Prehisztorikus bolygó (2022–2023) 35

Snitt-díj-jelölt 2023

A Prehistoric Planet címet viselő ismeretterjesztő alkotás visszarepíti a nézőjét 66 millió évvel ezelőttre, mikor a bolygót a dinoszauruszok uralták. A sorozat 5 nap eseményeit fogja elmesélni nekünk, amelyeken keresztül olyan fantasztikus helyekre fog elkalauzolni a film, mint az őskori… [tovább]

angol
angol

Szereposztás

David AttenboroughNarrátor

Kedvencelte 8

Várólistára tette 83


Kiemelt értékelések

Szeszj 

Elég sok dinós természet filmet láttam már, de számomra ez volt a légérdekesebb, legizgalmasabb és szerintem a legcsodásabb. Rengeteg információ jelenik meg benne, rengeteg fajt mutat be, a humora is kiemelkedő, a zene pedig még varázslatosabbá teszi!
David Attenborough tette tökéletessé számomra, nagyon szeretem hallgatni! ^^
Remélem hogy lesz következő évad, sok mindent belehet még mutatni! Nekem ez tuti hogy sokszor újranézős! ^^
Csodálatos! ❤❤

Chriss 

Ez nekem nagyon tetszett. A látvány fantasztikus, meg nem mondja az ember, hogy CGI az összes dínó. Annak külön örültem, hogy az ismeretlenebb dinoszauruszfajtákkal is foglalkozott a sorozat. Simán oda tudtam képzelni magam a dinoszauruszok korába. :)

Nihilchan 

Eszméletlen gyönyörű és érdekes, informatív sorozat. Kicsit fura volt részleteket látni szinte valósnak ható felvételekből olyan élőlényekről, melyek már régen kihaltak. A látvány igazán nagyszerű, ahogy a zene is. Attenborough narrálását hallgatni pedig tiszta élvezet.

Everrie 

Könnyen emészthető, olykor humoros és gyönyörű!

Kemiviki 

Hihetetlenül látványos és érdekes dokumentum sorozat. Nagyon igényes volt az animáció is. Attenborough narrációja pedig csak emelte a minőséget.
Viszont nekem néhol olyan mesésre sikeredett. Mármint az állatok kinézetéről már sok mindent tudunk, de a viselkedésük szerintem nem ennyire tény mint ahogy itt ábrázolva lett a sorozatban. Mutasson valaki bizonyítékot hogy a T-Rex jól úszik és hogy ez volt a násztáncuk, vagy hogy a Troodontid nem félt a tűztől és inkább még segítette hogy terjedjen? Nekem az utóbbi eléggé meseszerű, azért ezt hogyan mondja meg maradványok alapján? Meg a Bécsi keringő…
Persze tudom most ennyi erővel mindegyik dinós dokumentumsorozatba bele lehetne kötni. De ha már ennyire figyeltek mindenre, rakhattak volna a részek végére még egy pár perces ilyen „honnan tudjuk/ sejtjük hogy ez így meg így volt” részt. Tudom a honlapon van fent pár ilyen szösszenet, de na nem lehetett volna a részekhez fűzni? Vagy egy külön epizódot csak erre szánni. De mindegy ez az én szkeptikusságom csak.

Mr_White 

Kétségkívül nagyon látványos, de néha nem tudtam, hol a határ tudomány és sci-fi között.

Jeannie

Még sosem láttam végig CGI természetfilmet, és igazából abban sem vagyok biztos, hogy ebben nem voltak normál kamerával felvett jelenetek, mert megkülönböztethetetlen. Nagyon tetszik, hogy teljesen természetfilm tematika, néhány, az adott területen élő állatfaj egy-egy jelemző életeseményeit mutatja be, mintha csak egy nemzeti park pár szokásos napja volna. Attenborough a szokásos kedves, bölcs öregember, alázatosan és csodálattal mesél arról, amit a tudomány kiderített az őskori állatokról. Lenyűgöző az egész.

amnézia 

1. évad: A CGI, en bloc a minőség és David Attenborugh narrációja viszi a prímet, de számomra nem volt túl informatív, kevés érdekességet hallottam. Az úszó T-Rexen én is rendesen meglepődtem, de egyébként kevésbé kötött le. Inkább film(mese)szerűnek érződött, ami nem is feltétlen lenne baj, ha emellett bővelkedik a hiteles információkban.
Számomra az volt a legnagyobb pozitívuma, hogy több új dínófajt megismertem (amiknek a nevét vagy ötször kellett elolvasnom, mire kisilabizáltam :D). 5 csillag
2. Évad: Sokkal jobban tetszett, mint az előző. Újabb, ritkább, érdekesebb dínófajok és valamennyivel informatívabbnak is találtam. Értem már a varázsát. 8 csillagra húztam fel.


Hasonló filmek címkék alapján