1980-ban ez eléggé kuriózum volt, mármint légy szemszögből nézni a világot. Ma már nem üt akkorát. Mindenesetre jó, hogy nem sajnálom tőle az Oscar-t.
Ami viszont zseniális, hogy fekete-fehér, s ezzel olyan alaphangulatot varázsol, mely méltó a végkifejlethez.

Kemiviki 

Érdekes koncepció, így a légy szemszögéből nézi a dolgokat, de ez a zümmögés bennem olyan rossz érzést keltett.

Zajec_Sternenkind 

Emlékszem még, amikor kicsi voltam, anyu mindig nevetve emlegette ezt a rajzfilmet, hogy milyen vicces, ahogy egy légy szemszögéből látni a világot, jópofa és érdekes.
Most felnőtt fejjel megnézve egészen más véleményen vagyok, mint anno édesanyám; szerintem iszonyatosan szürreális és nyomasztó. Nem is tudom… Hihetetlenül komor hangulatom lett tőle, ha mosolyogni próbálok, felfordul a gyomrom.
De kétségkívül zseniális alkotás.

Koksa 

Animáción csinálnunk kellett egy kisfilmet bizonyos technikával, a téma mindegy volt, csaklegyen benne futás/séta. Kevés idő, hajrá hajrá.
Egy légyről csináltam, ami fel-alá mászkált, címnek ezt adtam: A légy
Tanárbbácsim (imádtam) vérszemet kapott, AZONNAL megnézette velem az IGAZI A légy c. animációs rövidfilmet, és AZONNAL új nevet kellett adnom a videómnak…
Újranézve is fantasztikus, gyönyörű munka, le a kalappal. <3

aliz_0817

Tökéletesen megidézi a légy bosszantó jellegét, ugyanakkor a belső szemszögből, kicsit mégis beleérezzük magunkat szegény kis ostoba állatka egyszerű életébe.
Az animációs technika és a kézzel rajzolt képsor ámulatba ejtőek. Egészen elvarázsolt.

Albert_Richwick 

Valóban szürreális, és valahol nyomasztó is a lekorlátolt vizualitás és a folyamatos zümmögés miatt, bár nekem érdekes módon az első felében olyan érzésem volt, mintha tényleg a természetben lennék. Animációnak és rövidfilmnek is érdekes A légy, ez tény. Légynek lenni rossz, de embernek lenni se sokkal különb. Jó, hogy magyar munka, az elismerés kijár neki.

Baly 

Ájj utálom, mikor az emberek le akarják csapni a legyeket. Én mindig elkapom és kint elengedem őket xp de amúgy én is álszent vagyok, mert a szúnyogokat nem kímélem… bár ők se engem, úgyhogy őket ne számoljuk :D velük se lenne bajom, ha békén hagynának..
A rövidfilm meg tetszett :) Amúgy is imádom a rovarokat, bogarakat úgyhogy nagyon szurkoltam a légynek! De elég volt belőle az a 3 perc és ezt a készítők is tudták valószínűleg :D

2 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján