Populaire kisasszony (2012) 23

Populaire
111' · francia, belga · romantikus, vígjáték 12

Régis Roinsard első nagyjátékfilmjében mindent áthat a hatvanas évek nosztalgiája. Az ügyetlenül bájos és kicsit szeszélyes Rose Pamphyle elragadó jelenség. Mogorva, özvegy apjával él, aki egy kis falusi boltot üzemeltet. Lányát a helyi autószerelő fiának szánja, ő azonban másfajta életre… [tovább]

francia · magyar

Képek 3

Szereposztás

Romain DurisLouis Échard
Déborah FrançoisRose Pamphyle
Bérénice BejoMarie Taylor
Shaun BensonBob Taylor
Mélanie BernierAnnie Leprince-Ringuet
Nicolas BedosGilbert Japy
Miou-MiouMadeleine Échard
Eddy MitchellGeorges Échard
Frédéric PierrotJean Pamphyle
Féodor AtkineAndré Japy

További szereplők

Kedvencelte 5

Várólistára tette 59


Kiemelt értékelések

sblair

Imádtam! <3 Nagyon szerettem a francia filmeket, mert különleges bájuk van. Meg van ebben a filmben a kellő feszültség és romantika. Ráadásul gépírás fejlődését mutatja be, amit én is tanultam, így kemény gyakorlásos részeket teljes mértékig át tudtam érezni.
Szóval mindenkinek ajánlom, aki szereti a francia filmeket és érdekli a gépírás. :)

Aprile

Húúú, nagyon-nagyon tetszett!

Én is tanultam gépírást, fél évig minden hétfőn öt órában szemináriumi keretek között, aztán persze, rémesen sokat kellett ezen kívül is gyakorolni, és hát na, egész testes meló ez. A film nagyon jól megmutatja, hogy milyen nehéz ezt professzionálisan művelni, mennyire megterheli az ujjakat, a derekat, az elmét. Ráadásul mindezt sikerült humoros oldalról is megragadnia. Pár nagyon eltalált, jól időzített poénmorzsa is helyet kapott a filmben, ami jókat lendített rajta, hiszen alapvetően elég lassú sodrású a történet.

A színészeket nagyon csíptem, mindkettőjüket sikerült úgy kiválasztani, hogy abszolút hitelesek legyenek számomra, és megidézzék a hatvanas évek színészlegendáit. Deborah és Romain is egyfajta klasszikus szépséget testesítenek meg, ráadásul még színészkedni is tudnak. Pazar.;)

Amit különösen szerettem ebben a filmben, hogy kicsit rájátszott a Pygmalion/ My Fair lady történetsémára, és hihetetlenül jól mutatta meg, hogy az együtt töltött idő, az egymásra való figyelés, az egymással való törődés hova repíthet két embert, akár a saját, akár a közös útjukat tekintjük. Tetszett a karakterek közti kémia, és az egész film atmoszférája. A film csodásan régimódi lett, nosztalgikusan bájos… És én egyszerűen imádtam nézni. Kedves és szerethető volt, megérdemelné, hogy többen is ismerjék.

Mr_White 

Remekül megteremtették az ’50-es évek Franciaországának hangulatát, ezt a film javára írom. Ezen kívül azonban a film tökéletesen leköveti egy hollywoodi sportfilm fordulatait, még ha itt gépírók versenyeznek is. Ennél többet vártam.


Népszerű idézetek

Aprile

Ezt a gépet hölgyeknek készítették, nem elefántoknak.


Hasonló filmek címkék alapján